woensdag 01 juni
parkpop

Road to Parkpop

Halve finale

Gratis Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:00

Supershare

Een optreden op Parkpop verdien je niet zomaar, die spot moet je winnen! Dat is maar voor één act weggelegd.
Na de voorronde van 6 acts die zijn geselecteerd door een deskundige jury, is het vanavond tijd voor de halve finale. Op 8 juni vindt de knallende finalen plaats en wordt bepaald wie er tijdens Parkpop 2011 live on stage gaat rocken.

Zaal open: 19:30 | Aanvang: 20:00 Gratis
donderdag 02 juni
blue flamingo

Blue Flamingo

pophotspot zomerfestival

exotica | hot jazz | rumba

Gratis Zaal open: 19:30
Aanvang: 19:30

Supershare

Blue Flamingo neemt je mee op een ontdekkingsreis door de jungle van oude 78-toeren platen. Laat je verrassen door lang vervlogen tunes die je het idee geven midden op de set van een ouderwetse tekenfilm te staan. Van vrolijke jazznummers uit de jaren ’20 en ’30 tot jazzy jungle klanken met een Afrikaanse tint. Nu nog dat lekkere temperatuurtje en de Grote Markt zal worden omgetoverd tot een exotisch broeierig plein waar Ziya Ertekin, alias Blue Flamingo, de scepter zwaait!

Locatie: carrousel podium, Grote Markt

www.pophotspot.nl

Zaal open: 19:30 | Aanvang: 19:30 Gratis
donderdag 02 juni
242968_226714414011856_100000198984732_1108172_4547054_o.jpg

SuperBasz

Quest One MC, Myrkur, Sektor & Phyra

Dubstep | Drum'n'Bass

Gratis Zaal open: 20:30
Aanvang: 22:00

Supershare

Basz is het langstlopende Haagse dance event rondom dubstep, drum & bass en aanverwante stijlen. Basz is voortgekomen uit het dnb feest Haagenbasz dat onlangs zijn 10 jarig bestaan vierde. De laatste jaren vond Basz plaats als onderdeel van het wekelijkse, gratis toegankelijke VRIJ!-concept op vrijdagnacht in het Paard van Troje.Basz verlegt graag grenzen dus naast dnb en dubstep zijn er ook electro, nu breaks, bassline en andere Basz verwante stijlen te horen.
In zijn zoektocht naar plekken en mogelijkheden om meer Basz ten gehore te brengen in Den Haag, gaat Basz de stad in! Eerder heeft Basz een uitstapje gemaakt naar het Zuiderpark, met Basz in het Grasz, nu blijft Basz dichter bij huis en gaat om de maand op bezoek bij de Supermarkt op de Grote Markt! Een nieuw feest is geboren: SUPERBASZ! Superbasz is het eerste dance evenement van de POPHOTSPOT, het samenwerkingsverband tussen de Grote Markt en het Paard van Troje.
In de oneven maanden (januari, maart, mei, etc.) van het jaar vind je Basz in de oude vertrouwde omgeving van het Paard van Troje op de even vertrouwde eerste vrijdag van de maand. In de even maanden (februari, april,.etc) kun je op de eerste donderdag van de maand terecht in de Supermarkt bij SUPERBASZ!! 
De line-up van de juni-editie bestaat uit: dj's Myrkur(Radical), Sektor(Spektrum), Reya(Dubberz), Phyra(Superbasz) & Quest-One Mc(Rampage) + Vj Differenc(Baseground)

Zaal open: 20:30 | Aanvang: 22:00 Gratis
vrijdag 03 juni
the tellers by Jeff Fasano small.jpg

The Tellers

pophotspot zomerfestival

Indie | pop

Gratis Zaal open: 20:30
Aanvang: 20:30

Supershare

The Tellers is een Belgische indieband, oorspronkelijk afkomstig uit het Waalse Bousval. Ze begonnen in 2005 als duo maar na wat wisselingen zijn ze uitgegroeid tot een vijfmansformatie.

Hun debuutalbum Hands Full Of Ink werd nationaal een succes en de band behoort tot de tien meest beluisterde Belgische artiesten op MySpace .

De band componeert ballades op een eigenzinnige wijze. Het karakteristieke stemgeluid van gitarist Bailleux-Beynon geeft de muziek een extra melancholische tint. Zijn ‘Welsh' accent heeft hij te danken aan zijn moeder die afkomstig is van Cardifff. Heerlijke,ongedwongen muziek die je lekker mee laat stuiteren of op zijn minst een grote glimlach op je gezicht tovert.

Locatie: carrousel podium, Grote Markt

www.pophotspot.nl

Zaal open: 20:30 | Aanvang: 20:30 Gratis
vrijdag 03 juni
1120234745_5_c_Oh_1.jpeg

De Kraaien

Gemaskerde helden van de Haagse hiphop

Urban Chaos | Alternative | Hiphop

Gratis Zaal open: 20:30
Aanvang: 23:00

Supershare

Twee jaar geleden ging de beerput eindelijk open. Bernd Ganzebev, Neurbert El Halt en Prins Clit in Paanham zijn drie Haagse MC's met één doel. De tent aanharken, rookbommen d'r overheen en tweeters d'r uit is het motto. Dit is dan ook duidelijk te merken bij hun live shows. Daar worden ze bijgestaan door Jos Litbac op de draaitechniek, Ronnie Mosterd op 't traangas, Mc Shitcrap en Heintje Nado op de kraut hype. Zwarte veren strooiend trappen deze MC's optreden na optreden de woofers d'r uit. Tracks als "Kroket", "Olifant" en "As je Paaj je Maaj ni ha Genaai" zijn in 't Haagse inmiddels klassiekers, nog voordat er überhaupt een album verschenen is. In 't voorjaar 2011 staat dat langverwachte debuut gepland, met als teaser "Klopper Jan Klop". Sinds hun overwinning van de Valtifest Rayban Music Battle op MTV werd uitgezonden komen de aanvragen uit 't hele land. Platenmaatschappijen gaan rollend over de grond om De Kraaien te tekenen. Neurbert, Bernd en Prins Clit zetten een streep door alles wat tot nu toe onder "rap" verstaan werd en boren een nieuw genre aan. Noem het Urban Chaos, Ruigrep, of wat dan ook: het zijn De Kraaien!

Zaal open: 20:30 | Aanvang: 23:00 Gratis
vrijdag 03 juni
Helter Skelter1

Helter Skelter

ST. PAUL

Indie | Electro Pop | Dubstep

Gratis Zaal open: 23:30
Aanvang: 23:30

Supershare

Geliefd vanwege zijn verzorgde mix van tijden en stijlen draait dj St.Paul wekelijks in het club- en festivalcircuit, onder zijn eigen naam of onder de vlag van een van zijn projecten.

Helter Skelter is al jaren een beproefd concept in Rotown en Doornroosje, maar ook op festivals als Motel Mozaique of Lowlands.

Mutant Disco, Post Punk, Afro Indie, Electro Pop.Helter Skelter draait de ritmische kant van popmuziek en de dansplaten met een rock 'n roll spirit. Pop meets electronics. Denk aan LCD Soundsystem, Lykke Li, Talking Heads, The Smiths of Whitest Boy Alive.

You May Be A Lover, But Are You A Dancer?

Helter Skelter!

Zaal open: 23:30 | Aanvang: 23:30 Gratis
zaterdag 04 juni
mintzkov

Heropening SuperMarkt

Met Mintzkov (B), The Medics en Le Pipe Elitair

Gratis Zaal open: 20:00
Aanvang: 21:00

Supershare

rock | indie

Een mooie dag voor popfanatici en clubgangers! Poppodium SuperMarkt opent na een korte periode van rigoureuze verbouwingen hernieuwd haar deuren! 

Op het programma staan The Medics, één van de beloftes van eigen bodem. Deze Utrechtse band zal olie op het vreugdevuur gooien met dansbare rock in de stijl van The Strokes, Vampire Weekend en The Killers. Verder nog Mintzkov uit België. Deze band behoort tot de beste indierock bands die onze zuiderburen in het laatste decennium hebben voortgebracht en brengen fijn in het gehoor liggende rock á la dEUS, Pixies en Grandaddy. Aansluitend draaien Spike en Vince (Di-rect) onder de noemer ‘Le Pipe Elitair’ de lekkerste 50’s/60’s/70’s beats en zorgen dus voor de spreekwoordelijke toef slagroom

Zaal open: 20:00 | Aanvang: 21:00 Gratis
zaterdag 04 juni
large_silentdisco.jpg

Silent Disco

pophotspot zomerfestival

Gratis Zaal open: 22:00
Aanvang: 22:00

Supershare

Bepaal zelf waar je stilletjes op danst vanavond midden op de Grote Markt. Staat het merendeel van de bezoekers te jumpen op Van Halen, dan doe jij toch gewoon je moves op die danskraker van het andere kanaal!? Nondeju, nét te laat die break ingezet. Geen nood… valt niet op in deze gek door elkaar dansende bende. Nou ja, de leuke meid die in de hoek stiekem met jou stond te dansen kijkt nu een beetje sip. Is hij toch van kanaal veranderd? Je hoort het haar denken. Goedmakertje bij het volgende nummer dan maar!

In 2002 klein begonnen op De Parade, is Silent Disco tegenwoordig een sensatie op festivals in binnen- en buitenland. Bekend in Nederland van onder meer de Parade en Lowlands tourt de Silent Disco inmiddels de wereld rond van Glastonbury via het Edinburgh Fringe Festival, Benicassim, SudOeste en vele andere evenementen van Rotterdam tot aan Japan.

www.pophotspot.nl

Zaal open: 22:00 | Aanvang: 22:00 Gratis
zondag 05 juni
large_dirkscheele.jpg

Dirk Scheele

pophotspot zomerfestival

kinderliedjes

Gratis Zaal open: 15:00
Aanvang: 15:00

Supershare

Wie zei dat het PopHotSpot Zomerfestival alleen voor volwassenen is? Juist, niemand! Daarom verandert de Grote Markt deze zondagmiddag voor de gelegenheid in een kinder-pret-paradijs. Overal is aan gedacht. Er is blikgooien, schmink, een stoelendans, pierebadjes en een speciaal aangepaste drankenkaart. Met als hoogtepunt vandaag natuurlijk Dirk Scheele, de ultieme kindervriend als het om muziek maken gaat.

Ieder kind heeft wel z’n eigen favoriete Dirkliedje. In zijn solovoorstelling speelt Dirk Scheele daar knap en vrolijk op in. Per voorstelling varieert het repertoire en wordt al naar gelang de situatie en sfeer afgestemd op het jonge publiek. Natuurlijk is er volop ruimte voor verzoeknummertjes. Diverse genres als rock & roll, blues, pop en wereldmuziek passeren de revue in een eigen herkenbare stijl, die Scheele vertaalt naar het niveau van de kinderen. De liedjes zijn afwisselend, ingetogen en opzwepend, kunnen gemakkelijk meegezongen worden en nodigen uit om actief mee te doen. Dirk Scheele toont zich een ware meester in het mee laten doen van zowel een groot als een klein kinderpubliek; succes is dan ook verzekerd.

Locatie: carrousel podium, Grote Markt

www.pophotspot.nl

Zaal open: 15:00 | Aanvang: 15:00 Gratis
zondag 05 juni
large_boutiquefantastique.jpg

La Boutique Fantastique

pophotspot zomerfestival

pop | triphop | visueel

Gratis Zaal open: 20:00
Aanvang: 20:00

Supershare

La Boutique Fantastique is nieuw, klinkt verfrissend en er is vooral geen vinger op te leggen. Is het triphop? Is het Balkan? Neigt het naar Franse chansons en waarom lijkt het alsof Tom Waits zich met de compositie van sommige nummers heeft bemoeid? (bron: 3voor12/Utrecht). Alsof fenomeen Yann Tiersen een alternatieve soundtrack voor de film ‘Black Cat, White Cat’ heeft geschreven… En daarin kun je vanavond zelf de hoofdrol spelen tegen het decor van de Haagse Grote Markt.

Het tweede album van La Boutique Fantastique is onlangs uitgebracht op Kytopia Records en wordt lovend ontvangen. De groep vermengt met tijdens een rondreis opgetrommelde muzikale vrienden en kennissen allerlei soorten muziekstijlen. Je hoort een betoverende mix van filmmuziek, soul, americana, jazz, chansons, triphop, folk, world music, circus- en zigeunermuziek. Alsof Calexico, Portishead, Kaizers Orchestra, Tom Waits, Röyksopp, Kytecrash en Morphine aan het jammen zijn met lokale muzikanten en zangeressen op Mexicaanse kerkpleinen, Tunesische stranden, Zuid-Franse terrasjes en Hongaarse braderieën!

Locatie: carrousel podium, Grote Markt

www.pophotspot.nl

Zaal open: 20:00 | Aanvang: 20:00 Gratis
woensdag 08 juni
parkpop

Gratis Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:00

Supershare

Een optreden op Parkpop verdien je niet zomaar, die spot moet je winnen! Dat is maar voor één act weggelegd.
Tientalle aanmeldingen, 6 acts die zijn geselecteerd door een deskundige jury, een voorronde in de SuperMarkt en een halve finale verder is het vanavond tijd voor de finale van Road to Parkpop. Tijdens de finale wordt bepaald wie er tijdens Parkpop 2011 live on stage gaat rocken.

Zaal open: 19:30 | Aanvang: 20:00 Gratis
woensdag 08 juni
large_stefvanes.jpg

De Kombinatie: Jazz met van Ess

pophotspot zomerfestival

jazz

Gratis Zaal open: 20:00
Aanvang: 20:00

Supershare

De Haagse gitarist Stef van Es zet vanavond een jazzy sfeertje neer op de Grote Markt.

Locatie: carrousel podium, Grote Markt

www.pophotspot.nl

Zaal open: 20:00 | Aanvang: 20:00 Gratis
donderdag 09 juni
large_smalltimecrooks.jpg

Small Time Crooks

pophotspot zomerfestival

bluegrass | country | roots | swing

Gratis Zaal open: 19:00
Aanvang: 19:00

Supershare

Een intiem maar vurig optreden vanavond op het carrousel podium van Small Time Crooks. Deze Haagse band laat ons lekker met de voetjes tappen op een mix van bluesgrass, country, roots en swing. De Ieren, Schotten en Engelsen brachten de roots naar Amerika, daar werd het zorgvuldig versneden met Afro-Amerikaanse jazz en Small Time Crooks haalt het net zo makkelijk weer terug naar Den Haag zodat je heel even het idee krijgt op de filmset van ‘O Brother, Where Art Thou?’ te zijn beland.

Locatie: carrousel podium, Grote Markt

www.pophotspot.nl

Zaal open: 19:00 | Aanvang: 19:00 Gratis
donderdag 09 juni
THETUNES.jpg

The Tunes / AFGELAST

pophotspot zomerfestival

bluegrass | folk | pop

Gratis Zaal open: 20:30
Aanvang: 20:30

Supershare

In de zomer van 2008 kochten The Tunes een bus. Diezelfde nacht vertrokken ze voor een maand naar Frankrijk. In de bandbus leerden The Tunes elkaar kennen. Op de straten leerde het vijftal spelen zoals geen andere band dat doet. Ze bedachten daarvoor een gloednieuw genre: Folk & Roll. Authentiek. Puur. Energiek. Voor The Tunes samen te vatten in één woord: Pududu!.

Er was een moment waarop de pers de muziek van The Tunes omschreef als ‘ouwelullenmuziek voor jonge mensen’. Op zich natuurlijk een mooi compliment, als het waar was geweest. Want ouwelullenmuziek is wel het laatste dat The Tunes maken. Toegegeven, een contrabas en trekharmonica zie je niet vaak en ook een drummer die potten, pannen en kippengeluiden gebruikt kom je niet vaak tegen. Toch is de muziek alles behalve ouderwets. De nummers van The Tunes zijn namelijk stuk voor stuk enerverende en toegankelijke popnummers. Nummers waarin rock, funk, folk en rock ‘n roll worden gemixt tot dat wat The Tunes een eigen naam hebben gegeven. Folk & Roll. Een aanstekelijke combinatie waarbij stilstaan onmogelijk is, zoveel is duidelijk na ruim 200 shows in drie jaar.

Locatie: carrousel podium, Grote Markt

www.pophotspot.nl

Zaal open: 20:30 | Aanvang: 20:30 Gratis
donderdag 09 juni
Dirty Priest

Dirty Priest

Soul | Hip-hop | Disco

Gratis Zaal open: 21:00
Aanvang: 23:00

Supershare

Dirty Priest, Schmutzi, Vieze Priester, Sale Prêtre, New Oldskool of gewoon Stijn.
Deze man met vele gezichten en stijlen draait al weer de nodige jaartjes mee in de Nederlandse muziekscene. Begonnen als zanger en percussionist, raakte hij in 1996 verslaafd aan naalden en vinyl. Als muziekliefhebber luistert hij naar alle soorten muziek en dat is terug te horen in zijn sets en producties. Als muziekchemicus creëert hij een brouwsel van Broken Beats, Break Beat, Hip Hop, rauwe funk, Nu Disco en Minimal House, met een explosief karakter.Als DJ kan hij het best omschreven worden als een opgefunkte muziekprediker met allround skills, een enorm repertoire, waar een goede vibe en de funk centraal staan.De afgelopen jaren zijn de ambities van D.P. overgeslagen op verschillende takken binnen de muziekindustrie. En dat resulteerde tot de oprichting van Djobs Bookings Agency in 2009 en een producers duo met P. Götz in 2010. Eind dit jaar wordt hun 1e album verwacht.

Zaal open: 21:00 | Aanvang: 23:00 Gratis
vrijdag 10 juni
Pien Feith1

Pien Feith

pophotspot zomerfestival

electronic | pop

Gratis Zaal open: 20:30
Aanvang: 20:30

Supershare

Een nieuw Nederlands talent kan Pien Feith zeker genoemd worden. Haar debuutalbum “Dance On Time” ligt sinds februari in de winkel en ze was te gast bij De Wereld Draait Door. Maar geheel onervaren is Pien Feith zeker niet, na een aantal jaren bezig te zijn geweest met uiteenlopende projecten gooide ze twee jaar geleden het roer om als soloartiest. Ze ruilde haar gitaar in en nam plaats achter de toetsen. Haar muziek klinkt nu als elektronische pop met flink wat dansritmes en hiphopbeats. Pien Feith beschikt over een subtiele maar krachtige stem met een rauw randje. Deze dame slaagt er in een uniek optreden weg te geven en tegelijkertijd benaderbaar te zijn voor het grotere publiek. Ze is dan ook wel het Nederlandse antwoord op Lykke Li, Feist en Björk te noemen.

Locatie: carrousel podium, Grote Markt

www.pophotspot.nl

Zaal open: 20:30 | Aanvang: 20:30 Gratis
vrijdag 10 juni
Buster Shindig&Elle Bandita

Buster Shindig & Ella Bandita

Trip the light fantastic

indie | punk | rock | electro

Gratis Zaal open: 20:30
Aanvang: 22:00

Supershare

Zaal open: 20:30 | Aanvang: 22:00 Gratis
zaterdag 11 juni
DeLaSarge-Logo

DeLasarge

Onbeperkt dansen

Soulful | Eclectic

Gratis Zaal open: 23:00
Aanvang: 00:00

Supershare

Met enige flegmatiek maar altijd soeverein plaatst DJ delaSarge al jaren het vege lijf achter menig draaitafel op diverse continenten. Na een mislukte toer langs vele Eskimo-gebieden waar hij koeltjes werd ontvangen, staat hij vanavond weer veelzijdig en popelend met beginners-enthousiasme achter de draaitafels in de Supermarkt !

Zaal open: 23:00 | Aanvang: 00:00 Gratis
zaterdag 11 juni
large_basily.jpg

The Basily Gipsy Band

pophotspot zomerfestival

gipsy-jazz

Gratis Zaal open: 19:30
Aanvang: 19:30

Supershare

The Basily Gipsy Band heeft in de loop der jaren een geheel eigen identiteit met traditionele en Spaanse zigeunerinvloeden ontwikkeld. Door de ontwapenende podiumpresentatie en gedreven uitstraling weten de muzikanten het publiek keer op keer in vervoering te brengen. Basily heeft inmiddels een flinke reputatie in binnen- en buitenland opgebouwd. Naast vele optredens in Nederlandse (jazz)clubs gaven ze zelfs acte de presence op privé feesten van The Rolling Stones en Jeff Beck. Met orginele Hot Club de France bezetting wordt Basily gezien als een van de beste en meest originele gipsy formaties.

Locatie: carrousel podium, Grote Markt

www.pophotspot.nl

Zaal open: 19:30 | Aanvang: 19:30 Gratis
zaterdag 11 juni
tumblr_lc59o6axyD1qad4bro1_500.jpg

Sam & The Womp

jazz | electronica | ska

Gratis Zaal open: 20:30
Aanvang: 21:30

Supershare

Zaal open: 20:30 | Aanvang: 21:30 Gratis
zaterdag 11 juni
SilentDisco-300x225.jpg

Silent Disco

pophotspot zomerfestival

Gratis Zaal open: 22:20
Aanvang: 22:00

Supershare

Bepaal zelf waar je stilletjes op danst vanavond midden op de Grote Markt. Staat het merendeel van de bezoekers te jumpen op Van Halen, dan doe jij toch gewoon je moves op die danskraker van het andere kanaal!? Nondeju, nét te laat die break ingezet. Geen nood… valt niet op in deze gek door elkaar dansende bende. Nou ja, de leuke meid die in de hoek stiekem met jou stond te dansen kijkt nu een beetje sip. Is hij toch van kanaal veranderd? Je hoort het haar denken. Goedmakertje bij het volgende nummer dan maar!

In 2002 klein begonnen op De Parade, is Silent Disco tegenwoordig een sensatie op festivals in binnen- en buitenland. Bekend in Nederland van onder meer de Parade en Lowlands tourt de Silent Disco inmiddels de wereld rond van Glastonbury via het Edinburgh Fringe Festival, Benicassim, SudOeste en vele andere evenementen van Rotterdam tot aan Japan.

www.pophotspot.nl

Zaal open: 22:20 | Aanvang: 22:00 Gratis
zondag 12 juni
large_michaelvarekamp (1).jpg

Gratis Zaal open: 14:00
Aanvang: 14:00

Supershare

jazz

Een intiem jazzconcert met trompettist Michael Varekamp en pianist Rembrandt Frerichs. Varekamp en Frerichs gaan vanuit avontuur en spanning te werk. Zij spreken voor dit concert niets af qua toonsoort en tempo. Het duo verkent zowel de grenzen van jazzstandards als op oosterse muziek geïnspireerde nummers. Juist met die openheid creëren zij sfeerlandschappen die aan muzikale overpeinzingen doen denken.

Locatie: carrousel podium, Grote Markt

www.pophotspot.nl

Zaal open: 14:00 | Aanvang: 14:00 Gratis
dinsdag 14 juni
Von Rosenthal

Festival Classique

Klassiek in de kroeg

Zaal open:
20:30
Aanvang: 21:00
Entree: € 12,50

Supershare

Festival Classique is een meerdaags festival met klassieke muziek voor een breed publiek in de historische binnenstad van Den Haag, onder de noemer: Buiten.Gewoon.Klassiek.

Het festival is een initiatief van de AVRO en IDTV, en viert dit jaar de vijfde verjaardag. Het festival trok in 2010 ruim 39.000 bezoekers, was goed voor 2,5 uur live televisie en vele uren live radio.

Editie 5, het lustrum, is van dinsdag 14 tot en met zondag 19 juni 2011. Met deze mijlpaal is het festival hard op weg het leukste klassieke evenement van Nederland te worden. Festival Classique is er voor iedereen!

Concert; Klassiek in de kroeg (uitverkocht)

Festival Classique komt met een nieuw concept, klassiek in de Kroeg. We reizen samen met de Barokksolistene terug in de tijd naar de 17e eeuwse Engelse pubs. Een mix van volksmuziek, klassieke muziek van Henry Purcell en bierspelletjes. Proost!

Een vakantie in Engeland is niet compleet zonder het bezoek aan een lokale pub. Al sinds de Middeleeuwen is de pub het tweede thuis voor veel Engelsen. Steeds gevuld met gezang, muziek en het gerinkel van bierglazen. In de tweede helft van de 17e eeuw werden veel theaters in Engeland gesloten vanwege religieuze overtuigingen. De pubs werden toen Musick-Houses, een toevluchtsoord waar de werkloze muzikanten speelden voor een enthousiast en dorstig publiek. Ook de illustere Henry Purcell presenteerde hier zijn nieuwste stukken of ging een muzikaal duel aan met plaatselijke muzikanten. Het Noorse gezelschap Barokksolistene, aangevoerd door de briljante barokviolist Bjarte Eike bundelt de krachten met de Engelse zangers van I Fagiolini. Drinks are on the house! (Van 21.00 - 22.30).

After party met DJ Von Rosenthal (gratis toegankelijk)

DJ Von Rosenthal de la Vegaz was de ontdekking van Lowlands 2010 en verraste de fans van Vive La Fête en Bloody Beetroots met een klassieke set in Paradiso en Melkweg. DJ Von Rosenthal de la Vegaz is niet zomaar een DJ; hij draait alleen klassieke muziek – zonder beats. Dit jaar is hij resident DJ van Festival Classique, waar hij de afterparty’s zal verzorgen. (Vanaf 22.45).

Zaal open: 20:30 | Aanvang: 21:00 Entree: € 12,50
woensdag 15 juni
standup 3.jpg

Kolder in je kop

Hank, Wouter Monden en Harry Glotzbach

comedy

Gratis Zaal open: 20:00
Aanvang: 20:00

Supershare

Poppodium SuperMarkt is met Kolder in je Kop onlangs een nieuwe serie stand-up comedy avonden gestart; eenmaal per maand vast op de woensdagavond. Vanaf de eerste editie in april meteen een succes! Voor deze teaser wordt heel even een sprong naar buiten gewaagd. Op deze manier willen we het publiek van hetPopHotSpot Zomerfestival kort laten ruiken aan deze verfrissend leuke stand-up reeks. Later op de avond zal Kolder in je Kop op volle kracht doorrazen, maar dan binnen de intieme comedy-club setting van de SuperMarkt.

Locatie: SuperMarkt, Grote Markt

Hank

Door een achtergrond als theatersport-acteur en zijn podiumervaring als zanger geldt Hank als een verrassende performer, die het niet schuwt om de randen op te zoeken. Meerdere festivals (zowel op theater- als muziekgebied) volgen. Officieel lid van de comedy explosion sinds 2009 met daarnaast al vele finale plekken op o.a. het Amsterdams kleinkunst festival, Komiekaze Kub. Naast stand up comedian is Hank muzikant in de blues-’n soul band Bmaster, televisie maker (So You Think You can Dance) en co-oprichter van het Utrechtse Comedyhuis, een gezelschap dat zich richt op comedy-gerelateerde activiteiten, zoals pod- en vodcasts, roadshows, comedynights,workshops en het jaarlijkse Hecklers festival in Utrecht.

Wouter Monden

Wouter Monden is een nieuwe stand-up comedian die hard aan de weg timmert. Hij begon pas in januari 2010 met comedy, maar stond in maart al in de finale van het Griffioen Zuidplein Cabaret Festival. De jury zei toen al over hem: “Wouter is tekstvast en stijgt daardoor met gemak boven zijn eigen tekst uit waardoor emotie en kracht in de conference komen.“

Nog geen acht maanden en vijftig optredens later speelt Wouter in de finale van de Culture Comedy Award. In de Arenbergschouwburg te Antwerpen wint hij de jurypijs. De jury roemt hem om zijn hoge grapdichtheid, diversiteit en actualiteit en roept hem uit tot het grootste stand-up comedy talent van 2010.

Harry Glotzbach

Stap in het comedy universum van Harry Glotzbach en laat je verrassen door zijn bizar grappige verhalen die ogenschijnlijk uit het dagelijkse leven zijn gegrepen. Hij gaat met elke realiteit aan de haal, improviseert er flink op los, maar blijft altijd geloofwaardig.Marsmannetjes en Venusvrouwen, de Tour de France voor junkies, bedreigde bevers in de Biesbosch, de integratiepil, de Belgische Tom Tom, de discirminatielijn, angst voor baby’s, de fili-clowns, sexuele frustraties etcetera, het komt allemaal aan bod.

Harry is finalist van het Leids cabaret festival 2005 en winnaar van het AKF Comedy Concours 2003. Maar het grote publiek kent hem o.a. als de mislukte volkszanger Barry uit de Holland Casino commercials waar hij ook de teksten voor schreef: ‘Beetje rijmelarij van het nivo likmevessie!’.

www.pophotspot.nl

Zaal open: 20:00 | Aanvang: 20:00 Gratis
donderdag 16 juni
large_petercincotti.jpg

Warming up The Hague jazz: Peter Cincotti

pophotspot zomerfestival

jazz

Gratis Zaal open: 19:15
Aanvang: 19:15

Supershare

De belangstelling voor de categorie jazz vocaal heren is met het succes van Jamie Cullem, Michael Buble, Jose James en Wouter Hamel enorm toegenomen. Toch is de New Yorkse Peter Cincotti – tevens pianist en begenadigd songwriter – geen bandwagon hopper, want al in 2000 won hij een onderscheiding op Montreux Jazz en in 2002 voerde hij de Billboard Jazz lijst aan, als de jongste ooit (bouwjaar 1983). Hij heeft een DVD en drie albums uit, de meest recente (East Of Angel Town) via Warner. Hij oogt als een kleinzoon van Sinatra, heeft ook diens swing, maar klinkt als… Peter Cincotti.

Locatie: mainstage, Grote Markt

www.pophotspot.nl

Zaal open: 19:15 | Aanvang: 19:15 Gratis
donderdag 16 juni
large_bobbywomack.jpg

Warming up The Hague jazz: Bobby Womack

pophotspot zomerfestival

soul | jazz

Gratis Zaal open: 21:00
Aanvang: 21:00

Supershare

Deze invloedrijke zanger/gitarist/componist belichaamt de complete soul/rock/gospel/funk geschiedenis. Hij begon bij Sam Cooke, werkte met James Brown, Sly Stone, Aretha Franklin, Ray Charles, George Clinton, Rick James, Rolling Stones, Dusty Springfield, Santana, Wilson Pickett, Janis Joplin, Stevie Wonder, Rod Stewart, Patti Labelle, ach met wie niet eigenlijk, en bracht – na een carrière van 15 jaar in diverse groepen – vanaf 1968 een hele rits solo-albums op zijn naam. Tragedie en victorie wisselden elkaar af in zijn loopbaan, maar hij kwam glorieus uit de strijd tevoorschijn als de laatste nog levende soullegende!

Locatie: mainstage, Grote Markt

www.pophotspot.nl

Zaal open: 21:00 | Aanvang: 21:00 Gratis
donderdag 16 juni
KvdH-logo1

Kinderen van Den Haag

Dirty Tim, Jan Aafoe & Roman Holiday

Sexy beats | mashups | breaks | dubstep

Jawel! Nummertje drie staat in de wacht. Het is weer zo ver! De eclectische grabbelton van Den Haag zet de Markt weer op z'n kop! Na classics als kvdh #1 en #2 en de Poezenclub, gaan we weer eens lekker verder in de Supermarkt op de Grote Markt in Den Haag.
Confetti kanonnen, gekleurde ballonnen, toeter, slingers en bellen...all in the club! Deze keer presenteren we naast de vaste DJ's van KvDH weer een paar mooie mensen met mooie muziekjes! In de mix: DIRTY TIM, JAN AAFOE & ROMAN HOLIDAY, LES MOULES, LADY AGGA & PAULUS P.
Zorg dat je er bij bent, want vanaf 22:00 uur rocken we, tot het bittere einde. Zoals je van ons gewend bent mag alles en dansen we op het plafond, tot de laatste beat!

 

 

Zaal open: 20:30 | Aanvang: 22:00 Gratis
vrijdag 17 juni
blood red shoes 1

Blood red Shoes

pophotspot zomerfestival

alternative | rock

Gratis Zaal open: 19:30
Aanvang: 19:30

Supershare

De afgelopen jaren hebben Laura-Mary Carter en Steven Ansell flink wat festivals ondersteboven gespeeld, waaronder Lowlands en Pinkpop. Nu staan ze dus te trappelen om ons op de Grote Markt een muzikaal pak rammel te geven. Punk, grunge, pop, rock… je hoort het allemaal terug in die energieke mix van stijlen. Naar eigen zeggen is hun muziek geïnspireerd door Nirvana, Pixies, Blur, Sonic Youth, Shellac, The Beatles, AC/DC en nog een handjevol meer van dit soort inspirerende grootheden. Zeker als je ze nog nooit live hebt mogen aanschouwen, grijp dan nu je kans! Sta samen met ons versteld van de manier waarop deze twee jonkies zoveel volume eruit persen met enkel een drumstel, een gitaar en twee stemmen. En zing mee… nee, schrééuw mee!

Locatie: mainstage, Grote Markt

www.pophotspot.nl

Zaal open: 19:30 | Aanvang: 19:30 Gratis
vrijdag 17 juni
staat 1

de staat

pophotspot zomerfestival

alternative | rock

Gratis Zaal open: 21:30
Aanvang: 21:30

Supershare

Een paar jaar geleden zagen we ze in sneltreinvaart Nederland veroveren. Nu is het buitenland er inmiddels ook al aan gegaan! De Staat komt eraan en we zijn gewaarschuwd.

Hun debuutplaat “Wait for Evolution” werd destijds lovend ontvangen. Zo zei 3voor12 bijvoorbeeld: ”Josh Homme rijdt met een stijve tegen zijn speakers aan bij het beluisteren van deze plaat. De ‘New Roots Rock’ van De Staat dendert als een trein en swingt als de neten.”

In tegenstelling tot het debuutalbum, wat ontsproten is uit het brein van Torre Florim, is opvolger ‘Machinery’ echt een bandalbum geworden. “We hebben ervoor gekozen om het gros van de plaat met z’n vijven tegelijkertijd live in te spelen. Het grote verschil tussen ‘Machinery’ en ‘Wait For Evolution’ is dan ook dat op dit nieuwe album De Staat te horen is zoals De Staat live klinkt. Je hoort een band waaraan ieder bandlid zijn eigen stijl of saus toevoegt. Dezelfde smerige basis en mentaliteit, maar nog uitgebreider, nog vuiger,” aldus Torre over de nieuwe plaat. Eens horen hoe de nummers van ‘Machinery’ uit de speakers op de Grote Markt gaan knallen. “Lekker”, denken wij!

Locatie: mainstage, Grote Markt

www.pophotspot.nl

Zaal open: 21:30 | Aanvang: 21:30 Gratis
vrijdag 17 juni
Bertin1

DJ Bertin

Ruig, energiek & dansbaar!

Indie | pop | rock

Gratis Zaal open: 20:30
Aanvang: 22:00

Supershare

DJ Bertin laat je dansen en zweten tijdens Ruig, Energiek & Dansbaar. Een dansbare en opzwepende mix van The Wombats, Justice, Depeche Mode en De Staat samen met een een vleugje rock ´n roll en dubstep beats. Laat je verassen!

Zaal open: 20:30 | Aanvang: 22:00 Gratis
zaterdag 18 juni
baskerville 2

baskerville

pophotspot zomerfestival

electro-funk | hiphop | techno | rock

Gratis Zaal open: 19:30
Aanvang: 19:30

Supershare

Is het een band of een dance-act? Allebei! Baskerville maakt een knallende live-mix van rock, funky hiphop en electro. Ze speelden zowel op Sziget, Solar én Lowlands de tent volledig plat en komen het hier nog even royaal overdoen. Dus als je zin hebt in een feestje deze avond, verzorgt Baskerville hiervoor de ideale aftrap.

Locatie: mainstage, Grote Markt

www.pophotspot.nl

Zaal open: 19:30 | Aanvang: 19:30 Gratis
zaterdag 18 juni
jvt

De jeugd van tegenwoordig

pophotspot zomerfestival

hiphop | electro | punk

Gratis Zaal open: 21:30
Aanvang: 21:30

Supershare

Watskeburt. Het is de zomer van 2005, en de Dikke Van Dale is een woord rijker. De eerste single van De Jeugd Van Tegenwoordig staat binnen twee weken op nummer één in de hitlijsten en in de maanden daarna groeit het nummer uit tot de onbetwiste zomerhit van dat jaar.

Alles wijst erop dat De Jeugd Van Tegenwoordig een eendagsvlieg is, een groepje grappenmakers dat voorbestemd is om na het succes van hun eerste single voorgoed in de vergetelheid te verdwijnen. Die aanname wordt later dat jaar gelogenstraft met het album Parels Voor De Zwijnen, waarmee het merkwaardige collectief aantoont dat het meer kan dan alleen met een grappig accent „watskeburrrt? zeggen.

Dan verschijnt in april 2008 het tweede album De Machine. De Jeugd Van Tegenwoordig oogst veel lof met deze nieuwe plaat. Van zwoele schuifelmuziek tot extreem dansbare swingbeat, het excentrieke gezelschap blijft lak hebben aan ongeschreven hiphopregels en doet alleen waar het zelf zin in heeft.

Na de twee zeer succesvolle albums heeft het kwartet dan in 2010 inmiddels de laatste hand gelegd aan het derde album, De Lachende Derde. Het is een logisch vervolg op De Machine, muzikaal nog verder geperfectioneerd door Bas Bron en thematisch een stuk volwassener dan de voorgangers.

Maar wees niet bang, natuurlijk is de Jeugd nog steeds een etterende puist op het hoofd van de Nederlandse muziekwereld en niet voor één gat te vangen.

Locatie: mainstage, Grote Markt

www.pophotspot.nl

Zaal open: 21:30 | Aanvang: 21:30 Gratis
zaterdag 18 juni
Pica DJ

Pica dj

CATCHY POP | DANCE | ROCK

Gratis Zaal open: 20:30
Aanvang: 22:00

Supershare

Zaal open: 20:30 | Aanvang: 22:00 Gratis
woensdag 22 juni
large_stefvanes.jpg

De Kombinatie: Jazz met van Ess

pophotspot zomerfestival

jazz

Gratis Zaal open: 20:00
Aanvang: 20:00

Supershare

De Haagse gitarist Stef van Es zet vanavond een jazzy sfeertje neer op de Grote Markt.

Locatie: carrousel podium, Grote Markt

www.pophotspot.nl

Zaal open: 20:00 | Aanvang: 20:00 Gratis
donderdag 23 juni
large_shoppingnight.jpg

Shopping Night (SIZED!)

pophotspot zomerfestival

urban

Gratis Zaal open: 19:00
Aanvang: 19:00

Supershare

Fashionista’s kijken er het hele jaar naar uit. De ShoppingNight in Den Haag is inmiddels een begrip onder modeminnend Nederland. Op donderdag 23 juni zijn de winkels in de Haagse binnenstad niet alleen tot middernacht geopend, maar bieden ze bovendien hoge kortingen die oplopen tot wel 40%. Daarnaast is het ook gewoon een ontzettend gezellige avond uit, met modeshows en verschillende live optredens door de hele stad.

Locatie: carrousel podium, Grote Markt

www.pophotspot.nl

Zaal open: 19:00 | Aanvang: 19:00 Gratis
donderdag 23 juni
f3

F

Release party single 6

crossover | funk | rock | rap

Gratis Zaal open: 20:30
Aanvang: 21:30

Supershare

De Haagse band F vormt zich in 2006, als de bandleden gemiddeld zo'n 17 jaar zijn. Door hun grenzelose enthousiasme en tomeloze energie te bundelen met hun uitzonderlijke muzikale potentie, weten ze in een jaar tijd een kleine aardverschuiving in de Haagse muziekscene teweeg te brengen. Het vervolg is een debuutalbum uit 2007, drie Haagse popprijzen in een jaar en als klap op de vuurpijl mogen de heren in het voorprogramma van de Golden Earing staan. De band krijgt steeds meer bekendheid met als gevolg vele optredens en zelf een 'minuut' tijdens De Wereld Draait Door.

Een vervolg album is er nooit gekomen. Maar dat is in dit geval niet erg. De heren hebben namelijk iets nieuws bedacht. CRC. Continu.Release.Concept. Ze hadden namelijk geen zin om een jaar lang uit de spotlights te stappen om aan een album te werken. Daarom komt F vanaf 25 november 2010 elke zes weken met een nieuwe single. Compleet met release party, videoclip en regionaal en landelijk geplugged. Niemand hoeft ooit meer lang te wachten op nieuwe liedjes, want de machine draait op volle toeren. Het is namelijk alweer tijd voor de zesde single! 

Zaal open: 20:30 | Aanvang: 21:30 Gratis
donderdag 23 juni
Supersized-juni

SuperSized

Abstract, Oost Indisch Doof & Sized Sistim Suara

soul | hiphop | sexy beats | edits

Gratis Zaal open: 20:30
Aanvang: 23:00

Supershare

Zomaar zijn we er weer. Deze donderdag wordt geblessed met some new good shit zoals je van Sized gewend bent, we brengen die killers zomaar in je lokale "bar-dancing".
Gaan we dan:DJ ABSTRACT for president. DJ van Dio. Amsterdamse zwarte zonnegod. Zeker een van de aardigste DJs in de industry. We gaan full-fledged SWAG met deze papa.
Oost Indisch Doof. Mixen sowieso de sterren van de mahfuckin' hemel, maar ze belichamen ook die Supersexy tunage die je mag verwachten van dit dynamische duo.
Sized Sistim Suara maakt het feest compleet. Systeempje, knopjes, microfoons, jongens met petten en girls die flirten met wellicht mogelijk extracuriculaire activiteiten.
Niet kijken, scheuren met die bil en swag swag swag homey.(Meisjes in bikini krijgen een likje)

P.S.Daniel viert onofficieel ook z'n birthday, dus kom de man blessen!

Zaal open: 20:30 | Aanvang: 23:00 Gratis
vrijdag 24 juni
large_bbqparty.jpg

Big Texas BBQ party

Hillbilly moon explosion + blue grass boogiemen + ragmob

country | rockabilly | roots

Texaans barbecuen draait om een lifestyle zo groot als de staat Texas zelf met hillbilly’s, rednecks en country music. Maar ook om veel vlees, nog veel meer bier en vrienden om vers gebraden ribs, burgers, sausages, potatoes, bread en ijskoude Budweiser longnecks mee te delen.

De Grote Markt zal blauw staan van de rook van deze originele Texas style BBQ. De muzikale cowboys van Hillbilly Moon Explosion, Blue Grass Boogiemen, Ragmob, maken het country & westernfeest compleet en nodigen uit tot een collectieve linedance op de PopHotSpot. Yihaaaaa!

Locatie: carrousel podium, Grote Markt

www.pophotspot.nl

Zaal open: 16:00 | Aanvang: 16:00 Gratis
zaterdag 25 juni
large_beansandfatback.jpg

Beans and Fatback

pophotspot zomerfestival

county | roots | soul

Gratis Zaal open: 20:00
Aanvang: 20:00

Supershare

De muziek van Beans & Fatback is, zoals de hoes van het laatste album belooft, ‘fingerlicking good’! Soul is het uitgangspunt, maar uitstapjes richting de countrymuziek zijn toegestaan. Verwacht jingeljangelende gitaren, een lekker pompend kermisorgel en heel smartelijke vocalen. Onno Smit, die in Lefties Soul Connection zijn mond meestal stijf dichthoudt, ontpopt zich bij Beans & Fatback als een fantastische soulzanger. 

Locatie: carrousel podium, Grote Markt

www.pophotspot.nl

Zaal open: 20:00 | Aanvang: 20:00 Gratis
zaterdag 25 juni
large_silentdisco.jpg

Silent Disco

pophotspot zomerfestival

Gratis Zaal open: 22:00
Aanvang: 22:00

Supershare

Bepaal zelf waar je stilletjes op danst vanavond midden op de Grote Markt. Staat het merendeel van de bezoekers te jumpen op Van Halen, dan doe jij toch gewoon je moves op die danskraker van het andere kanaal!? Nondeju, nét te laat die break ingezet. Geen nood… valt niet op in deze gek door elkaar dansende bende. Nou ja, de leuke meid die in de hoek stiekem met jou stond te dansen kijkt nu een beetje sip. Is hij toch van kanaal veranderd? Je hoort het haar denken. Goedmakertje bij het volgende nummer dan maar!

In 2002 klein begonnen op De Parade, is Silent Disco tegenwoordig een sensatie op festivals in binnen- en buitenland. Bekend in Nederland van onder meer de Parade en Lowlands tourt de Silent Disco inmiddels de wereld rond van Glastonbury via het Edinburgh Fringe Festival, Benicassim, SudOeste en vele andere evenementen van Rotterdam tot aan Japan.

www.pophotspot.nl

Zaal open: 22:00 | Aanvang: 22:00 Gratis
zaterdag 25 juni
LeroyJoy1

Leroy Joy

eclectic | uplifting | edits | dance

Gratis Zaal open: 20:30
Aanvang: 22:00

Supershare

Zaal open: 20:30 | Aanvang: 22:00 Gratis
donderdag 30 juni
RebootRGB

Fratsen!

Reboot-RGB-Session, dj's Foxy & Tijmen

Drum&Bass | Dubstep | Eclectic

Gratis Zaal open: 21:00
Aanvang: 22:00

Supershare

Een Reboot RGB Sessie is live, geimproviseerde Drum'n'Bass gespeeld door verschillende muzikanten met aan het roer een dirigent. De dirigent leidt de band door middel van stippen die worden geprojecteerd op de shirts van de muzikanten. Door de kleur van de stip weet de muzikant wat hij moet doen.
ROOD: de muzikant mag geen geluid maken
GROEN: de muzikant mag meespelen met de rest
BLAUW: de muzikant mag soleren of op andere wijze op de voorgrond treden
Alle muzikante zijn speciaal en alleen voor deze sessie samengesteld en er vinden geen repetities plaats. Alle muziek is geimproviseerd, de meeste muzikanten hebben niet eerder samegespeeld. Dit wordt geen standaard jam sessie, maar een dikke dansbare mix van Drum'n'Bass met allerlij uitstapjes naar andere stijlen.

DJ Foxy gaat qua muziekstijl en tempo alle kanten. Ze draait van oude funk en jazz tot indie en hip hop. Maar ook drum’n’bass, electro en dubstep komen aan bod. Foxy springt van de hak op de tak, maar weet altijd haar publiek te pleasen.
Ook Tijmen is een typische Fratsen Resident. Er valt geen touw aan vast te knopen. De meest fantastische platen komen voorbij uit de meest uiteenlopende muziekstijlen. De enige overeenkomst is dat het allemaal feestmuziek is om op te dansen.

Zaal open: 21:00 | Aanvang: 22:00 Gratis
Verder