donderdag 01 mei
WarenHaus

WARENHAUS

Hosted by: DJ Friss

Turntablist | New Music | New Sounds

Gratis Zaal open: 22:00
Aanvang: 23:00

Supershare

WARENHAUS biedt een garantie voor credible en dansbare mixes. Met Boilerroom als ultieme inspiratie en een samenwerking tussen Poppodium SuperMarkt, Heroic, House-duo Ducked Ape en Turntablist Dj Friss, kan deze avond niet mislukken.

Zaal open: 22:00 | Aanvang: 23:00 Gratis
vrijdag 02 mei
GBOB Logo WhiteTM.jpg

Halve finale GBOB

Bandwedstrijd

Gratis Zaal open: 20:00
Aanvang: 20:20

Supershare

De internationale bandcontest Global Battle of the Bands (GBOB) gaat ook in 2014 op zoek naar de Best New Band in the World.
In samenwerking met Musicon en het Haags Pop Centrum is de werving onder de Haagse talenten voor de Nederlandse finale op 12 maart 2014 van start gegaan.

Halve Finale GBOB @ SuperMarkt
Vrijdag 2 mei vindt de halve finale voor de Global Battle of the Bands (GBOB) Nederland plaats in de SuperMarkt. Tijdens deze halve finale strijden de vier winnaars van de voorronden en de wildcard winnaar om twee felbegeerde finaleplekken in de Nederlandse finale van GBOB. De halve finalisten zijn JARA, Eve’s Fall, Thin Pillow, The Black Veins en Sascha & The Sharp Five. Een professionele jury zal op de avond bepalen welke twee bands er doorgaan naar de Nederlands finale van GBOB. Daar valt een plek te winnen op het Haags podium of het hoofdpodium van Parkpop. De uiteindelijke winnaar gaat daarnaast ook naar de spectaculaire wereldfinale van GBOB. Het enthousiasme van het publiek draagt een steentje bij in het juryoordeel, dus support your local scene in de SuperMarkt en schreeuw jouw favoriete band naar de finale. De finale van GBOB Nederland zal plaatsvinden op zaterdag 21 juni op de Grote Markt.

Winnaar 2013
De Nederlandse GBOB winnaar van 2013, The Cosmic Carnival, stond onlangs in de wereldfinale in Chiang Mai (Thailand) en wist de zevende plek te bemachtigen. De band sprak van een waanzinnige ervaring die ze nooit meer zullen vergeten. DUCOS Productions is verantwoordelijk voor de organisatie van de Nederlandse finale van GBOB en wil hiermee (jong) muzikaal talent stimuleren en bijdragen aan de kick-start van een carrière in de muziekindustrie.

 

Zaal open: 20:00 | Aanvang: 20:20 Gratis
vrijdag 02 mei
Helter Skelter1

Helter skelter

Indie | Disco | Hiphop | Pop

Gratis Zaal open: 21:00
Aanvang: 23:00

Supershare

Geliefd vanwege zijn verzorgde mix van tijden en stijlen draaitDJ St.Paul wekelijks in het club- en festivalcircuit. Onder zijn eigen naam of onder de vlag van een van zijn projecten.

Helter Skelter is al jaren een beproefd concept in Rotown en Doornroosje, maar ook op festivals als Motel Mozaique of Lowlands. Mutant Disco, Post Punk, Afro Indie, Electro Pop. Helter Skelter draait de ritmische kant van popmuziek en de dansplaten met een rock 'n roll spirit. Pop meets electronics. Denk aan LCD Soundsystem, Lykke Li,Talking Heads, The Smiths of Whitest Boy Alive.

You May Be A Lover, But Are You A Dancer?

Zaal open: 21:00 | Aanvang: 23:00 Gratis
zaterdag 03 mei
barn sessions

BARN SESSIONS

ROBBING BANKS

ONE MAN BAND | GARAGEROCK

Gratis Zaal open: 20:30
Aanvang: 21:00

Supershare

Het is algemeen bekend: sommige acts komen nou eenmaal beter tot hun recht in een kroeg dan in een grote, kale zaal van een poppodium. De SuperMarkt heeft hier iets op gevonden. Om ook deze bands de juiste sfeer te geven, wordt de SuperMarkt eens in de zoveel tijd omgebouwd tot ´Barn’. Van Delta Blues tot Ierse folk en van de Mississippi Jazz tot Ragtime, zolang het beter in een barn-setting past, maken wij er een BARn Session van!

Deze BARn Session is het podium van Robbing Banks!

Een man met een gitaar gaat zitten in de barn  van de SuperMarkt. Bij zijn rechtervoet zet hij een koffer neer, de bassdrum, bij zijn linker een tamboerijn. Hij begint te spelen,  voor het eerst klinkt daar de onversneden garagerock van Robbing Banks.

Zaal open: 20:30 | Aanvang: 21:00 Gratis
zaterdag 03 mei
El Quuando Dami.jpg

Elquando Dami

Eclectisch

Zaal open: 21:00
Aanvang: 23:00
Entree: € 3,-

Supershare

Een beetje urban, nog een beetje house, wat vernieuwende pop en laten we ook nog wat electro toevoegen. Elquando Dami is een ware meester in het zoeken naar het recept waar niemand op stil kan blijven staan. Tijd voor een avond waar je voeten spontaan van bewegen!

Zaal open: 21:00 | Aanvang: 23:00 Entree: € 3,-
zondag 04 mei
True.jpg

True Stories

Firma MES EXTRA

Waargebeurde verhalen

Tickets Zaal open: 15:00
Aanvang: 16:00
Entree: € 6.50
(excl. servicekosten)

Supershare

Zondag 4 mei 2014 is het tijd voor alweer de derde editie van Firma MES EXTRA:True Stories in de Supermarkt! Nadat de eerste editie in het teken stond van ‘De Eerste Keer’ en de tweede editie als thema ‘De Mislukking’ had, zal de derde editie nu helemaal rondom ‘Vrienden’ draaien.
De middag is gevuld met waargebeurde verhalen, verteld door mensen die deze verhalen zelf hebben meegemaakt. Soms zijn de verhalen grappig, soms ontroerend, maar zij zijn altijd bijzonder en passend binnen het thema. De inspiratie voor True Stories is gekomen uit het New Yorkse The Moth en Echt Gebeurd van Paulien Cornelisse en Micha Wertheim.

Zelf vertellen
Voor deze middag zijn wij altijd opzoek naar meer echte verhalen. Wil jij zelf meedoen en heb jij een mooi, ontroerend of spannend verhaal over ‘Vrienden’? Mail dan naar roos@firmames.nl

Let op:
Voorverkoop is €6,50 (excl. service kosten) | Deurverkoop is €7,50

Zaal open: 15:00 | Aanvang: 16:00 Entree: € 6.50 (excl. servicekosten) Tickets
dinsdag 06 mei
Th

The European Extravaganza Party

Presented by D66

Foute hits | Eurovisie Songfestival

Gratis Zaal open: 20:00
Aanvang: 20:30

Supershare

Houd jij van Europa én van het Eurovisie songfestival? Kom dan naar The D66 Eurovision Extravaganza Party in de SuperMarkt! Hét Europese Verkiezingenfeest met een spannend tintje.

Vraag je favoriete guilty pleasure aan en breng jouw karaoke kwaliteiten ten gehore. De beste act gaat met een mooie prijs naar huis! Met de voeten van de vloer gaan met een Europarlementariër en van een cocktail nippen kan natuurlijk ook. Voor de liefhebbers is er mogelijkheid om het Eurovisie Songfestival te volgen. Het voorspelt een verrassende avond te worden; kom dus zeker naar dit feest vol extravagante optredens en muziek!

DJ: Ome Steef
Dress code: European glitters
Openings door:  Sophie in 't Veld

Zaal open: 20:00 | Aanvang: 20:30 Gratis
woensdag 07 mei
TSSSS

Gratis Zaal open: 20:00
Aanvang: 20:30

Supershare

Elke eerste woensdag van de maand zal de SuperMarkt het epicentrum zijn voor alle singer-songwriters in Nederland en ver daarbuiten. De SuperMarkt organiseert samen met The Secret Singer-Songwriter Society een avond speciaal voor Singer-Songwriters: The Secret Singer-Songwriters Sessions.

Tijdens de sessies zullen er 10 artiesten allemaal een kort optreden geven en hun mooiste drie nummers laten horen.  Als je van singer-songwriters houdt, kom dan zeker iedere eerste woensdag van de maand naar de SuperMarkt.

De line-up van deze editie: LogOut (GR), Magali Magaloche (F), Mateo Alvarez (ES), Blue June, Alex Alden (MT), Roderick Balt, Petra Jordan (SK) & Marlijn Nash.

Special Guest: JARA

Warm-up: Maaike Siegerist

Zaal open: 20:00 | Aanvang: 20:30 Gratis
donderdag 08 mei
Jon Tarifa

Jon Tarifa

Support: The Koll & Kapps

Hiphop | Pop

Gratis Zaal open: 20:30
Aanvang: 21:00

Supershare

Geboren in Albanië, opgegroeid in de Verenigde Staten en woont nu Nederland, Jon Tarifa is een artiest met internationale allure. Zijn eerste stappen in de Nederlandse muziekscène zet hij als rapper in de landelijk bekende groepen NuClear Family en L4. Jon Tarifa speelde in grote steden als New York City, Washington DC en Bratislava maar deed ook in Nederland van zich spreken met shows op festivals als Parkpop.

Support: The Koll & Kapps 
Op 8 mei introduceert Jon Tarifa zijn band "The Koll & Kapps". The Koll & Kapps is een musicalefamilie van muzikanten die vanaf het begin van Jon Tarifa's solo cariere met hem heeft opgetreden.

Zaal open: 20:30 | Aanvang: 21:00 Gratis
donderdag 08 mei
WarenHaus

WARENHAUS

Heroic Records Release

House | New Dance Sounds

Gratis Zaal open: 21:00
Aanvang: 23:00

Supershare

WARENHAUS biedt een garantie voor credible en dansbare mixes. Met Boilerroom als ultieme inspiratie en een samenwerking tussen Poppodium SuperMarkt, Heroic, House-duo Ducked Ape en Turntablist Dj Friss, kan deze avond niet mislukken.

Op donderdag 8 mei is de release van 'Playing Games'. Hiernaast heeft Ducked Ape ook DJ Ringo Jones uitgenodigd om wat dikke beats door de speakers te pompen. 

Zaal open: 21:00 | Aanvang: 23:00 Gratis
vrijdag 09 mei
1.jpg

Blush

'LHTB' friendly

Dance | Open minded

Tickets Zaal open: 21:00
Aanvang: 23:00
Entree: € 7.00
(excl. servicekosten)

Supershare

Blush is een nieuw feest dat wordt georganiseerd in Poppodium SuperMarkt en speciaal voor LHTB-ers (lesbiennes, homo’s, transgenders en bi-sexuelen) is. Het feest kenmerkt zich als open-minded, waardoor ook hetero’s meer dan welkom zijn. De avond biedt heel de avond muziek, een gezellige rookruimte en coole hoekjes om te chillen.

De line-up bestaat uit:
• DJ Miss Eli
• DJ Miss T
• DJ Veering
• MC-er Ferry de Ruiter

De eerste editie zal op vrijdag 9 mei 2014 plaatsvinden van 23.00 tot 04.00 uur. De entree bedraagt €8,- in de voorverkoop en €10,- aan de deur. Het is uniek dat het feest door ALLE homo cafés in Den Haag wordt gesteund en verkopen allen de toegangskaarten.

Zaal open: 21:00 | Aanvang: 23:00 Entree: € 7.00 (excl. servicekosten) Tickets
zaterdag 10 mei
Naamloos.png

Sky Pilots

Rock 'n Roll

Gratis Zaal open: 20:30
Aanvang: 21:00

Supershare

Muziek met een grote mond en een nog groter hart’; zo werden Sky Pilots aangekondigd voor hun debuut op het Noorderslag Festival. De belofte werd meer dan waargemaakt: de band combineert het beste uit de rock & roll van de afgelopen vijf decennia en is live energiek, opwindend en dansbaar. 
Eindelijk heeft Matthijs van Duijvenbode alias Duijf de plek achter de zangmicrofoon, center stage. Wie hem niet kent, heeft niet goed opgelet de afgelopen jaren. Dat kun je ook zeggen over de rest van deze energieke gitaarband. Voor gitarist Robin Berlijn en drummer Kees Schaper bijvoorbeeld. Bassist Mano Hollestelle zorgt voor de frisse wind die door de songs waait.

Zaal open: 20:30 | Aanvang: 21:00 Gratis
zaterdag 10 mei
leroy joy.jpg

Leroy Joy

Hiphop | House | Electro | Indie

Zaal open: 21:00
Aanvang: 23:00
Entree: € 3,-

Supershare

Gekozen als beste upkomende dj bij de nederlandse dnb awards 2002. 2002 was het definitieve doorbraak jaar voor dj shapeshifter. Na een jaar residentie bij de 070DNB feesten kreeg hij meer en meer boekingen in en buiten Nederland. Na een paar jaar exclusief drum'n'bass te knallen werd het tijd om verder te gaan voor Shapeshifter en zo onstond de Leroy Joy alter ego. Onder deze AKA heeft hij de ruimte om zijn creativiteit over meerdere muzikale genres te spreiden.

Zaal open: 21:00 | Aanvang: 23:00 Entree: € 3,-
zondag 11 mei
1795516_271158703048863_38406393_n.jpg

El Pub Flamenco

Flamenco

Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:00
Entree: € 5,-

Supershare

El Pub Flamenco is dé plek in Den Haag om hedendaagse flamenco te beleven. Na eerdere edities op verschillende plekken, mag nu de SuperMarkt een flamenco-avond tot het repertoire rekenen. De gehele avond zullen er flamenco-artiesten de kunsten van deze spaanse dans- en muziekstijl ten gehore brengen. Ook is er een open podium, waar iedereen vrij is om te laten zien wat zij kunnen op flamenco gebied.

De flamenco-artiesten zullen bij dit open podium eventueel begeleiding bieden.

Zaal open: 19:30 | Aanvang: 20:00 Entree: € 5,-
dinsdag 13 mei
MMS

Mark My Shirt

Leroy Joy & Jeffaka

Hiphop | House | Electro | Indie

Gratis Zaal open: 23:00
Aanvang: 23:30

Supershare

Presented by IIAM: Internationale studenten avond in de SuperMarkt. Resident Leroy Joy en Jeffaka staan achter de decks!

Zaal open: 23:00 | Aanvang: 23:30 Gratis
woensdag 14 mei
De Versafdeling

De Versafdeling

The Black Veins, Medicine Jet & The Brahms

Nieuw talent

Gratis Zaal open: 20:30
Aanvang: 21:00

Supershare

Om nieuw talent een springplank te bieden is poppodium SuperMarkt de samenwerking aangegaan met 3VOOR12 Den Haag. Iedere tweede en vierde woensdag van de maand vindt ‘De Versafdeling’ plaats. Tijdens deze avond rocken muzikanten uit de Haagse regio het allerbeste van hun repertoire en laten ze in 30 minuten zien wat ze waard zijn.

The Black Veins
The Black Veins uit Den Haag is een band die rockmuziek maakt met invloeden uit de blueswereld. De bandleden hebben in het verleden hun sporen verdiend met onder andere The Upstairs, Yen Harley en Equal Souls en zijn in 2013 bij elkaar gekomen om het land te verblijden met een energiek, herkenbaar en rauw geluid dat doet denken aan Jack White, Triggerfinger en Iggy Pop. Het drietal weet explosieve zanglijnen, pakkende gitaarriffs, vuige baslijnen en stevige drumpartijen samen te voegen tot nummers vol vuur en verrassingen. Op het podium is dit niet anders.

Medicine Jet
Medicine Jet is een frisse band die geboren is in Den Haag, en heeft drie kapiteinen: Frank van Bruggen (gitaar), Pascal Konings (basgitaar) en Tijs Kulker (drums). Ze zijn klaar om op te stijgen om vervolgens op goede hoogte te beginnen met de medicatie voor de stille ziel. Zij doseren maar al te graag in een vorm van een muzikale cocktail. Deze is opgebouwd uit het volgende recept: een dromerige zweefvlucht, een oneindige achtbaan (waar de snelheden oplopen tot ver buiten de wetten van de wetenschap), een spooktocht door verlaten paleizen, een exotische jungletocht en tot slot een comfortabele ballonvlucht naar de maan.

The Brahms
The Brahms is een jonge band ontstaan op de Herman Brood acedemie. De band was afgelopen maar nog op tour langs oa.a Paradiso, Paard van Troje en eht Patronaat en speelt nu op de Versafdeling in de SuperMarkt. De muziek is het beste te omschrijven als eigenzinnige,lichtvoetige Indiepop. Inspiraties zijn o.a. Vampire Weekend,Balthazar, Alt-J &Two Door Cinema Club.

Bands uit de Haagse regio kunnen zich opgeven voor ‘De Versafdeling’ via info@supermarktdenhaag.nl o.v.v. De Versafdeling. Stuur daarbij uitgebreide informatie en geluidsmateriaal.  

Zaal open: 20:30 | Aanvang: 21:00 Gratis
donderdag 15 mei
EU

Geopolitiek & cultuur in Europa

Een gesprek met Frans Timmermans

Gratis Zaal open: 20:00
Aanvang: 20:30

Supershare

Debat over Europa

Geopolitiek en cultuur in Europa. Een gesprek met Frans Timmermans, Minister van Buitenlandse Zaken.

Meer dan 20 jaar na de Koude Oorlog en bijna 70 jaar na de Tweede Wereldoorlog leiden Europeanen een bestaan in vrede en veiligheid. De Europese Unie is een gemeenschap waarin de waarde van democratie en verdraagzaamheid vanzelfsprekend is geworden voor veel mensen. Toch is er de laatste tijd veel gebeurd waardoor de rust is verstoord.

Oekraïne dreigt te worden verscheurd, het Kremlin probeert haar grip op de buurlanden te verstevigen en op het Maidan bivakkeren rechts-extremisten. Ook dichterbij huis zijn er zorgen over de opkomst van radicale en nationalistische groepen. Van de Gouden Dageraad in Griekenland en de Jobbik partij in Hongarije tot aan de Front National van Le Pen in Frankrijk en de Partij voor de Vrijheid in Nederland. Hoe relevant zijn de culturele, geopolitieke en maatschappelijke veranderingen in Europa voor de verkiezingen op 22 mei en wat betekenen ze voor de PvdA en hoe geeft Frans Timmermans daar invulling aan in zijn functie als Minister van Buitenlandse Zaken van Nederland?

Over deze vragen gaat Michel Krielaars (NRC) anderhalf uur lang in gesprek met de Minister van Buitenlandse Zaken, Frans Timmermans. Ook is er ruim de gelegenheid om vragen te stellen en de discussie aan te gaan met de minister. Wil je jouw kans vergroten dat jouw vraag aan bod komt? Stuur hem dan nu alvast naar is@pvda.nl.

Je kan reserveren via de telefonische reserveerlijn van de PvdA: 0900-9553. Voor aanmelding heb je het nummer van deze bijeenkomst nodig: 5884. Houd ook je relatienummer en postcode bij de hand. Als je geen relatienummer hebt word je doorverbonden met één van onze medewerkers van de Ledenadministratie (tijdens kantooruren).

 

Zaal open: 20:00 | Aanvang: 20:30 Gratis
donderdag 15 mei
WarenHaus

WARENHAUS

Hosted by DJ Friss | Guest: DJ Irie

Turntablist | New Music | New Sounds

Gratis Zaal open: 21:00
Aanvang: 23:00

Supershare

WARENHAUS biedt een garantie voor credible en dansbare mixes. Met Boilerroom als ultieme inspiratie en een samenwerking tussen Poppodium SuperMarkt, Heroic, House-duo Ducked Ape en Turntablist Dj Friss, kan deze avond niet mislukken.

Zaal open: 21:00 | Aanvang: 23:00 Gratis
vrijdag 16 mei
HI

Haagse Incrowd

Project Bongo + Atlantic Attraction Neighbour Neighbour + Woot (DJ set) Prinsenkind (DJ set)

Gratis Zaal open: 20:30
Aanvang: 22:00

Supershare

Indie | Rock | Dance

Ons kent ons, maar dan voor iedereen. We hebben besloten dat het tijd is voor een onbezonnen feestje van eigen bodem. Geen gedoe, geen poespas, gewoon een typisch Haags feestje. Zie het als een uit de hand gelopen huisfeest, waar je iedereen kent en niemand hoeft op te ruimen.

Atlantic Attraction, Neighbour Neighbour en Project Bongo zullen vrijdag 16 mei de Supermarkt onveilig komen maken. Tussen de sets door – en tot in de late uurtjes- draaien andere Haagse acts de platen die zij zelf leuk vinden. Onder andere de mannen van WOOT en enfant terrible Prinsenkind zullen het dj’en op zich nemen. Daarnaast zal er een 'Haagse Bier-Pong-Band Toernooi' worden gehouden.

Er valt een hoop te vieren: Atlantic Attraction gaat deze zomer de studio in en gaat de nummers van de nieuwe plaat alvast voor jullie spelen, project Bongo doet haar try-out voor hun tour naar Zweden en Neighbour Neighbour heeft net een nieuwe hitsingle uit en beloofd plechtig alleen maar nieuwe liedjes te spelen. Dit kan eigenlijk alleen maar goed gaan, of goed fout.

 

Zaal open: 20:30 | Aanvang: 22:00 Gratis
zaterdag 17 mei
Wolf_In_Loveland-byMeginZondervan-18 copy.jpg

Wolf In Loveland

Support: Wolves dressed in Sheep

Gratis Zaal open: 20:30
Aanvang: 21:00

Supershare

Wolf In Loveland. Zo tegenstrijdig als de bandnaam, zo harmonieus klinkt de folkpop en -rock van de Rotterdamse band. De zevenkoppige groep is opgetrokken rond de singer-songwriter Jan Minnaard, die de Zeeuwse Belofte en medio 2012 ook de Grote Prijs van Zuid-Holland (categorie singer-songwriter) op zijn naam schreef.
Wolf In Loveland dus, een collectief met bijzondere, verstilde thuisopnames, die op het podium een volle meeslepende uitvoering krijgen. Een collectief ook met knappe liedjes als Tattoos en Nothing At All die overal tot hun recht komen. Na twee collecties van thuis geproduceerde liedjes (Welcome To en Homegrown) werkt de uit Zeeland afkomstige Rotterdammer nu met zijn band aan het officiële debuutalbum.

Support: Wolves dressed in sheep
In de winter van 2012 kruisten de wegen van vijf wolven zich in een studenten huis in Nijmegen. Sindsdien maken zij muziek. Geen muziek volgens vast recept maar popmuziek recht uit het hart. Binnen korte tijd toerde de band door heel het land en ook in Duitsland. Kortom: vijf jonge mensen op zoek naar liefde en wereldfaam…

Zaal open: 20:30 | Aanvang: 21:00 Gratis
zaterdag 17 mei
DJ LAVOI JUNI NARROW.jpg

DJ LaVoi

HOUSE | ELECTRO | HIPHOP | POP

Zaal open: 21:00
Aanvang: 23:00
Entree: € 3,-

Supershare

DJ LaVoi zorgt voor opbouwende mix van hip hop, funk, pop, house, electro en een vleugje indie en dubstep. De vette beats, harde bassen en energie die loskomt zorgen er vanzelf voor dat je voeten van de vloer gaan. De juiste plaatkeuze, toffe mixes en aanvoelen van het publiek staan voor DJ LaVoi centraal. Laat je dus verrassen door deze ambitieuze dame!

Zaal open: 21:00 | Aanvang: 23:00 Entree: € 3,-
woensdag 21 mei
De Versafdeling

De Versafdeling

Kid Harlequin, The Dream Vending Machine & NTR

Nieuw talent

Gratis Zaal open: 20:30
Aanvang: 21:00

Supershare

Om nieuw talent een springplank te bieden is poppodium SuperMarkt de samenwerking aangegaan met 3VOOR12 Den Haag. Iedere tweede en vierde woensdag van de maand vindt ‘De Versafdeling’ plaats. Tijdens deze avond rocken muzikanten uit de Haagse regio het allerbeste van hun repertoire en laten ze in 30 minuten zien wat ze waard zijn.

Kid Harlequin
Voor een lange tijd is alternatieve rock van Nederlandse bodem aan de softe kant geweest. Daar komt een Amsterdamse band verandering in brengen. Industrial Alternatieve Rock met een ruige maar gepolijste sound is terug, en dan wel in de gedaante van Kid Harlequin.

The Dream Vending Machine
Voor zijn eindexamen richt zanger en gitarist Danny van Hek "The Dream Vending Machine" op. Verschillende songs gebaseerd op verschillende dromen worden opgenomen in de Plug Unit Studio's in Reeuwijk, samen met producer Dirk Vermeij (onder andere Paris Dandies, Wisseloord Studio's). Op 4 juni 2014 vindt het eindexamen en de EP-release plaats op een nog geheime locatie.

NTR
NTR is een vierkoppig rockmonster waar je niet aan kunt ontsnappen. Barbaars, sinister, krankzinnig en explosief. Als een zwaargebouwde bulldozer bestormt hij het podium! Het geluid van NTR is zeer duister, dreigend en agressief. Hij shockeert met keihard taalgebruik. Maar wie diep genoeg graaft ontdekt een wereld vol met diepzinnige hersenspinsels.  De schepper van NTR is bassist Bronco Kuijt. In samenwerking met drummer Guy Pek, gitarist David Uijterlinde en zanger Matteo Ianella heeft hij eind 2013 dit bloeddorstige monster tot leven gewekt. Invloeden variëren van Tool, Korn, Slipknot, Rammstein, Mastodon en Queens Of The Stone Age.

Zaal open: 20:30 | Aanvang: 21:00 Gratis
donderdag 22 mei
ALUMNIA

Alumna

+ The Great Communicators

Dream Pop | Lo-fi | Indie | Experimental

Gratis Zaal open: 20:30
Aanvang: 21:00

Supershare

3voor12 Den Haag Presenteert: Alumna
“You will be imprisoned in a room with a door that’s unlocked and open inwards; as long as it does not occur to you to pull rather than push.” Na twee en een half jaar schrijven in haar zolderkamer heeft zangeres Alumna zichzelf ontketend. Ze heeft een boerderij afgehuurd waar ze een tijdelijke studio heeft gebouwd. Daar heeft ze tien meesterwerken van delicate sphere-pop gemaakt. Omdat zij alles zelf heeft gedaan, is alles door dezelfde handen gegaan; de handen van Alumna.

TIJDSCHEMA:
20:30 Alumna
21:30 The Great Communicators

Zaal open: 20:30 | Aanvang: 21:00 Gratis
donderdag 22 mei
WarenHaus

WARENHAUS

Hosted by: Ducked Ape

House | New Dance Sounds

Gratis Zaal open: 21:00
Aanvang: 23:00

Supershare

WARENHAUS biedt een garantie voor credible en dansbare mixes. Met Boilerroom als ultieme inspiratie en een samenwerking tussen Poppodium SuperMarkt, Heroic, House-duo Ducked Ape en Turntablist Dj Friss, kan deze avond niet mislukken.

Zaal open: 21:00 | Aanvang: 23:00 Gratis
vrijdag 23 mei
2f798ffd1be1267310afe09de5d69285.jpg

Cortonville

Demo Dock presentatie

Rock | Singer-songwriter | Pop | Rock

Tickets Zaal open: 20:00
Aanvang: 20:30
Entree: € 5.00
(excl. servicekosten)

Supershare

De afgelopen maanden konden talentvolle artiesten en bands zich bij Cortonville melden voor de Demo Dock competitie, om zich vervolgens aan de hand van ingezonden demo’s te laten keuren op hun waarde.
Met het nieuwe talent van de afgelopen editie – 
Eisenhower – nog vers in het geheugen, kloppen de helden van morgen inmiddels alweer aan de poort. Alle inzendingen zijn inmiddels beluisterd, de stemmen zijn geteld en de juryleden van Cortonville hebben hun oordeel laten gelden. Verdeeld over drie categorieen is dit jaar bepaald dat Screw Houston, Start Screaming (Rock/Metal), Tim van Doorn (singer/songwriter), Louis V (pop/rock) en The Doots (wildcard) het meest overtuigend van zich hebben laten horen.

Dit zijn volgens de wet van Cortonville dan ook de artiesten waar de wereld nog veel van zal gaan horen. Het slotakkoord van de Demo Dock competitie wordt op 23 mei gegeven op het podium van Poppodium SuperMarkt in Den Haag, waarbij de kersverse nieuwe Demo Dock winnaars de kans krijgen zich aan het publiek te presenteren. 

Zaal open: 20:00 | Aanvang: 20:30 Entree: € 5.00 (excl. servicekosten) Tickets
vrijdag 23 mei
Leroy Rey.

Leroy Rey

INDIE | DANCE | SOUL | FUTURE SOUNDS

Gratis Zaal open: 21:00
Aanvang: 23:00

Supershare

DJ Leroy Rey is al on the scene sinds de mid-jaren 90. Veelzijdig, energiek en daarom veelgevraagd is hij al jaren resident van o.a. Wicked Jazz Sounds. Hij is tevens een graag geziene act op festivals zoals: Lowlands, Motel Mozaique en North Sea Jazz.

House, Hiphop, Soul, Indie, whatever, deze man draait z’n hand nergens voor om. Voor hem zijn er twee categorieën: GOOD shit and that other shit.

Zaal open: 21:00 | Aanvang: 23:00 Gratis
zaterdag 24 mei
Dj Fano.jpg

DJ Fano

House | Eclectic | Urban

Zaal open: 21:00
Aanvang: 23:00
Entree: € 3,-

Supershare

DJ FANO is sinds 2006 bezig zijn passie voor muziek uit te oefenen in clubs door heel Nederland. De muziekstijl van Fano loopt uit van urban tot house met daarin ook vaak dubstep en drum&bass invloeden. Niks is gek genoeg voor deze DJ dus alles kan en alles mag, voor ieder wat wils dus!

Zaal open: 21:00 | Aanvang: 23:00 Entree: € 3,-
zondag 25 mei
1795516_271158703048863_38406393_n.jpg

El Pub Flamenco

Flamenco

Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:00
Entree: € 5,-

Supershare

El Pub Flamenco is dé plek in Den Haag om hedendaagse flamenco te beleven. Na eerdere edities op verschillende plekken, mag nu de SuperMarkt een flamenco-avond tot het repertoire rekenen. De gehele avond zullen er flamenco-artiesten de kunsten van deze spaanse dans- en muziekstijl ten gehore brengen. Ook is er een open podium, waar iedereen vrij is om te laten zien wat zij kunnen op flamenco gebied.

De flamenco-artiesten zullen bij dit open podium eventueel begeleiding bieden.

Zaal open: 19:30 | Aanvang: 20:00 Entree: € 5,-
woensdag 28 mei
Popquiz_Marathon_7559.jpg

Popquiz Maraton

Tickets gaan per team van 5 personen

Popquiz

Tickets Zaal open: 19:00
Aanvang: 20:00
Entree: € 20.00
(excl. servicekosten)

Supershare

Op 28 mei vindt er weer een nieuwe editie plaats van de Popquiz Marathon in Den Haag. Ook dit jaar kun je weer op verschillende locaties rondes spelen met diverse thema’s. Of je nu een disco queen of een nineties bitch bent, er is altijd ergens een ronde waarin je kunt uitblinken!

Tussen 19.00 en 20.00 kunnen de vouchers worden ingewisseld voor het startpakket en de stempelkaart voor het hele team. Elke ronde op elke locatie is anders en je kunt dus helemaal je eigen quiz samenstellen zonder dat je twee keer dezelfde vragen krijgt voorgeschoteld.
Alle punten worden keurig bijgehouden en rond middernacht wordt in de Supermarkt het winnende team bekend gemaakt. Je kunt de quiz alleen winnen als je aan minimaal drie rondes op twee verschillende locaties hebt meegedaan. Aansluitend vindt in de Supermarkt een Popquiz Party plaats. Kaarten zijn online verkrijgbaar en aan de kassa en je hebt één kaart per team nodig.

KOOP VOOR 1 MEI JE TEAMKAART EN ONTVANG PERSOONLIJKE RUGNUMMERS
Op veler verzoek kun je ook dit jaar weer je persoonlijke rugnummers ontvangen, als je tenminste op tijd je teamticket koopt natuurlijk!

Wat moet je doen?
Simpel. Koop meteen je teamkaart en mail vóór 1 mei je teamnaam + ticketnummer + de stad waar je mee gaat spelen naar info@popquizmarathon.nl, dan krijg je op 28 mei vijf rugnummers met je teamnaam erop gedrukt! En je hoeft zelf niet met veiligheidspelden te gaan sjouwen, want die doen we er gewoon ook nog voor je bij.

Early Birds actie – meer kans op de overwinning!
De eerste 100 teams die zich aanmelden krijgen in de week voor de start van de marathon een overzichtje van alle verschillende rondes van de Popquiz Marathon. Daarbij krijgt je team een duidelijke uitleg wat de verschillende thema's inhouden. Alle andere teams moeten het alleen doen met de vaak bijzonder vage omschrijving op het blokkenschema. Een groot voordeel bij het uitstippelen van je quizparcours dus!

Koop op 7 maart direct je teamkaart en mail het ticketnummer door naar info@popquizmarathon.nl.

*De early bird-actie is geldig voor alle deelnemende steden. Het maakt niet uit voor welke stad je een teamkaart koopt, als je een van de eerste 100 mensen bent die naar het bovenstaande adres mailt, ontvang je het rondeoverzicht. 

Zaal open: 19:00 | Aanvang: 20:00 Entree: € 20.00 (excl. servicekosten) Tickets
donderdag 29 mei
tumblr_mr5q9ibN1e1ro2dxeo1_1280.jpg

Shaking Godspeed

Support: Mutt Dog County

Psychedelisch | Rock 'n Roll | Soul

Gratis Zaal open: 20:30
Aanvang: 21:00

Supershare

Het leek even stil rond deze ‘vaandeldragers van de Nederlandse psychedelische rock ‘n roll en soul’. Maar het derde album is bijna af en het kan haast niet anders dan dat dit weer net zo een psychedelisch rock ’n roll meesterwerk wordt als de twee vorige albums Awe en Hoera.

Support: Mutt Dog County
Scheurende guitarriffs, geile solo's en solid rhythms. De vijf heren van Mutt Dog County ademen rock 'n roll en weten het over te brengen ook. In hun muziek zijn invloeden van Guns 'n Roses en Whitesnake terug te horen en dit alles met een ondertoon die diepgeworteld is in de blues. Mutt Dog County timmert pas slechts een jaar aan de weg in de mooie stad achter de duinen en met succes. Deze honden spelen hard, snel en vals en laten niemand ongeroerd. Rock 'n roll all out! 

Zaal open: 20:30 | Aanvang: 21:00 Gratis
donderdag 29 mei
WarenHaus

WARENHAUS

Hosted by: DJ Friss

Turntablist | New Music | New Sounds

Gratis Zaal open: 21:00
Aanvang: 23:00

Supershare

WARENHAUS biedt een garantie voor credible en dansbare mixes. Met Boilerroom als ultieme inspiratie en een samenwerking tussen Poppodium SuperMarkt, Heroic, House-duo Ducked Ape en Turntablist Dj Friss, kan deze avond niet mislukken.

Zaal open: 21:00 | Aanvang: 23:00 Gratis
vrijdag 30 mei
4559_2.jpg

Sniester

Stereo Bandits | De Rode Neger | Prinsenkind

Festival

Gratis Zaal open: 17:00
Aanvang: 17:00

Supershare

Sniester is het nieuwe festival dat op 30 en 31 mei en 1 juni neerstrijkt in het muzikaal centrum van Den Haag: de Pophotspot. Gedurende drie dagen zullen de Grote Markt en Paard van Troje een zomerse vrijplaats zijn van unieke muziek-, theater- en culinaire ontdekkingen.

PRINSENKIND

Koninklijke herrie komt op Sniester van Prinsenkind: het nieuwste uiterst destructieve project van Den Haags meest geliefde badboys Nik van den Berg (F) en San Holo (Sander van Dijck). Met rauwe raps, snoeiharde beats en vuige sounds gooit het duo achteloos een strijker in de Nederlandse hip-hop/trap scene – met teksten die net zo Hollands als badass zijn. Tracktitels als Schiet op,  Dansmachine en Haar los geven hints naar de onbeleefd ruige partij hiphop die hier plaats gaat vinden. Gewoon keihard beuken dus.

STEREO BANDITS
Get lucky met de Stereo bandits! Het duo voormalige drummers maakt stevige electro house waarbij Daft Punk maar laffe disco is. Geïnspireerd door de electronica van acts als Justice wierpen zij hun drumstokken in de wilgen en werkt nu als producersduo aan de ene dansbare kneiter na de andere. 

Verwacht een strakke, solide sound gebracht met een liefde voor de beat die alleen echte drummers in electronica kunnen leggen. 

Zaal open: 17:00 | Aanvang: 17:00 Gratis
zaterdag 31 mei
4559_2.jpg

Sniester

Tears & Marble | Playground zer0 | The Benelux | 80's & 90's

Gratis Zaal open: 14:00
Aanvang: 14:00

Supershare

Festival

Sniester is het nieuwe festival dat op 30 en 31 mei en 1 juni neerstrijkt in het muzikaal centrum van Den Haag: de Pophotspot. Gedurende drie dagen zullen de Grote Markt en Paard van Troje een zomerse vrijplaats zijn van unieke muziek-, theater- en culinaire ontdekkingen.

TEARS & MARBLE
Net nieuw en nu al op Sniester is Tears & Marble. Het electronische duo gevormd door Bella Hay en producer Dazion gaf een knal van jewelste met hun spannende, uitgeklede remake van Haddaway’s What Is Love. Iets wat de BBC en de Deense radio ook niet is ontgaan. Hun eigen nummers zijn al net zo melancholisch en onheilspellend; Tears & Marble wordt vergeleken met het Britse Holy Other en SOHN. Verwacht dreigende beats en bedwelmende vocalen in een complexe productie – nieuw, onvoorspelbaar en daarmee zo Sniesterwaardig als maar wezen kan.

PLAYGROUND ZER0
Sniester is dol op katjes die je niet zonder handschoenen aan kunt pakken. Playground Zer0 behoort zeker tot die kattengorie. Nieuw, exotisch en mysterieus, het Roemeens/Nederlandse dj/producertrio werkte samen met Pat Smith (Splendid), stond bij 3FM in de studio en gaf een jetser van een ‘suprise suprise!’ show op Life I Live festival. De onlangs uitgebrachte single Electric Lemonade belooft dance waar je blij van wordt in de lijn van Groove Armada en Fatboy Slim, met breakbeats, dancehall, trap, shaslicks en andere vette shizzle vanachter de knoppen. Miauw!


THE BENELUX
The Benelux speelt wanneer alle andere bands slapen. Met dansbare, energieke en warme songs bijten zij vierkoppig van zich af. De muziek is te omschrijven als een vintage elektronische shock van smaakvolle indie, beats en sterke vocalen. The Benelux neemt elk podium volledig in hun macht en zet een virtuoze, inventieve en razend strakke set neer. En dat loont! Onder andere 3voor12 en OOR zijn razend enthousiast over deze indie-sensatie.

80's & 90's
Had jij als 80’s kid maar liefst 6 verschillende maten rubiks kubussen, iedere videoband van The A-Team, zes knuffels van de Gremlins en was je lievelingsfilm Night Rider? Of ben jij een echte 90’s kid en was je in de ban van de games Mario en Zelda en keek jij niets anders dan Saved By The Bell en The Fresh Prince Of Bel-Air? Kleed jezelf dan aan in jouw alltime fave 80’s of 90’s outfit en kom naar de 80's & 90's sensatie in Den Haag.

Zaal open: 14:00 | Aanvang: 14:00 Gratis
Verder