donderdag 05 mei
LeroyJoy1

Leroy Joy

eclectic | uplifting | edits | dance

Gratis Zaal open: 21:00
Aanvang: 23:00

Supershare

Gekozen als beste upkomende dj bij de nederlandse dnb awards 2002. 2002 was het definitieve doorbraak jaar voor dj shapeshifter. Na een jaar residentie bij de 070DNB feesten kreeg hij meer en meer boekingen in en buiten Nederland. Na een paar jaar exclusief drum'n'bass te knallen werd het tijd om verder te gaan voor Shapeshifter en zo onstond de Leroy Joy alter ego. Onder deze AKA heeft hij de ruimte om zijn creativiteit over meerdere muzikale genres te spreiden.

Zaal open: 21:00 | Aanvang: 23:00 Gratis
vrijdag 06 mei
Lord of Altamont

The Lords of Altamont

support: Organisms

garage | psychedelic | punk

Gratis Zaal open: 20:30
Aanvang: 21:30

Supershare

The Lords of Altamont is een Garage/Psychedelische/Punk band uit Los Angeles. De heren spelen al ruim tien jaar met elkaar en hun vierde album "Midnight to 666” kwam begin dit jaar uit. The Lords of Altamont nemen de brute kracht van 60’s punk en brengen deze in een hedendaagse versie van rock ’n roll; hard, snel, en out of control!

 
In 2008 begon het allemaal. Lennard, Robert, Bart en Niels vormden Organisms. De band maakt gruizige postpunk met, vooral in de zang, een flinke garagetic. Gezien de achtergrond van de leden is dit geluid niet zo vreemd; ze zijn of waren actief in onder andere Spider Rico, Feverdream, Incense, Low Point Drains en Fine China Superbone. Hun demo werd verkozen tot Fret’s Demo van de maand, er werd een groot aantal Nerderlandse clubs aangedaan en er werd een EP uitgebracht op het Haagse Motorwolf records. Mau kwam de band versterken met zijn Farfisa orgel, die hij trouwens ook bespeeld in The Deaf. Nieuwe nummers werden geschreven... vuiler en ruiger dan te voren en voor het eerst in deze bezetting zijn ze 6 mei live te bewonderen in de Supermarkt.

Zaal open: 20:30 | Aanvang: 21:30 Gratis
vrijdag 06 mei
Buster Shindig&Elle Bandita

Trip the Light Fantastic

BUSTER SHINDIG & ELLE BANDITA

Indie | Punk | Rock | Electro

Gratis Zaal open: 23:30
Aanvang: 23:30

Supershare

Trip the Light Fantastic is een gloedje nieuwe avond met gezelligheid en al. DJ's Buster Shindig en Elle Bandita verzorgen een eclectische mix van upbeat pop liedjes tot herrie en geweld uit synths en/of gitaren, dus trek je beste pakkie aan, blaas het stof van je dansschoentjes en vindt een plekkie op de vloer.

Zaal open: 23:30 | Aanvang: 23:30 Gratis
zaterdag 07 mei
Kensington2

Kensington

Support: Houses

indie

Gratis Zaal open: 20:30
Aanvang: 21:30

Supershare

De Nederlandse band Kensington debuteerde in 2010 met het album Borders. Met grote regelmaar zijn ze te zien op MTV, worden ze geprezen door OOR en werden ze zelfs uitgeroepen tot 3FM’s Serieus Talent. Ze tourde met o.a. Razorlight en The Wombats. Onlangs verzorgde Kensington de voorprogramma's van zowel Coheed and Cambria als Bombay Bicycle Club.

Houses is nog zo’n indie band die je in de gaten moet houden. Piep jong maar vol ambitie. In 2010 kwam hun debuut EP ‘End of Story’ uit maar dit was eigenlijk pas het begin te noemen. Deze jonkies worden met name beïnvloed door grootheden uit de indie scene als Feist en Death Cab for Cutie. Door de knappe combinatie van krachtige en melancholische muziek, die zowel ruig als fragiel wordt gebracht, doen ze niet onder aan hun helden. Zeker een bandje die niet ongehoord zal gaan blijven.

Zaal open: 20:30 | Aanvang: 21:30 Gratis
zaterdag 07 mei
Pica DJ

Pica DJ

catchy pop | Dance | Rock

Gratis Zaal open: 23:30
Aanvang: 23:30

Supershare

Ze was zeven jaar oud en zat al op de eerste rij bij The Cult; Merel alias Pica dj was er vroeg bij. Als puber ontpopte ze zich als een ware alto, maar naarmate ze ouder werd leerde ze meer muziekgenres waarderen. Standaard neemt ze haar vier koffers met haar mee, je vind hier de cd van Rihanna naast die van the Smiths, AC/DC, de Jeugd van Tegenwoordig en Adele. Alles kan, zo lang het maar dansbaar is! Naast plaatjesdraaier in de Supermarkt, is ze vaste dj in de Juliet op Lowlands en agent van diverse cabaretiers.

Zaal open: 23:30 | Aanvang: 23:30 Gratis
woensdag 11 mei
White cowbell oklahoma 2

White Cowbell Oklahoma

Support: The Must Haves

Rock

Gratis Zaal open: 20:30
Aanvang: 21:30

Supershare

White Cowbell Oklahoma

De onvermoeibare heavy-rock formatie White Cowbell Oklahoma brengen een over-the-top live show waarbij vuur en kettingzagen niet worden geschuwd. In Europa is White Cowbell Oklahoma vooral bekend geworden door het optreden in 2006 op het jaarlijkse Burg Herzberg Festival - een van Europa's grootste en meest prestigieuze festivals. Hun laatste cd ‘Viva Live Locos’ is een remix van dit verpletterende live optreden. Met hun eigen muziek en covers van o.a. Frank Zappa en Willi Dixon is de band klaar om een flink staaltje Southern rock te combineren met een live show om niet te vergeten.

Support: The Must Haves


Zaal open: 20:30 | Aanvang: 21:30 Gratis
donderdag 12 mei
bastian 2

Bastian

GRATIS PRE-PARTIES VAN WALK THE LINE

Gratis Zaal open: 20:00
Aanvang: 20:00

Supershare

Op donderdag 12 mei warmt het Walk the Line festival de Haagse binnenstad alvast op met een gratis optreden van Bastian, om acht uur ’s avonds op het buitenpodium op de Grote Markt.

Bas Bron heeft een flinke staat van dienst opgebouwd onder talloze pseudoniemen. De Neger Des Heils als producer van de Jeugd van Tegenwoordig, Seymour Bits voor zijn solo electroproject en nu dus Bastian, de bij Excelsior getekende electrofunkgroep met Bron als onmiskenbare spil van het funky en rockend geheel.

Walk The Line festival

Datum: 13 en 14 mei 2011

Tijd: van 18:30 uur tot 03:00 uur

Locatie: Walk the Line wordt gehouden in beide zalen van Het paard van Troje, de Rootz, Het Nutshuis, de Supermarkt en de Zwarte Ruiter. Met een ticket voor het festival kan je op je avond naar keuze alle betrokken locaties vrij in- en uitlopen.

Ticketinfo: Een ticket voor vrijdag 13 mei of zaterdag 14 mei kost €25,-. Een passepartout voor beide dagen kost €40,-. Prijzen exclusief servicekosten.

Kaarten worden verkocht via de festivalwebsite www.walkthelinefestival.nl. Je kunt ook kaarten kopen aan de bar van de SuperMarkt en de Zwarte Ruiter op de Grote Markt en via de kassa van het Paard van Troje (op werkdagen geopend van 12:00 - 17:00 uur en te bereiken via 070 360 18 38).

Zaal open: 20:00 | Aanvang: 20:00 Gratis
donderdag 12 mei
KEVIN BRADLEY1

KEVIN BRADLEY

mad skills | sexy | eclectic

Gratis Zaal open: 21:00
Aanvang: 23:00

Supershare

Ooit een club binnen gelopen en een DJ gezien die nieuwe muziek draait met 'old school flavour'? Kevin Bradley is die DJ. Van HipHop, R&B naar Drum & Bass en Dubstep met een vleugje Turntable-ism.
Zijn platen keus is gericht op echte liefhebbers zowel als sexy chicks die de hele avond naar hartenlust kunnen dansen en sjansen. Met Vinyl als zijn gekozen wapen heeft hij al jaren bewezen een 'solid force' te zijn in de nederlandse DJ scene!

Zaal open: 21:00 | Aanvang: 23:00 Gratis
vrijdag 13 mei
wtl festival

Walk The Line Festival

Little Comets + Intergalactic Lovers + Little Trouble Kids + Colourmusic

Tickets Zaal open: 19:00
Aanvang: 19:30
Entree: € 25,- / 40,-

Supershare

Alweer de tweede editie van een geweldig festival rondom het centrum van Den Haag met optredens van (inter-) nationale acts die op het punt van doorbreken, al doorgebroken zijn of heel erg beloftevol zijn! 

De succesvolle eerste editie van Walk The Line vond plaats in 2010. Het festival werd bedacht door de makers van Crossing Border. 

Kaarten worden verkocht via de website www.walkthelinefestival.nl. Een ticket voor vrijdag 13 mei of zaterdag 14 mei kost €25,-. Een passepartout voor beide dagen kost €40,-. Prijzen exclusief servicekosten.

Met een ticket kun je ook de Zwarte Ruiter, het Paard van Troje, Roots en het Nutshuis bezoeken. 

Little Comets

‘Kitchen sink indie pop’ is wat Little Comets zou maken. Die kenden we nog niet, maar vooruit, we nemen het over want het klinkt zo leuk. Het zou kunnen slaan op hun voorliefde voor guerilla gigs: verrassingsoptredens die ze overal – in collegezalen, trams, bingohallen, cafetaria’s en wie weet dus keukens – geven. Of misschien slaat het wel op de sociaal-realistische teksten van mooie songs als ‘Isles’ en ‘Joanna’, gezongen over aanstekelijke melodieën. Debuutalbum In Search of Elusive Little Comets is uit bij Columbia Records.

Intergalactic Lovers

Intergalactic Lovers is de muzikale speeltuin van Lara Chedraoui, Brendan Corbey, Maarten Huygens en Raf De Mey. Met de unieke en bezwerende stem van zangeres Lara als bindweefsel brengt deze band een mix van melodieuze, soms intieme, dan weer avontuurlijke rockmuziek. In thuisland België is de band aan een flinke opmars bezig en hun single ‘Delay’ wordt regelmatig gedraaid op de radio. Het debuutalbum Greetings & Salutations werd gemasterd in de legendarische Londense Abbey Road studio’s door Steve Rooke, die eerder al samenwerkte met bands als The Last Shadow Puppets, Wilco en Franz Ferdinand.

Colourmusic

Eerlijk gezegd weten we zelf ook niet zo goed wat we van Colourmusic moeten verwachten. De vijf bandleden uit Oklahoma zeggen geïnspireerd te zijn door Brian Eno en Serge Gainsbourg, en klinken bij vlagen als een kruising tussen The Polyphonic Spree en The Flaming Lips (bij wie ze ook al eens in het voorprogramma stonden). Hun optredens vallen op door de vreemde thema's die bepalen of er extra bandleden, weirde outfits of dubieuze attributen aan te pas komen. Het zou goed kunnen dat het muzikale gedachtegoed van Colourmusic is gebaseerd op seksualiteit en voortplanting, maar zoals leadzanger Hendrix het zelf zegt: 'If you write a song that's too literal, it dates it. We'd rather make things a little more subconscious'.

Zaal open: 19:00 | Aanvang: 19:30 Entree: € 25,- / 40,- Tickets
vrijdag 13 mei
Guerilla Speakerz2

Walk the Line Afterparty

GUERILLA SPEAKERZ + Boehmer

Dance | Edits | Dubstep | Sexy Beats

Guerillaz Speakerz hebben alles in huis om elk publiek omver te blazen. Met een uitgesproken underground sound en tegelijkertijd geaccepteerd door de mainstream, staan Guerillaz Speakerz bekend als publiekslieveling door hun innovatieve en onderscheidende DJ sets.
Hun stijl? Denk aan een mix van Tropical, Grime, Electro Garage en House invloeden en je komt aardig in de buurt om het geluid van dit unieke duo te omschrijven.
Naast Dj-en, zijn de mannen ook erg goed in het bouwen van een feestje en toeren ze met hun eigen concepten door het hele land. Daarnaast heeft hun eerste EP, gereleased begin dit jaar, grote support ontvangen van namen als Diplo, Laidback Luke en vele andere.

 Voor Boehmer begon het succesvolle DJ-verhaal bij zijn eigen concept “Kruipend Naar Huis”. Een aantal succesvolle en uitverkochte edities verder, is Boehmer een van de meest vooruitstrevende en toonaangevende DJ’s van Den Haag.

Een explosie van energieke sounds, dancefloor fillers en zware basslines bleken een gouden combinatie voor Boehmer, waar zijn sets eigenlijk te veelzijdig zijn om een enkele zin te beschrijven.

Zaal open: 23:30 | Aanvang: 23:30 Entree:
zaterdag 14 mei
wtl festival

Walk The Line Festival

Kiss Kiss Kiss + Royal Bangs + The Formidable + Cloud Control

Tickets Zaal open: 20:00
Aanvang: 21:30
Entree: € 25,- / 40,-

Supershare

Alweer de tweede editie van een geweldig festival rondom het centrum van Den Haag met optredens van (inter-) nationale acts die op het punt van doorbreken, al doorgebroken zijn of heel erg beloftevol zijn!

De succesvolle eerste editie van Walk The Line vond plaats in 2010. Het festival werd bedacht door de makers van Crossing Border.

Kaarten worden verkocht via de website www.walkthelinefestival.nl. Een ticket voor vrijdag 13 mei of zaterdag 14 mei kost €25,-. Een passepartout voor beide dagen kost €40,-. Prijzen exclusief servicekosten.

Met een ticket kun je ook de Zwarte Ruiter, het Paard van Troje, Roots en het Nutshuis bezoeken.

Kiss Kiss Kiss

Een discobol aan het plafond en een zwart-wit geblokte dansvloer: Kiss Kiss Kiss neemt je mee terug naar de eighties met hun funky elektronische pop-rock. Als je ze hoort op elektronische drums, synthesizer en slapping bas zal het je niet verbazen dat hun inspiratie ligt bij muzikanten als David Bowie, Talking Heads, Roxy Music en New Order. De jongens van Kiss Kiss Kiss gooien hun inspiratiebronnen in een fijne mix met het hier-en-nu, zoals te horen is op het vorig jaar verschenen debuutalbum Releasing the Birds. Met twee hitsingles in thuisland Denemarken en een optreden op Roskilde in the pocket is Kiss Kiss Kiss hard op weg om een Deense grootheid te worden.

Cloud Control

De vier folkpoprockers van Cloud Control waren amper drie weken bij elkaar of ze wonnen al de plaatselijke universitaire bandcompetitie. Nou hoeft dat nog niks te zeggen maar op hun niet veel later uitgebrachte ep volgde al snel een tour met o.a. Vampire Weekend en Supergrass. Na twee jaar vol optredens verscheen debuutalbum Bliss Release waarmee ze de Australian Music Prize voor Best Independent Record wonnen. De bijbehorende cheque gaan ze besteden aan nog meer toeren, want 2011 moet het jaar van Cloud Control worden. Als ze op Walk The Line staan, hebben ze hun eerste headline tour in Groot-Brittannië plus optredens op SXSW net achter de rug.

Zaal open: 20:00 | Aanvang: 21:30 Entree: € 25,- / 40,- Tickets
zaterdag 14 mei
LeroyJoy2

Leroy JOY

eclectic | uplifting | edits | dance

Gratis Zaal open: 23:00
Aanvang: 23:30

Supershare

Gekozen als beste upkomende dj bij de nederlandse dnb awards 2002. 2002 was het definitieve doorbraak jaar voor dj shapeshifter. Na een jaar residentie bij de 070DNB feesten kreeg hij meer en meer boekingen in en buiten Nederland. Na een paar jaar exclusief drum'n'bass te knallen werd het tijd om verder te gaan voor Shapeshifter en zo onstond de Leroy Joy alter ego. Onder deze AKA heeft hij de ruimte om zijn creativiteit over meerdere muzikale genres te spreiden.

Zaal open: 23:00 | Aanvang: 23:30 Gratis
dinsdag 17 mei
parkpop

Road to Parkpop

Voorronde

Gratis Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:00

Supershare

Een optreden op Parkpop verdien je niet zomaar, die spot moet je winnen! Dat is maar voor één act weggelegd. Vanavond 6 strijdende acts die geselecteerd zijn door een deskundige jury. De halve finale vindt op 1 juni plaats waarna er tijdens de knallende finalen op woensdag 8 juni bepaald wordt wie er tijdens Parkpop 2011 live on stage gaat rocken. 

Deelnemer:

Doe Maar Gewoon
E-Royal (Emar)
 G-no
 SpotRockers
 Havendragers
Kaascouse

Zaal open: 19:30 | Aanvang: 20:00 Gratis
woensdag 18 mei
riza.jpg

Kolder in je kop

Stand Up Comedy met Riza Tisserand, Marlon Kicken en Lambert Jan Koops

tweede edite

De woensdagavond is meestal een avond dat je wel wat anders wilt dan nutteloos bankhangen, Het is nog geen weekend maar toch voel je de kriebels om iets te ondernemen. Met ‘Kolder in je kop’ vult de SuperMarkt een gat dat anders ongevuld zou blijven. De woensdagavond breekt de week doormidden en geeft je weer nieuwe energie. De SuperMarkt biedt je de beste cabaretiers, gezelligste vibes en de mooiste locatie.

Marlon Kicken werd geboren in Willemstad op Curacao maar hij groeide op in de pampa's van Aarle-Rixtel in Zuidoost-Brabant. Hij is een internationale jongen van de straat, die sinds enkele jaren furore maakt als stand up comedian en daarnaast werkt aan een carriere als cabaretier. Gedurende zijn shows neemt hij je mee in zijn leven op een relaxte wijze met zijn eigen humor.

In 2009 won hij de comedy award voor Nederland en Vlaanderen als de beste stand up comedian. Hij is veelvuldig te zien op het podium van o.a. Toomler (comedytrain Amsterdam), in zalen elders in het land en in Vlaanderen.

Lambert-Jan is hèt nieuwe cabaretgezicht uit het oosten. In korte tijd heeft Lambert-Jan zichzelf een grote populariteit verworven in dit gedeelte van het land. Het eerste seizoen van ‘Koops 2.0’ speelt Lambert-Jan dan ook uitsluitend in de noordelijke en oostelijke provincies, om vervolgens de rest van het land te veroveren. Met zijn derde avondvullende programma 'Koops 2.0' gaat Lambert-Jan terug naar de kern van het verhaal. Als stand-upper weet hij daarbij zijn relaas moeiteloos te voorzien van een grote dosis humor, doldraaiende redeneringen en scherpe observaties.

In januari 2009 won Lambert-Jan Koops de persoonlijkheidsprijs op het Belgische Humorologie Concours met de voorstelling ‘Koops 2.0’. De jury beschreef het programma met de woorden: "Het is zeer eigen, intrigerend, absurd en soms wrang. Hij heeft wat te vertellen."

In 2008 besloot Riza Tisserand zijn volgende droom waar te maken; cabaretier worden. Uiteraard moest hij onderaan beginnen, maar het nam al snel een vlucht toen hij o.a. voor Comedy Explosion en Night of Comedy mocht optreden. Begin 2009 werd hij dan ook door verschillende komediegezelschappen gevraagd om zich exclusief bij hen aan te sluiten. Op voordracht van o.a. Javier Guzman werd het de Comedy Explosion, het komediecollectief van hiervoor genoemde en cabaretiers als Jim Speelmans, Vincent Geers (winnaar Cameretten) en Samba Schutte (winnaar Leids Cabaret Festival). Naast de vele optredens in het theater, is hij ook regelmatig te zien in shows van Javier Guzman op Veronica. Hiervoor wist hij o.a. de eerste Comedy Award in 2003 en het Deltion Cabaretfestival in 2004 op zijn naam te zetten.

Naast stand up comedy werkt Riza sinds 2006 als presentator en columnist bij de populaire jongerenzender FunX. Hij presenteert hier het wekelijkse programma Weekend Wax samen met collega Hatim, en daarnaast maakt hij zes dagen per week een nieuwe ingerapte column over actualiteiten.

Presentatie: Justin Verkijk

Zaal open: 20:00 | Aanvang: 21:00 Gratis
donderdag 19 mei
the kik

The Kik

beat

Gratis Zaal open: 20:30
Aanvang: 21:30

Supershare

The Kik, Neerlands nieuwste beatsensatie

Zanger Dave von Raven (The Madd) was nadat het doek voor zijn oude band viel, de rust en stilte al snel weer zat. Hij rekruteerde Arjan Spies (voorheen Mark & The Spies), vroeg oud Madd bassist Marcel 'Bambino' Groenewegen (ook The Hype), die op zijn beurt mede Tilburgenaar en drummer Ries Doms (voorheen onder andere The Spades en Hooghwater) meesleurde in het avontuur. Een gezamenlijk motto ontstond eerder dan de bandnaam: "we doen het voor de kik!". En zo ontstond The Kik. Zelden in de vaderlandse pophistorie zal een band sneller van geboorte naar het vinyl zijn gegaan dan bij The Kik. Begin januari voor de eerste keer oefenen en amper drie maanden later ligt de single My Eyes Are Still Dry/ Here’s Hoping uit in de schappen. Om dit heugelijke feit kracht bij te zetten zal de kakelverse band meteen het land in gaan om de mensen kennis te laten maken. Met optredens door het land en als hoogtepunt misschien wel het Zwarte Cros festival zijn de heren van The Kik klaar om Nederland te veroveren.

Zaal open: 20:30 | Aanvang: 21:30 Gratis
donderdag 19 mei
NBA

NO BOYS ALLOWED

'only girls' behind the wheels of steel..

dance | hiphop | ragga | party

with:
DJ Foxy
Chanstolli aka Lady Agga
Diddy Namechange aka Les Moules
and more!!

ps. yes, you boys are more than welcome!!

 

Zaal open: 23:00 | Aanvang: 23:30 Gratis
vrijdag 20 mei
Face Tomorrow (1).jpg

Face Tomorrow

alternative | emo | indie

Gratis Zaal open: 20:30
Aanvang: 21:30

Supershare

Zowel beïnvloed door de 90’s emo, Sunny Day Real Estate, Quicksand en At The Drive als de Deftones, Radiohead, Muse en de Foo Fighters, heeft Face Tomorrow hun skills vervaardigd tot een totaal eigen sound. De Vijf Rotterdamse heren vormen al ruim tien jaar een formatie. Ze stonden o.a. op Lowlands, Pukkelpop en Paaspop maar traden ook buiten Nederland op. In totaal ruim 500 shows waaronder ook in Duitsland, England, Denemarken, Italië en Amerika. Het nieuwe titelloze album van de groep kwam begin dit jaar uit en klinkt positief en hoopvol in vergelijking met de melancholische toepasselijke titel In the Dark, het album dat de heren in 2008 uitbrachten. Tijdens het schrijfproces van de laatstgenoemde verloren twee bandleden hun vader, wat een grote impact had op hun leven, de teksten en de muziek. Het nieuwe album toont dat de band die duistere tijd heeft overwonnen en blij is het leven te kunnen omarmen. Met een nieuw album en een nieuw uitgebrachte single ‘The Fix’ begonnen ze in April met een tour door Duitsland en België waarna ze in mei beginnen met hun Nederlandse club tour.

Zaal open: 20:30 | Aanvang: 21:30 Gratis
vrijdag 20 mei
Amsterdam Beat Club-logo1

Amsterdam BeatClub

The Best Place to Go! Go!

Gratis Zaal open: 23:30
Aanvang: 23:30

Supershare

Amsterdam BeatClub feesten worden georganiseerd op diverse lokaties, er staan altijd top dj's, live-bands, er zijn Burlesque Shows, Go-Go-Dancers, Musical Side-Shows en Cult-filmprojecties. Verwacht een un-beat-able cocktail van de allerbeste Vintage Music!!! 

Greasy Soul, Swingin' Sixties Sounds, Rhythm ‘n Blues, Horny-Hammond-Jazz, Beat, Twist à-GoGo, 60's Garage, Psych, YéYé, Boogie, Steaming Ska, Exotica, Rock 'n Jive and Cool Cover versions!

Ook zijn er vaak thema-parties georganiseerd waar de party-crowd compleet ge-updressed uit den panty ging!! 

20's Depression / Western / Soirée Francaise / Space-Age / Tiki / Psychedelic / Spy-Fi / Halloween / etc.

Amsterdam BeatClub co-produceert de hippe Burlesque-nights zoals Tease-à-GoGo en Burlesque FreakOut. Deze succesvolle avonden staan garant voor glamour en een goede dampende atmosfeer, waar het publiek liever zwaar over-dressed dan under-dressed de dansarena bestrijkt.

Amsterdam BeatClub: the best place to Go! Go!

Zaal open: 23:30 | Aanvang: 23:30 Gratis
zaterdag 21 mei
Burma Shave2

Burma Shave

support: moore

rock | crossover | funk

Gratis Zaal open: 21:30
Aanvang: 21:30

Supershare

Zaal open: 21:30 | Aanvang: 21:30 Gratis
zaterdag 21 mei
DeLaSarge-Logo

Delasarge

onbeperkt dansen

Soulful | Eclectic

Gratis Zaal open: 23:30
Aanvang: 23:30

Supershare

DJ delaSarge is onverwacht voorspelbaar en slaat zachtjes de harde beats aan je voeten. Sporadisch zoetgevoosd wil hij wel eens een plaatje voor de zwakkeren onder ons draaien, maar vooral weet hij na vele omzwervingen in de gemeente Lemelerveld zijn plek te vinden achter de draaitafels in de Supermarkt, waar zijn platenkeuzes ook zonder bonuskaart afgerekend mogen worden.

Zaal open: 23:30 | Aanvang: 23:30 Gratis
donderdag 26 mei
ssdr

Soul Sister Dance Revolution

support: The Levi's

alternative

Gratis Zaal open: 20:30
Aanvang: 21:30

Supershare

Soul Sister Dance Revolution maakt stevige, alternatieve rock. De dessert rock invloeden van Queens of the Stone Age en Eagles of Death Metal en het Britse indie rock geluid van Arctic Monkeys en Kasabian, maken SSDR tot een Haags gezelschap met ‘dansen’ als wapenfeit.

Sinds het eerste optreden in oktober 2009, is het hard gegaan met de Revolution. SSDR werd uitgeroepen tot ‘meest verrassende act’ van de Haagse Pop Week 2009 en won de Splendid Music Studio Award. Na het tweede optreden werd de band al geboekt voor de Haagse Koninginnenach. Een overvolle Grote Markt aanschouwde een energieke show en positieve reacties en recensies volgden.

Na festivals als Walk The Line, Lil’Hill en Imagine duikt Soul Sister Dance Revolution deze zomer de studio weer in, om een EP op te nemen. Deze moet begin oktober verkrijgbaar zijn. De band zal tevens in die periode deelnemen aan de Popronde 2010. De toekomst moet leiden tot nog meer optredens, naamsbekendheid maar vooral Nederland voorzien van funky rock grooves met een hoge dosis stijlvolle rock’n roll.

The Levi’s kennen een vliegende start met optredens bij o.a. de Haagse KoninginneNach, Vlietpop, Schollenpop, de Boerderij, de Supermarkt Den Haag en het Paard van Troje. Ook zijn de heren geen onbekenden bij 3FM.

Na 9 maanden van eenzame opsluiting zijn the Levi’s meer dan klaar voor het vervolg! Er is keihard gewerkt aan nieuw materiaal, de nieuwe set is geboren!

De hoogste tijd om Nederland dus weer te laten zien wat rock is, wie ze zijn en waar ze voor staan. Dus kom kijken, luisteren, dansen en genieten! Want ze komen naar jou toe om iets moois met je te delen!

Zaal open: 20:30 | Aanvang: 21:30 Gratis
donderdag 26 mei
Dirty Priest

Dirty Priest

Soul | Hiphop | Disco | Oldskool

Gratis Zaal open: 23:00
Aanvang: 23:40

Supershare

Dirty Priest, Schmutzi, Vieze Priester, Sale Prêtre, New Oldskool of gewoon Stijn.
Deze man met vele gezichten en stijlen draait al weer de nodige jaartjes mee in de Nederlandse muziekscene. Begonnen als zanger en percussionist, raakte hij in 1996 verslaafd aan naalden en vinyl. Als muziekliefhebber luistert hij naar alle soorten muziek en dat is terug te horen in zijn sets en producties. Als muziekchemicus creëert hij een brouwsel van Broken Beats, Break Beat, Hip Hop, rauwe funk, Nu Disco en Minimal House, met een explosief karakter.Als DJ kan hij het best omschreven worden als een opgefunkte muziekprediker met allround skills, een enorm repertoire, waar een goede vibe en de funk centraal staan.De afgelopen jaren zijn de ambities van D.P. overgeslagen op verschillende takken binnen de muziekindustrie. En dat resulteerde tot de oprichting van Djobs Bookings Agency in 2009 en een producers duo met P. Götz in 2010. Eind dit jaar wordt hun 1e album verwacht.

Zaal open: 23:00 | Aanvang: 23:40 Gratis
vrijdag 27 mei
Gerardo Rosales con Lázara Cachao López Barcelona 2011.jpg

Gratis Zaal open: 20:30
Aanvang: 21:30

Supershare

Cachao Sounds

Gerardo Rosales & Lázara Cachao
Feat: Ferdinand van Duuren & Kees van Zomeren

The music of Cachao Family and his heritage in the hands of Lázara Cachao & percussion master Gerardo Rosales

Musicians:
Lázara Cachao: Piano
Gerardo Rosales: Timbales
Ferdinand van Duuren: Congas
Kees van Zomeren: Bass

Zaal open: 20:30 | Aanvang: 21:30 Gratis
vrijdag 27 mei
Bertin1

DJ Bertin

Ruig, Energiek & Dansbaar

Indie | Dance | Pop | Rock

Gratis Zaal open: 23:30
Aanvang: 23:30

Supershare

DJ Bertin laat je dansen en zweten tijdens Ruig, Energiek & Dansbaar. Een dansbare en opzwepende mix van The Wombats, Justice, Depeche Mode en De Staat samen met een een vleugje rock ´n roll en dubstep beats. Laat je verassen!

Zaal open: 23:30 | Aanvang: 23:30 Gratis
zaterdag 28 mei
bcbb2.jpg

Back Corner Boogie Band

soul | southern rock

Gratis Zaal open: 20:30
Aanvang: 21:30

Supershare

Nadat Gijs Jolink en Hendrik Jan Lovink in 2007 besloten om niet meer intensief te gaan touren met hun rockband Jovink and the Voederbietels kwam er weer ruimte in de muzikale agenda van Lovink, de initiator van The Backcorner Boogie band. “Ik heb het eerst een paar jaar kalm aan gedaan met de muziek totdat er een punt kwam dat ik het muziek maken begon te missen. Ik had nog heel veel onuitgewerkte ideeën liggen voor nummers die ik niet of minder geschikt vond voor Jovink en ben daar mee aan de slag gegaan. Tijdens het uitwerken hiervan raakte ik er steeds meer van overtuigd dat deze nummers het best tot hun recht zouden komen als we ze zouden spelen in een grote bandbezetting, compleet met blazerssectie, zangeressen en Hammond orgel. Na een korte zoektocht stonden we ineens met twaalf man in de oefenruimte te knallen, en het was eigenlijk precies zoal het moest zijn. Het mooie van deze grote bezetting is dat je er muzikaal alle kanten mee op kunt. We gaan van ingetogen soul balads naar Led Zeppelin-achtige gitaar nummers en van een jaren ‘50 sfeer naar Southern Rock songs, helemaal geweldig!” aldus Lovink.

Zaal open: 20:30 | Aanvang: 21:30 Gratis
zaterdag 28 mei
Kevin Bradley2

KEVIN BRADLEY

mad skills | eclectic | hiphop

Gratis Zaal open: 23:30
Aanvang: 23:30

Supershare

Ooit een club binnen gelopen en een DJ gezien die nieuwe muziek draait met 'old school flavour'? Kevin Bradley is die DJ. Van HipHop, R&B naar Drum & Bass en Dubstep met een vleugje Turntable-ism.

Zijn platen keus is gericht op echte liefhebbers zowel als sexy chicks die de hele avond naar hartenlust kunnen dansen en sjansen. Met Vinyl als zijn gekozen wapen heeft hij al jaren bewezen een 'solid force' te zijn in de nederlandse DJ scene!

Zaal open: 23:30 | Aanvang: 23:30 Gratis
Verder