woensdag 02 mei
ready2play

Ready To Play

Jong talent

Gratis Zaal open: 20:00
Aanvang: 20:30

Supershare

Ready to play is de springplank voor bands en muzikanten. Gemotiveerde muzikanten en een gemoedelijke sfeer zorgen voor een heerlijk muzikale avond vol met nieuw talent.

Zaal open: 20:00 | Aanvang: 20:30 Gratis
donderdag 03 mei
Shit is Bangin'

Shit is Bangin'

Hiphop | R&B | Soul | Funk | Breaks

Gratis Zaal open: 21:00
Aanvang: 22:00

Supershare

Shit is Bangin’ is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een fenomeen. DJ’s DNS & EZD rocken al bijna 7 jaar deze non-stop funky, soulvolle hiphop party met beats, breaks & scratches door het hele land en putten inspiratie uit hiphop, soul, r&b, funk, rock, pop, reggae, dance en alles wat daar tussenin ligt. De DJ's draaien een onafgebroken mix van party-rockende breaks en (obscure) hits om op los te gaan, vergezeld door buitenaards scratchwerk. 

Dj's: DNS, EZD, Mista Sweet, SD
Host: Diggy Dex
Live: Superjam Showcase (Drummer vs Dj vs Beatbox)

Zaal open: 21:00 | Aanvang: 22:00 Gratis
vrijdag 04 mei
Promo_TheDinosaurTruckers_klein (Small).jpg

The Dinosaur Truckers (DE)

Folk | Americana | Roots

Gratis Zaal open: 20:30
Aanvang: 21:30

Supershare

De heren van Dinosaur Truckers zijn afkomstig uit Duitsland. Vanaf 2006 tourt de band door Europa en stonden ze op het podium met roots/rockhelden als Bob Wayne, The .357 String Band and The Whiskey Daredevils. De band maakt aanstekelijke Americana, Roots en oldtime muziek. Zanger Pete bezit een energieke en rauwe stem wat zorgt voor een ruwe en edgy mix van Folk en Bluegrass en de onstuitbare kracht van Punk Rock ‘n roll. 

Zaal open: 20:30 | Aanvang: 21:30 Gratis
vrijdag 04 mei
88_dj_superduper_jasper_3[1].jpg

Jasper Weeda

Indie | Rock | Mashups

Gratis Zaal open: 21:00
Aanvang: 23:00

Supershare

Aan energie heeft deze DJ geen gebrek. Dat is ook wel zo'n beetje het eerste wat je opvalt als je hem aan het werk ziet. Een brok enthousiasme. Als DJ is Jasper Weeda dan ook erg breed inzetbaar, maar hij is niet de typische all round DJ. Ieder feestje vraagt om een aparte benadering en Jasper geeft er altijd zijn eigen tintje aan door vlot te knippen, plakken, teasen en mixen. Vrolijke pophitjes, 80's, classics en feestmuziek worden razendsnel afgewisseld met dance, rock een vleugje alternative, 60's of rock & roll. Populair zonder mainstream, alternatief zonder onbekend en dit alles met af en toe een flinke knipoog. DJ Jasper Weeda draait dansbare pop.

Zaal open: 21:00 | Aanvang: 23:00 Gratis
zaterdag 05 mei
Dutch Ska Express Photo (Medium).jpg

Ska Fest!

Dutch Ska Express+ Skaggers

Ska | Reggae

Gratis Zaal open: 20:30
Aanvang: 21:30

Supershare

Dutch Ska Express

Dutch Ska Express is een coverband, maar wel een bijzondere. De beste songs van de derde skagolf staan op de setlist, gespeeld door muzikanten met veel ervaring in top skabands. Alsof een heel skafestival in één band is gepropt. Snel, strak en super dansbaar: zo dendert Dutch Ska Express over het podium. 

De termen superband en all star band worden maar al te vaak misbruikt. Toch schieten ze je te binnen bij Dutch Ska Express. Want de line-up van Dutch Ska Express bevat nu eenmaal gerenommeerde muzikanten die deze muziek bepaald niet voor het eerst spelen. Ieder bandlid verdiende zijn sporen in (Nederlandse) top skabands zoals Mr. Review, The Toasters, Mark Foggo’s Skasters, Rude Rich and The Highnotes, The Beatbusters, J-Stars en Rotterdam Ska Jazz Foundation.

Dutch Ska Express klimt op het podium met de gretigheid van een zeeman in de rosse buurt. En zo gek is dat niet, want ska is energieke muziek en zorgt gegarandeerd voor een kolkende zaal. Ultieme party muziek dus, en daar krijgt niemand ooit genoeg van. Als je blijft stilstaan bij Dutch Ska Express dan ben je het spoor bijster en totaal uitgerangeerd.

Na een avond met de Dutch Ska Express ben je gegarandeerd Ska’d for life!

Skaggerz

Ergens in het wilde westen is waar het verhaal niet begint, sterker nog, de heren beweren in een sterrenstelsel ver weg te zijn verwekt door buitenaardse grootheden. Als kometen sloegen ze in op verschillende delen van de aardbodem waarna ze op onverklaarbare wijze elkaar hebben gevonden in de pompende ska, reggae, hiphop, punk, funk!

Vijf jonge gasten die vol overgave elke gig transformeren in een feest waar je geheid niet uitkomt zonder naar zweet te stinken. Met hun eerste demo geven zij, doormiddel van vier opzwepende tracks, een heerlijk voorproefje van wat een volledige speel set met zich mee zou brengen. Ze zijn niet alleen rete strak, maar de muziek is ook volledig gemaakt om helemaal los te gaan. 

Kortom, kom de skaggerz checken! 

Zaal open: 20:30 | Aanvang: 21:30 Gratis
zaterdag 05 mei
DelaSarge2

DeLaSarge

Onbeperkt dansen!

Soulfull Eclectic

Zaal open: 21:00
Aanvang: 23:00
Entree: € 3,- vanaf 00.00

Supershare

DeLaSarge is onverwacht voorspelbaar en slaat zachtjes de harde beats aan je voeten. Sporadisch zoetgevoosd wil hij wel eens een plaatje voor de zwakkeren onder ons draaien, maar vooral weet hij na vele omzwervingen in de gemeente Lemelerveld zijn plek te vinden achter de draaitafels in de Supermarkt, waar zijn platenkeuzes ook zonder bonuskaart afgerekend mogen worden.

Zaal open: 21:00 | Aanvang: 23:00 Entree: € 3,- vanaf 00.00
woensdag 09 mei
band

De Versafdeling

o.a. met Thin Pillow + Satellite Skin

Nieuw talent

Gratis Zaal open: 20:30
Aanvang: 21:15

Supershare

Om nieuw talent een springplank te bieden is poppodium SuperMarkt de samenwerking aangegaan met 3VOOR12 Den Haag. Iedere tweede en vierde woensdag van de maand vindt ‘De Versafdeling’ plaats. Tijdens deze avond rocken muzikanten uit de Haagse regio het allerbeste van hun repertoire en laten ze in 30 minuten zien wat ze waard zijn.  

Thin Pillow

Een energieke vijfmans formatie uit Rotterdam die de psychedelische jaren 60 en 70 in een eigen jasje steken. De jonge groep bestaat uit de vrouwelijke energiebal in de gedaante van Miles-Lee, gitaar slopende en meestersolist Tommy, toetsverslindende en organist Barend, wervelwind Michael op de bas en de ketelmishandelaar Jasper. Samen halen zij inspiratie uit bands als The Doors, The Jimi Hendrix Experience en Parliament-Funkadelic.

De band ontmoette elkaar op de popacademie in Rotterdam. Na een paar jamsessies bleek al snel dat het goed klikte; er ontstond een hechte band in de groep. In maart 2012 vond het eerste optreden van Thin Pillow plaats in club Stalker, Haarlem en het was al snel duidelijk dat de groep live iets unieks bezorgde. De 'in your face' sound overweldigde iedereen alsof er een aardbeving van 8 op de schaal van richter had plaatsgevonden.Thin Pillow zal daarom van zich blijven laten horen. Meer optredens zullen volgen in het komende jaar en er is een debuutalbum gepland in de toekomst.

Satellite Skin

Satellite Skin komt uit Rijnsburg en bestaat sinds 2009. De band bestaat uit vier leden. Het repertoire bevat voornamelijk eigen nummers met als aanvulling een aantal covers. Al de demo's zijn zelf opgenomen in de oefenruimte. We klinken als The Raconteurs, Red Hot Chili Peppers, Modest Mouse. Ons doel is geen snelle roem, maar muziek maken waar wij volledig achterstaan!

Zaal open: 20:30 | Aanvang: 21:15 Gratis
donderdag 10 mei
SUPERFAAM Logo (Mobile).jpg

Superfaam

F, The Heyz + Billy Burki

Funk | Rock | Rap | Electro

Gratis Zaal open: 20:30
Aanvang: 21:30

Supershare

F zet een paar tandjes bij. Na de onverwachte release van het album 'Famous', met daarop alle singles van hun Continu Release Concept (CRC), zetten de heren zich nu wederom op de kaart. En wel met één van de sickste feesten van Den Haag: Superfaam. Zie het als CRC tot de zesde macht. Elke acht weken treden F én verschillende supportacts op volle oorlogssterkte aan in de SuperMarkt. Met slechts één doel: dat jij je energie en frustratie van de week eruit kunt gooien. Dat je kunt dansen op de nieuwste en meest frisse singles. En dat je moe, maar voldaan je bedje op kunt zoeken als de zon je in je ogen steekt.

Zaal open: 20:30 | Aanvang: 21:30 Gratis
vrijdag 11 mei
Walk+The+Line+2012+wtl.jpg

Tickets Zaal open: 20:00
Aanvang: 20:00
Entree: € 25.00

Supershare

Bombay Bicycle Club is bevestigd als een van de headliners van het Walk the Line festival. Daarnaast zijn ook Beth Jeans Houghton & The Hooves Of Destiny, Liz Green en het unieke project van Swimming and Dallas Simpson: The Binaural Gig toegevoegd aan de line-up van het festival dat op 11 en 12 mei in Den Haag plaatsvindt.

Eerder werd al bekend gemaakt dat Moss, Lower Dens, Willy Moon, Milagres, Treetop Flyers, Vadoinmessico, Ron Pope, Diagrams, Com Truise, Alt-J, Tellison, Gang Colours, Cave Painting, Teddiedrum, You Say France & I Whistle, Anna Aaron, The Hickey Underworld, Paul Thomas Saunders, Rams’ Pocket Radio, A Cure for Gravity, B Sharp en Raspy Stone, zullen optreden op het festival. Dit programma zal in de komende weken worden aangevuld met nog meer internationale acts.

Walk the Line is een tweedaags muziekfestival met (inter-)nationale alternatieve muziek. Nieuwe beloftes van morgen, giganten van de underground, singer-songwriters, poppy rockmuziek, rockende indie, uptempo folk-n-roll, vuige electro: je mag alles verwachten wat alternatief, kwalitatief hoogstaand en veelbelovend is.

Na een succesvolle start in 2010 is het tijd voor de derde editie op 11 en 12 mei 2012. Met een festivalticket kan je alle zeven podia vrijelijk in- en uitlopen; dit zijn de beide zalen van het Paard van Troje, Paardcafé, de Supermarkt, de Zwarte Ruiter, het Humanity House en Het Nutshuis.

Kaarten voor Walk the Line vanaf nu online te koop en via de kassa en de website van Paard van Troje. Een ticket voor vrijdag 11 mei of zaterdag 12 mei kost €25,-. Een passepartout voor beide dagen kost €40,- (prijzen zijn exclusief servicekosten).

Zaal open: 20:00 | Aanvang: 20:00 Entree: € 25.00 Tickets
vrijdag 11 mei
Buster&Elle

Buster Shindig & Elle Bandita

Indie | Rock | Electro | Punk

Gratis Zaal open: 23:55
Aanvang: 23:55

Supershare

Trip the Light Fantastic is een avond met gezelligheid en al. DJ's Buster Shindig en Elle Bandita verzorgen een eclectische mix van upbeat pop liedjes tot herrie en geweld uit synths en/of gitaren, dus trek je beste pakkie aan, blaas het stof van je dansschoentjes en vind een plekkie op de vloer.

Zaal open: 23:55 | Aanvang: 23:55 Gratis
zaterdag 12 mei
Walk+The+Line+2012+wtl.jpg

Tickets Zaal open: 20:00
Aanvang: 20:00
Entree: € 25.00

Supershare

Bombay Bicycle Club is bevestigd als een van de headliners van het Walk the Line festival. Daarnaast zijn ook Beth Jeans Houghton & The Hooves Of DestinyLiz Green en het unieke project van Swimming and Dallas Simpson: The Binaural Gig toegevoegd aan de line-up van het festival dat op 11 en 12 mei in Den Haag plaatsvindt.

Eerder werd al bekend gemaakt dat Moss, Lower Dens, Willy Moon, Milagres, Treetop Flyers, Vadoinmessico, Ron Pope, Diagrams, Com Truise, Alt-J, Tellison, Gang Colours, Cave Painting, Teddiedrum, You Say France & I Whistle, Anna Aaron, The Hickey Underworld, Paul Thomas Saunders, Rams’ Pocket Radio, A Cure for Gravity, B Sharp en Raspy Stone, zullen optreden op het festival. Dit programma zal in de komende weken worden aangevuld met nog meer internationale acts.

Walk the Line is een tweedaags muziekfestival met (inter-)nationale alternatieve muziek. Nieuwe beloftes van morgen, giganten van de underground, singer-songwriters, poppy rockmuziek, rockende indie, uptempo folk-n-roll, vuige electro: je mag alles verwachten wat alternatief, kwalitatief hoogstaand en veelbelovend is.

Na een succesvolle start in 2010 is het tijd voor de derde editie op 11 en 12 mei 2012. Met een festivalticket kan je alle zeven podia vrijelijk in- en uitlopen; dit zijn de beide zalen van het Paard van Troje, Paardcafé, de Supermarkt, de Zwarte Ruiter, het Humanity House en Het Nutshuis.

Kaarten voor Walk the Line vanaf nu online te koop en via de kassa en de website van Paard van Troje. Een ticket voor vrijdag 11 mei of zaterdag 12 mei kost €25,-. Een passepartout voor beide dagen kost €40,- (prijzen zijn exclusief servicekosten).

Zaal open: 20:00 | Aanvang: 20:00 Entree: € 25.00 Tickets
zaterdag 12 mei
lavoi.jpg

DJ LaVoi

House | Electro | Hiphop | Pop

Zaal open: 23:30
Aanvang: 23:30
Entree: € 3,- vanaf 00.00

Supershare

DJ LaVoi is tot nu toe voornamelijk te bewonderen geweest in Rotterdam. Als resident DJ is zij in Club Vibes vaak achter 'the wheels of steal' te vinden. Ook is zij onderdeel van het DJ-duo FemmeTastic dat ook het gelijknamige legendarische feest organiseert.

Na Rotterdam is nu ook Den Haag aan de beurt. Door haar opbouwende mix van hip hop, funk, pop, house, electro en een vleugje indie en dubstep zorgt ze voor een heerlijke gevarieerde avond. De vette beats, harde bassen en energie die loskomt zorgen er vanzelf voor dat je voeten van de vloer gaan.

De juiste plaatkeuze, toffe mixes en aanvoelen van het publiek staan voor DJ LaVoi centraal. Laat je dus verrassen door deze ambitieuze dame!

Zaal open: 23:30 | Aanvang: 23:30 Entree: € 3,- vanaf 00.00
dinsdag 15 mei
Only seven left

Nudie Jeans on stage

Only Seven Left + Dotan + Handsome Poets

Tickets Zaal open: 20:00
Aanvang: 20:30
Entree: € 7.00
(excl. servicekosten)

Supershare

Tijdens 'Nudie Jeans on stage' treden drie bekende bands op met een energieke en interactieve performance. De avond staat in het teken van rock & roll, jeans en gezelligheid en is er de unieke mogelijkheid om voor slecht €7,- drie geweldige bands te bewonderen. Daarnaast is de presentatie in handen van Justin Verkijk die door o.a. zijn column in de 070 een bekende hagenaar begint te worden. Verder wordt de avond afgesloten door een Nudie residence DJ en is het the place to be on a regular tuesday night. Hoewel er met Only Seven Left, Dotan en Handsome Poets niets regulars aan is! 

Only Seven Left

Only Seven Left kwam begin 2005 bij elkaar en debuteerde in januari 2007. Als snel boekte de pianorockband succes traden op door heel Nederland. Tevens stond de band in het voorprogramma voor onder andere Destine, De Dijk en Tokio Hotel. Toen de frontman besloot ermee te stoppen werd er gezocht naar een geschikte vervanging. Met Bjørgen van als nieuwe frontman is de band klaar om een nieuw tijdperk in te luiden.  

Dotan

De 24-jarige Dotan groeide op in hartje Amsterdam en ontwikkelde al snel een hechte vriendschap met muziek. Elke vrije minuut van de dag was hij te vinden in zijn favoriete platenzaak, waar hij wekelijks een nieuwe plaat uitzocht van zijn spaargeld. Songwriters als James Taylor, Paul McCartney, Eric Clapton en Neil Young inspireerden hem op jonge leeftijd tot het schrijven van eigen liedjes op piano en gitaar, waar hij zichzelf the basics van aanleerde.

Begin 2010 tekende Dotan een exclusief contract met EMI Music, met als resultaat de opnames van zijn debuutalbum “Dream Parade” in Los Angeles. Voor het album werkte hij samen met Bill Lefler, eveneens een opkomend talent en verantwoordelijk voor verschillende successen in de indie-pop muziekscene in Amerika. 

Handsome Poets

Begin 2010 nam de Handsome Poets hun eerste single 'Blinded' op. Hiermee werden ze Serious Talent bij radio 3FM. In een jaar tijd groeide de band explosief en raakte de juiste snaar bij zichzelf en bij het publiek. Daarnaast wonnen ze de 3FM Serious Talent Award en hadden ze een 3FM Megahit 'Dance (the war is over)'. 

Tijdens het festivalseizoen 2011 speelde ze op 60 festivals waaronder Lowlands, Concert at Sea, Solar, Appelpop. De muziek is te typeren als frisse, opgewekte pop met een dansbare groove en eighties sounds. De Handsome Poets hebben zich op de kaart weten te zetten en knallen nu door!

Zaal open: 20:00 | Aanvang: 20:30 Entree: € 7.00 (excl. servicekosten) Tickets
woensdag 16 mei
KIJK mei

Kolder In Je kop

Met Rayen Panday, Fritz de Roo en Martijn Oosterhuis

Stand Up Comedy

Tickets Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:30
Entree: € 6.00
(excl. servicekosten)

Supershare

Kolder in je Kop is één van de gezelligste comedyavonden in Den Haag. Mede dankzij de relaxte sfeer die er altijd hangt door het concept 'comedy in de kroeg'. Elke derde woensdag van de maand treden er drie cabaretiers op die zorgen ze voor een goedlachse avond. Humor zonder poespas en veel gezelligheid in de kroeg is precies wat de SuperMarkt voor ogen heeft en dat alles voor een luttele zes euro entree. De mei editie is voorlopig even de laatste, maar we hebben drie toppers weten te strikken: Rayen Panday, Martijn Oosterhuis en Fritz de Roo. Overigens hoef je niet getreurd te zijn want in september gaan we gewoon weer van start met een nieuwe reeks!

Rayen Panday

Zaandammer en rechtenstudent Rayen Panday geldt als aanstormend cabarettalent. Rayen won in 2008 de persoonlijkheidsprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival en sinds 2010 vast lid bij het Comedy Cafe in Amsterdam. Na deelgenomen te hebben aan het programma ‘Zo Raymann’ is hij nu ook tekstschrijver voor het succesvolle tv programma ‘Jorgen Raymann’. Naast Nederland heeft hij ook in België, Frankrijk, Suriname, Denemarken, Estland en op Curaçao succesvolle shows gegeven.

Martijn Oosterhuis

Tijdens een bezoek aan de Engelenbak in 1994, een fameus open podium in Amsterdam, besloot Oosterhuis zelf het publiek te vermaken. De volgende dag belde zijn eerste opdrachtgever. Vanaf dat moment is Martijn Oosterhuis actief als cabaretier en stand-up comedian en heeft hij inmiddels honderden optredens op zijn naam staan. Oosterhuis trad onder meer op tijdens het Lowlands festival, Crossing Border, het Mundial Festival in Tilburg, A BIG Night of Comedy in Den Haag en de Boulevard in Den Bosch. Verder is Martijn al jarenlang een graag geziene gast in het Comedy Café te Amsterdam.

In 1997 won Martijn de persoonlijkheidsprijs van Cameretten. Hij besloot eerst naar Londen te gaan alwaar hij optrad in de Comedy Store en was tevens de eerste Nederlandse deelnemer aan 'So you think you're funny' (vierde prijs) in Edinburgh tijdens het grootste internationale stand-up comedy festival van Europa.

Martijn Oosterhuis valt op door zijn materiaal dat direct uit het leven gegrepen is. Hij heeft een zeer grote grapdichtheid die er voor zorgt dat zowel een kleine theaterzaal als een grote tent met vijfentwintighonderd toeschouwers een ultieme avond met comedy beleven.

Fritz de Roo

Vanaf zijn achttiende levensjaar maakt comedian Fritz de Roo menig bühne onveilig met zijn eigengereide grappenscala. Van optredens vanuit lekkende badkuipen in opgebouwde varkensstallen tot televisie optredens, Fritz heeft overal ervaring mee! In 2005 behaalde hij de halve finale van de Culture Comedy Award en in 2007 was Fritz finalist bij de Knock Out Comedy. Ook trad hij samen op met niemand minder dan Belgische cartoonist Kamagurka.

De humor van Fritz is bizar en absurdistisch. Hij weet de lollige kant van het leven te belichten met zijn eigenzinnige spot. Fritz kijk op alledaagse belevenissen zullen u zeker niet ontgaan! Daarnaast zijn de actualiteiten en het publiek onderwerpen die hij graag aanroert. Door het veelvuldig spelen voor gerenommeerde komediegezelschappen heeft Fritz de Roo zich ontwikkeld tot een comedian die zijn authentieke en originele kijk weet te combineren met professioneel vakmanschap.

Zaal open: 19:30 | Aanvang: 20:30 Entree: € 6.00 (excl. servicekosten) Tickets
donderdag 17 mei
jungle by night.jpg

Jungle by Night

PopHotSpot Festival

Afrobeat

Gratis Zaal open: 19:30
Aanvang: 19:30

Supershare

Jungle By Night is hot! Negen jonge Amsterdammers die elkaar kennen van school, straat en familie. Ze brengen een dampende mix van Afrobeat, ethiojazz, funk, dub en rock. Hun enthousiasme en hun opzwepende en vrolijke beats brachten ze al in het voorprogramma van Mayer Hawthorne, The Roots & John Legend en Mulatu Astatke. In Parijs speelden ze met de Afrobeat helden Orchestre Poly-Ritmo de Cotonou, die Jungle By Night bestempelden als: ‘de toekomst van de Afrobeat’. Deze zomer staat de band op meer dan 50 podia in binnen- en buitenland. Beleef het mee op de opening van PopHotSpot Festival op 17 mei!

Locatie: Grote Markt | Mainstage

Zaal open: 19:30 | Aanvang: 19:30 Gratis
donderdag 17 mei
moke.jpg

Moke

PopHotSpot Festival

alternative

Gratis Zaal open: 21:30
Aanvang: 21:30

Supershare

Het afgelopen jaar was Nederlands bekendste rockband Moke vooral in het theater te vinden, maar nu het festivalseizoen aanbreekt zullen de mannen weer wat vaker op een podium te vinden zijn. Bij grote uitzondering, staan ze nu alvast in Den Haag.Moke is namelijk druk bezig met het opnemen van een nieuw album en de volgende shows zijn pas weer eind 2012 gepland. Hun laatste plaat namen ze trouwens op met het Metropool Orkest! Benieuwd hoe de volgende plaat zal klinken? Kom luisteren op 17 mei!

Locatie: Grote Markt | Mainstage

Zaal open: 21:30 | Aanvang: 21:30 Gratis
donderdag 17 mei
NBA maart

No Boys Allowed

Only girls behind the decks

Party | Club | Pop | Hiphop | Uplifting

Gratis Zaal open: 21:00
Aanvang: 22:00

Supershare

Female sneakerstore No Boys Allowed nodigt haar vrienden uit. Dat betekent meisjes achter the wheels of steel, suikerspinnen & iedereen is pardiefotograaf! 

ps. you boys are more than welcome!!

Zaal open: 21:00 | Aanvang: 22:00 Gratis
vrijdag 18 mei
ChefSpecial

Chef'Special

PopHotSpot Festival

Funk | Hiphop | Rock

Gratis Zaal open: 19:30
Aanvang: 19:30

Supershare

Na het uitbrengen van hun superzonnige debuut ‘One for the Mrs’ werd 2011 een ontzettend succesvol jaar voor Chef’Special. De zalen waar ze spelen zijn tot de nok toe gevuld, voller dan vol en altijd een feest. Je kunt niet anders dan meedansen op de aanstekelijke funk en soul; stoeltjes en tafels aan de kant dus. Chef’Special is de huisband van De Wereld Draait Door en iedere laatste vrijdag van de maand zijn ze te zien in het populaire televisieprogramma. Hun hits Scribblin’ en Birds zijn bijna dagelijks te horen op 3FM.

Locatie: Grote Markt | Mainstage

Zaal open: 19:30 | Aanvang: 19:30 Gratis
vrijdag 18 mei
jah6.jpg

Jah6

PopHotSpot Festival

Reggae

Gratis Zaal open: 21:30
Aanvang: 21:30

Supershare

Wat hebben reggae en het vaderlandse levenslied met elkaar gemeen? Jah6! Neem de Jamaicaanse reggaeterm Jah voor het Opperwezen en de Mokumse oppergod André Hazes en Jah6 is als naam geboren. Jah6 begon in 2011 met een legendarische show tijdens Noorderslag, waarna Top Notch op de deur klopte. In het voorjaar van 2011 begon de band aan een succesvolle tour met onder meer Paaspop, verschillende bevrijdingsfestivals, en daar bovenop viermaal het voorprogramma van Guus Meeuwis in een uitverkocht Philips stadion. Jah6 brengt het levenslied met een reggaebeat op 18 mei naar Den Haag. Het zal niemand ontgaan dat deze getalenteerde mannen de wetten van de reggae en de smartlap respecteren, en culturen samenbrengen.

Locatie: Grote Markt | Mainstage

Zaal open: 21:30 | Aanvang: 21:30 Gratis
vrijdag 18 mei
paullie.jpg

DJ Paullie & Chef's Special (dj set)

Pop | Electro | Rock | Reggae | Dubstep

Gratis Zaal open: 21:00
Aanvang: 23:00

Supershare

Voetjes van de vloer met deze DJ! Er wordt stijl op stijl gedraaid met een mix van Pop, Electro, Rock, Reggae, Dubstep en andere dikke beats. Paullie is de resident DJ van Los (Patronaat) en draait mee met o.a. Superstijl, 90's Now en Dynomite. Deze zomer is hij een veel geziene gast op de Nederlandse stranden. Wellicht hebben je hem al een keer zien draaien op de feestjes van Buiten in Scheveningen. Kortom dit mag je niet missen!!!

Zaal open: 21:00 | Aanvang: 23:00 Gratis
zaterdag 19 mei
funknstein.jpg

Funk 'N'Stein

PopHotSpot Festival

Funk

Gratis Zaal open: 19:30
Aanvang: 19:30

Supershare

Geef je over aan de funk, want Funk’N’Stein, een van de grootste en meest populaire bands van Israël, brengt een broeierige en dampende live show op het PopHotSpot podium.  Deze 10-koppige funkmachine grijpt terug naar classics als George Clinton’s Parliament, Bootsy Collins, Tower of Power, Funkadelic en old-school Jamiroquai. Kom dansen en lachen en geloof in pure FUNK!

Locatie: Grote Markt | Mainstage

Zaal open: 19:30 | Aanvang: 19:30 Gratis
zaterdag 19 mei
whomadewho.jpg

WhoMadeWho

PopHotSpot Festival

Discohouse | Indie

Gratis Zaal open: 20:30
Aanvang: 20:30

Supershare

Who Made Who maakt funky Deense elektrorock, geïnspireerd door Hot Chip, LCD Soundsystem en Daft Punk. Need we say more? Who Made Who is een trio dat wordt gekenmerkt door de karakteristieke falsetto vocalen van leadzanger Tomas Hoffding. Drummer Tomas Barfod treedt solo op onder het zeker niet onfortuinlijke alias Tomboy, en singer/songwriter en gitarist Jeppe Kjellberg is een cult held in de avantgarde jazzscene. Kortom; Who Made Who combineert het beste van muzikale werelden en zal voor een ongelofelijk dansbare vibe zorgen. Hun nieuwe plaat bracht hen vorige maand nog naar 5 Days Off in Amsterdam, dit keer is Den Haag aan de beurt.

Locatie: Grote Markt | Mainstage

Zaal open: 20:30 | Aanvang: 20:30 Gratis
zaterdag 19 mei
Leroy Joy 4

Leroy Joy

Ecletic | Uplifting | Edits | Dance

Zaal open: 21:00
Aanvang: 23:00
Entree: € 3,- vanaf 00.00

Supershare

Zaal open: 21:00 | Aanvang: 23:00 Entree: € 3,- vanaf 00.00
woensdag 23 mei
logo_phs.gif

De Versafdeling

PopHotSpot Festival

Nieuw talent

Gratis Zaal open: 19:00
Aanvang: 19:00

Supershare

SuperMarkt biedt in samenwerking met 3voor12/Den Haag beginnende bands een podium op ‘De Versafdeling’. Vanavond mogen de beste verse bands het PopHotSpot podium betreden. Te beginnen met Raspy Stone. Raspy Stone is een origineel en eigenzinnig vijftal, afkomstig uit Nederland en het Verenigd Koninkrijk. De vijf muzikanten brengen een aparte mix van alternatieve folk/indie rock met intense harmonieën, rauwe elektrische gitaar en akoestische riffs. De band is in goed gezelschap want deze avond is er ook Hard Haagse Powerbleus van Red Light Babies. Denk aan Jimi Hendrix, Jack White en The Black Keys en de sfeer is gezet. De finalisten van de Grote Prijs van Zuid-Holland kennen elkaar al van de middelbare school, en zijn vanaf 2010 bij elkaar gekomen om ons te verwennen met sterke nummers die live uitstekend tot hun recht komen. Ook Bells of Youth speelt deze avond. Het vijftal maakt prachtige muziek; meerstemming poptracks met gitaar en piano. Laat je onder hypnose brengen

Locatie: Grote Markt | Carrousel Podium

Zaal open: 19:00 | Aanvang: 19:00 Gratis
donderdag 24 mei
maisondumalheur.jpg

Maison du Malheur

PopHotSpot Festival

Roots | Folk

Gratis Zaal open: 20:30
Aanvang: 20:30

Supershare

Vanaf het moment dat de eerste noten van Maison du Malheur klinken, waan je je in de vooroorlogse wereld van de blues en jazz. De band rond zanger en liedjesschrijver J.P. Mesker weet de eenvoud & sfeer van klassieke rootsmuziek moeiteloos te verbinden met verhalen over nachtelijke omzwervingen, hartstochtelijke liefdes en uitzinnige radeloosheid. Swingen op de Grote Markt donderdag 24 mei!

Locatie: Grote Markt | Carrousel Podium

Zaal open: 20:30 | Aanvang: 20:30 Gratis
donderdag 24 mei
Footsteppa 1

Footsteppa

Bass | Dubstep | Deep House | Hiphop

Gratis Zaal open: 21:00
Aanvang: 23:00

Supershare

Muzieklabel Footsteppa Records, niet vies van een zweterig feestje, brengt Bass music naar de SuperMarkt. Dubstep / UK Funky, Drum 'n Bass en meer komen op deze avond voorbij. Energie, vette bassen en zweet is wat je kunt verwachten.

Laatste 2 edities gingen los! En vanavond is het weer zover. Footsteppa let's go!

Line up:

Dj Rockid
C.O.N.E
Dj Shapeshifter
Tuff Gang
Emceepat


Zaal open: 21:00 | Aanvang: 23:00 Gratis
vrijdag 25 mei
logo_phs.gif

Impolite Garage Fest

PopHotSpot Festival

Garage | Surf | Punk

Gratis Zaal open: 16:00
Aanvang: 18:00

Supershare

Maak je klaar voor een middagje garagerock en punk. Een deel van het programma vindt buiten plaats en is gratis te bezoeken: Los Tiki Boys bestaat uit leden van Hallo Venray, Treblespankers en Fire Birds en maakt surfmuziek zoals je hem kent uit de films van Tarantino uit de jaren 90. Sheetah et Les Weissmuller vullen deze surfrockers aan met licht psychedelische, vrolijke rock en ondanks dat ze met slechts drie instrumenten optreden (sitar, trombone en trompet) klinkt het soms bijna orkestraal. Live zeer zeker een must see! 

Locatie: Grote Markt | Carrousel Podium

Zaal open: 16:00 | Aanvang: 18:00 Gratis
vrijdag 25 mei
Impolite Garage Fest

Impolite Garage Fest

The Cynics + The Ripe + The Peptones

Tickets Zaal open: 20:30
Aanvang: 21:30
Entree: € 7.50
(excl. servicekosten)

Supershare

Garage | Rock

Impolite Garage Fest is terug! Ontstaan in 2003 als initiatief van The Peptones om de beatmuziek weer terug te brengen naar de stad waar ze thuishoort. De zesde editie van het festival wordt er één die alle vorige edities moet doen vergeten. Overdag treden, tijdens het PopHotSpot Festival, Los Tiki Boys en Sheetah et les Weismüller op en 's avonds gaat het avontuur verder met de legendarische bands The Cynics, The Ripe en The Peptones. Tevens zal Ronnie Splinter van The Outsiders als special guest optreden! De avond wordt, geheel in lijn met het festival, afgesloten door Amsterdam Beatclub.

Met The Cynics (USA) heeft het Impolite Garage Fest de gedroomde headliner voor het avondprogramma in huis. Vanaf midden jaren tachtig staan The Cynics aan de absolute frontlinie van de Amerikaanse garagerockrevival. De shows vol energie en de liedjes rauw maar melodieus. The Ripe (USA) komt voor het eerst naar Nederland. Deze mannen vinden hun roots in garagerock, psychedelica, folk en power-pop. The Peptones mogen natuurlijk als organisatoren van het festival niet ontbreken. De heren brengen energieke garagerock ‘n roll met orgel en mondharmonica!

Om dit concert, dat plaats vindt in poppodium SuperMarkt, bij te kunnen wonen zijn kaarten online en aan de deur te verkrijgen. 

Zaal open: 20:30 | Aanvang: 21:30 Entree: € 7.50 (excl. servicekosten) Tickets
vrijdag 25 mei
amsterdam_beat_club.gif

Amsterdam BeatClub

Soul | Rhythm 'n Blues | Beat | 60's

Gratis Zaal open: 21:00
Aanvang: 23:00

Supershare

Amsterdam BeatClub feesten worden georganiseerd samen met top dj's, musical sideshows en cult-filmprojecties. Verwacht een un-beat-able cocktail van de allerbeste Vintage Music! Greasy Soul, Swingin' Sixties Sounds, Rhythm ‘n Blues, Horny-Hammond-Jazz, Beat, Twist à-GoGo, 60's Garage, Psych, YéYé, Boogie, Steaming Ska, Exotica, Rock 'n Jive and Cool Cover versions!

Get thrilled: see the music in a blast from the past...! Great music, cult clips and dancing!

Zaal open: 21:00 | Aanvang: 23:00 Gratis
zaterdag 26 mei
lchaim.jpg

L'Chaim

PopHotSpot Festival

Gipsy | Klezmer

Gratis Zaal open: 19:00
Aanvang: 19:00

Supershare

L’Chaim brengt een zomerse dansbare mix van Balkan, gipsy, Klezmer en jazz. De bezetting van de band is net zo multicultureel als de muziek doet vermoeden. Met musici uit Nederland, Spanje en Italië ontstaat een krachtige samensmelting van culturen, die op eigenzinnige wijze, en in diverse talen vertolkt wordt. Het wordt een feest!

Locatie: Grote Markt | Carrousel Podium

Zaal open: 19:00 | Aanvang: 19:00 Gratis
zaterdag 26 mei
laminor.jpg

La Minor

PopHotSpot Festival

Folk | Balkan

Gratis Zaal open: 20:30
Aanvang: 20:30

Supershare

Laat je meevoeren naar een ouderwets Sovjet-Unie verhaal, een setting waarin de tragiek van maffia en communisme wordt afgewisseld met liefde en hoop. Het ensemble La Minor is ontstaan in 2000. La Minor combineert Russische straatmuziek met Klezmer en Balkan invloeden. Met de Russische accordeon (bayan), saxofoon, balalaika en tuba vertalen zij de poëzie van het oud-Russische volk. Pak elkaar bij de arm en dans mee!

Locatie: Grote Markt | Carrousel Podium

Zaal open: 20:30 | Aanvang: 20:30 Gratis
zaterdag 26 mei
silentdisco.jpg

Silent Disco

PopHotSpot Festival

van rock tot hiphop

Gratis Zaal open: 22:30
Aanvang: 22:30

Supershare

De Silent Disco shows van 433fm zijn door de jaren heen op heel veel plekken gezien: De Parade, Lowlands, Pinkpop, Paaspop, Dancevalley, Glastonbury (UK), Big Day Out (AUS), Benicàssim (E), Sziget (H) en nog heel veel meer! You know the drill: doe een koptelefoon op en dans -voor de buitenwereld in stilte- mee met de dj’s van 433fm.

Locatie: Grote Markt | Carrousel Podium

Zaal open: 22:30 | Aanvang: 22:30 Gratis
zaterdag 26 mei
80\'s&90\'s3

80's 90's met Rog, Sjaak en Ivan

Disco | House | Rock | Pop

Zaal open: 21:00
Aanvang: 23:00
Entree: € 3,- vanaf 00.00

Supershare

Verloren in het nu brengen de discipelen van de slechte smaak jullie iedere maand hun favoriete 80’s en ‘90’s hits ten gehore.Met een raket vanuit Paradise City naar de Rainbow in the Sky. Niets is te gek en alles mag. Hijs je housebroek op, doe je klaparmband om, hier zijn Rog, Sjaak & Ivan!

Zaal open: 21:00 | Aanvang: 23:00 Entree: € 3,- vanaf 00.00
zondag 27 mei
logo_phs.gif

Rhetorical Matters

PopHotSpot Festival

Crossover 17e eeuws | Modern Jazz

Gratis Zaal open: 14:00
Aanvang: 14:00

Supershare

Michal Bitan (vocals), Earl Christy (luit) en Ernst Stolz (viola da gamba) brengen een mix van Jazz en 17 eeuwse Engelse liederen. Michal die zich met haar flexibele stem voor beide zangstijlen uitstekend leent, switcht in no time van een oude klassieke zangstijl naar een zeer sensuele jazzy zang. De oude snaarinstrumenten verlenen het geheel een onalledaags, maar uiterst subtiele achtergrond in dit zeventiende eeuws moderne samenspel.

Locatie: Grote Markt | Carrousel Podium

Zaal open: 14:00 | Aanvang: 14:00 Gratis
zondag 27 mei
houses_sanneglasbergen.jpg

Houses

PopHotSpot Festival

Indie | Pop

Gratis Zaal open: 19:00
Aanvang: 19:00

Supershare

Houses brengt verfijnde indiepop, breekbaar maar krachtig. Hun carrière raakte vanaf 2010 in een stroomversnelling na het uitbrengen van de debuut EP ‘End of the Story’, waarvan maar liefst twee van de vijf nummer als single gedraaid werden op 3FM, 3voor12 en KinkFM. Dazzled Kid nam de band in 2011 mee op tournee, en zo leerde Houses het clubcircuit nog beter kennen. Het in 2011 verschenen debuutalbum ‘Clean Life’ werd door 3voor12/amsterdam verkozen tot beste Amsterdamse album van het jaar. Luister naar de mooie stem van Ella van der Woude in combinatie met de stevige muziek van haar band.

Locatie: Grote Markt | Carrousel Podium

Zaal open: 19:00 | Aanvang: 19:00 Gratis
zondag 27 mei
hospitalbombers.jpg

Hospital Bombers

PopHotSpot Festival

Folk | Indie

Gratis Zaal open: 20:30
Aanvang: 20:30

Supershare

Hospital Bombers is een van de meest indie indiebands van Nederland. Ontregelde, rammelende en vrolijke indiepop, die door in het oog springende persoonlijkheden wordt uitgevoerd. Dit jaar maakten ze op Noorderslag al een goede indruk, en niet lang daarna werd het tweede album ‘At Budokan’ goed ontvangen. Het album werd op Valentijnsdag uitgebracht in een speciale protestavond tegen liefdesverdriet. De band is vanaf dit jaar ondergebracht bij Excelsior Records.  Hospital Bombers brengt een liveshow waar je vrolijk van wordt, met gitaren en koebellen, castagnetten en violen.

Locatie: Grote Markt | Carrousel Podium

Zaal open: 20:30 | Aanvang: 20:30 Gratis
maandag 28 mei
logo_phs.gif

Kindermiddag

PopHotSpot Festival

kinderliedjes

Gratis Zaal open: 15:00
Aanvang: 15:00

Supershare

Met het VOF de Kunst duo (Nol Havens & Hans Klein)

VOF de Kunst dateert al uit het jaar 1983 en de megahit Suzanne is sindsdien niet meer uit ons culturele erfgoed weg te denken. Wereldwijd verkocht VOF de Kunst (in het buitenland ‘The Art Company’ genoemd) drie miljoen exemplaren van ‘Suzanne’. Na ‘Suzanne’ volgde ‘Een Kopje Koffie’ en waren de artiesten jarenlang te zien in Sesamstraat. Nol Havens en Hans Klein, de geestelijk vaders van VOF de Kunst, Nol Havens & Hans Klein, maakte als duo in de jaren 90 een album als eerbetoon aan Annie MG Schmidt. Sindsdien begon het duo met buitengewoon vermakelijke kinderconcerten voor kinderen van 4 tot 12.

De hele middag is het trouwens feest voor kinderen, er is onder meer een springkussen, blikgooien (altijd prijs), Claire’s Hoela Hoeps, Maria’s Zoete Kraam, schmicken en nog veel meer leuke dingen!

Ijsco Figaro

Is hij operazanger of ijscoman? Of misschien wel allebei? IJsco Figaro zingt altijd vrolijke operamelodietjes totdat er iets vreselijk misgaat met zijn ijs. Dan zijn de liedjes ineens niet meer zo vrolijk. Gelukkig helpen de kinderen hem met het oplossen van het probleem. IJsco Figaro kan weer vrolijk zingen en de kinderen worden getrakteerd op een heerlijk ijsje. In deze grappige, korte voorstelling introduceert Stan Lambregts klassieke muziek met een vette knipoog bij kinderen vanaf 2 jaar.

Kom langs!

Een oproep aan alle kinderen uit Den Haag: kom deze tweede Pinkstermiddag naar de Grote Markt voor een leuke muzikale middag! Wie weet komen er ook wel liedjes voorbij waar je ouders mee groot zijn geworden.

Locatie: Grote Markt | Carrousel Podium

Zaal open: 15:00 | Aanvang: 15:00 Gratis
donderdag 31 mei
AMREF

Retourtje Zuid

PopHotSpot Festival

Voor het goede doel

Afgelast Zaal open: 19:00
Aanvang: 18:00

Supershare

De activiteiten zijn helaas afgelast. Het wordt heel slecht weer, Retourtje Zuid kan daardoor niet doorgaan en ook alle feestelijkheden op de Grote Markt zullen niet doorgaan!

Zaal open: 19:00 | Aanvang: 18:00 Afgelast
donderdag 31 mei
Supersized mei

Supersized

soul | hiphop | r&b | beats | house

Gratis Zaal open: 21:00
Aanvang: 22:00

Supershare

Wie wat waar? Standaard procedure. Je kent het, je kent Sized. Je weet wat ze doen. Zo eens in de twee maanden doen ze schuifelen in de Supermarkt, met je twitter aan, foto's nemen van je best friend's soon to be ex-girlfriend.

Blessed met konneksi-konneksi met like-minded mensen uit de industry. Daarom heeft Sized deze keer de uitnodiging gestuurd naar Tjoller Inc. 

Een Tjoller is een junkie. Verslaafd aan (in hun geval) music, fashion en art. Een combi waarin je wordt meegezogen tot je er niet meer af kan blijven! Tjoller Inc is lekker bezig, bekend o.a. van de Redcup Party in de Jimmy Woo.

Sized is op hol geslagen en komt reppen met eeen grote klika. Kom je ook? 

Line-up:
Tjoller Inc
Oost Indisch Doof
Dan Stezo

Zaal open: 21:00 | Aanvang: 22:00 Gratis
Verder