donderdag 04 december
HYPER HYPER

HYPER HYPER

met DJ FRISS

House | hip hop | bass | dance | disco

Gratis Zaal open: 22:00
Aanvang: 23:00

Supershare

Afgewisseld met WARENHAUS is er nu HYPER HYPER op je donderdag! DJ Friss is een van de beste Turntabelists van dit moment! Jaren lang de deed hij de scratches voor o.a. Kraantje Pappie en Dope D.O.D, nu speelt hij met Playground Zer0 in binnen en Buitenland én hij heeft nu dus nu zijn eigen avond in de SuperMarkt: HYPER HYPER!

 

Zaal open: 22:00 | Aanvang: 23:00 Gratis
vrijdag 05 december
WEEKENDER!.jpg

Weekender!

Indie | Alternative

Gratis Zaal open: 22:00
Aanvang: 23:00

Supershare

Weekender! is dé succesvolle Indie-dansavond. Met de jongens van Weekender! achter de draaitafels, is er een garantie op kwaliteit. Denk aan de juiste Electronic klassiekers als MGMT, Todd Terje en Santigold. Ook van de Indie-helden als Black Lips, Phoenix, Parquet Courts en Tame Impala zijn de Weekender! DJ's niet vies. Tenslotte worden natuurlijk ook de Alternative-iconen niet vergeten en zullen Two Door Cinema Club, Arctic Monkeys, Black Keys, Kasabian en Vamipire Weekend zeker voorbij komen.

Met deze mengeling van stijlen en stromingen bestrijken ze een brede doelgroep die ze prikkelen met zowel herkenning als nieuwe ontdekkingen, waarbij gezelligheid en dansbaarheid voorop staan.

Zaal open: 22:00 | Aanvang: 23:00 Gratis
zaterdag 06 december
The Wands

The Wands + The Womb

psychedelic rock

Gratis Zaal open: 20:30
Aanvang: 21:00

Supershare

The Wands (DK)
Het Deense Duo The Wands is een van de voornaamste bands van de groeiende psychscene uit Kopenhagen. De twee muzikanten maken een combinatie van psychedelische rock uit de jaren zestig, glamoureuze popmelodieën en donkere drones met veelvuldig gebruik van psychedelische reverb, echo en kraaiende vocalen die zo recht uit de garage komen.

The Womb, voorheen Pop Up Animal Kids, trok zich 2 jaar geleden terug in de kelder van een oud schoolgebouw om een eigen geluidsstudio te bouwen waar ze ongestoord konden experimenteren, componeren en opnemen.
Dit heeft geresulteerd in een nieuw geluid, een nieuwe bezetting, een nieuwe bandnaam en een album (full-length vinyl) Begin 2015 zal de officiële bevalling plaatsvinden.
De songs van the Womb zijn groovy, psychedelisch, hard en zacht, mind-expanding luistertrips.

Zaal open: 20:30 | Aanvang: 21:00 Gratis
zaterdag 06 december
leroy rey.jpg

DJ Leroy Rey

Soul | Hiphop | Eclectic

Gratis Zaal open: 22:00
Aanvang: 23:00

Supershare

DJ Leroy Rey is al on the scene sinds de mid-jaren 90. Veelzijdig, energiek en daarom veelgevraagd is hij al jaren resident van o.a. Wicked Jazz Sounds. Hij is tevens een graag geziene act op festivals zoals: Lowlands, Motel Mozaique en North Sea Jazz.

House, Hiphop, Soul, Indie, whatever, deze man draait z’n hand nergens voor om. Voor hem zijn er twee categorieën: GOOD shit and that other shit.

Gewoon gaan checken!

Zaal open: 22:00 | Aanvang: 23:00 Gratis
maandag 08 december
Koffie

Haagse Latte Art Kampioenschappen 2014

Latte Art Throw Down!

Latte art | Barista wedstrijd

Gratis Zaal open: 19:00
Aanvang: 19:00

Supershare

Na wederom een overweldigende editie in 2013 maakt Den Haag zich klaar voor het Haagse Latte Art Kampioenschap 2013. Op 8 december komen espressofreaks en lattegirls samen op de Grote Markt voor een stevige Latte Art throw down.

Zaal open: 19:00 | Aanvang: 19:00 Gratis
woensdag 10 december
Andy

Andy Frasco (USA)

Party Blues

Tickets Zaal open: 20:30
Aanvang: 21:00
Entree: € 5.00
(excl. servicekosten)

Supershare

Je ziet het al aan zijn ontplofte haardos: Andy Frasco is een feestbeest. Daar is iedereen het mee eens die bij eht Life I Live Festivals was dit jaar. Dat zijn muzikale modus operandus de blues betreft, toch per definitie de uiting van droefenis en ellende, mag daarmee in tegenspraak zijn, maar is dan ook precies wat de man uniek maakt. Oké, de Californische zanger/pianist roert ook een flinke portie onversneden soul door zijn zelfbenoemde party blues, maar hee, waar dacht je dat soul vandaan kwam? En trouwens, party poopen is wel het laatste dat je wil als je Frasco en zijn vrolijke band U.N. aan het werk ziet. Pardon, aan het feesten. Met hoofdrollen voor saxofonist Ernie Chang en de zingende stuiterbal zelf. Slingers mee!

Zaal open: 20:30 | Aanvang: 21:00 Entree: € 5.00 (excl. servicekosten) Tickets
donderdag 11 december
WARENHAUS nieuw

Warenhaus

Host: Ducked Ape

House | New dance sounds

Gratis Zaal open: 22:00
Aanvang: 23:00

Supershare

WarenHaus biedt een garantie voor credible en dansbare mixes. Met Boilerroom als ultieme inspiratie en een samenwerking tussen Poppodium SuperMarkt, Heroic en House-duo Ducked Ape kan deze avond niet mislukken.

Zaal open: 22:00 | Aanvang: 23:00 Gratis
vrijdag 12 december
Jaya the cat 3

Jaya The Cat

Support: The Skaggerz

Reggae | Rock

Tickets Zaal open: 20:30
Aanvang: 21:00
Entree: € 7.50
(excl. servicekosten)

Supershare

Oorspronkelijk was Jaya the Cat gevestigd in Boston (USA), maar nadat zanger Dave Smith en bassist Ben Murphy de band in 2003 verlieten, besloten de overige leden, Geoff Lagadec en David Germain, naar Amsterdam te verhuizen. Daar werd de line-up versterkt door Nederlandse bandleden en ondertussen had de band hier al naam gemaakt door succesvolle optredens in diverse clubs en op festivals als Lowlands en Pukkelpop. Ook de rest van Europa ziet Jaya the Cat graag voorbij komen. De mannen van Jaya the Cat houden van reggae, rocksteady, punk en een drankje in de hand. Hun shows monden dan ook regelmatig uit in ongeëvenaarde feesten, waarbij het publiek net zo hard zingt en swingt als de band zelf.

 

Support: The Skaggerz
Sinds jaar en dag brengen De Skaggerz de hardste party-reggae-ska-punk naar de Nederlandse podia en festivals. De zes merkwaardige wezens waaruit de band bestaat slagen er telkens weer in om alledaagse momenten om te toveren in ware zweetsessies waar je als bezoeker geheid met meer energie uit komt dan dat je er in ging. Alle zes hebben ze een groot hart voor de muziek, maar bij de shows gaat het vooral om één ding: samen met het publiek een feestje bouwen dat zijn weerga niet kent!

Zaal open: 20:30 | Aanvang: 21:00 Entree: € 7.50 (excl. servicekosten) Tickets
vrijdag 12 december
El Quuando Dami.jpg

Elquando Dami

Eclectisch

Gratis Zaal open: 22:00
Aanvang: 23:00

Supershare

Een beetje urban, nog een beetje house, wat vernieuwende pop en laten we ook nog wat electro toevoegen. Elquando Dami is een ware meester in het zoeken naar het recept waar niemand op stil kan blijven staan. Tijd voor een avond waar je voeten spontaan van bewegen!

Zaal open: 22:00 | Aanvang: 23:00 Gratis
zaterdag 13 december
SFF

Single Feestje

Kies je singles zelf!

Tickets Zaal open: 22:00
Aanvang: 23:00
Entree: € 5.00
(excl. servicekosten)

Supershare

Ze hebben duizenden cd-singles. Van Ronan Keating tot Michael Jackson. Van DJ Jean tot Oasis. Van The Beatles tot  The Backstreet Boys. Van de nieuwste Dance tot de classics uit de jaren 80. Die nemen ze mee naar de SuperMarkt!

Jullie kunnen in de singletjes bladeren, en ze aan de DJ geven. Die draait ze dan. Interactiever dan dit wordt het niet. Participerend feesten. Herinneringen ophalen terwijl je met je beste vrienden door de duizenden singeltjes bladert. En ook nog eens een stortvloed aan surprise DJ’s en acts.

FB Event: https://www.facebook.com/events/819920188030314/

Zaal open: 22:00 | Aanvang: 23:00 Entree: € 5.00 (excl. servicekosten) Tickets
zondag 14 december
flamenco

El Pub Flamenco

Live Flamenco & dans

Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:00
Entree: € 5,-

Supershare

El Pub Flamenco is de plek in Den Haag om de hedendaagse flamenco te beleven. Na verschillende eerdere edities op verschillende plekken, mag nu de SuperMarkt een flamenco-avond tot het repertoire rekenen. De gehele avond zullen er verschillende Flamenco-artiesten de kunsten van deze dans laten zien. Ook is er een open podium, waar iedereen vrij is om te laten zien wat zij kunnen.

Voor iedereen die nog niet zo bekend is met deze dans: de Flamenco-artiesten zullen bij dit open podium eventueel begeleiding bieden.

Zaal open: 19:30 | Aanvang: 20:00 Entree: € 5,-
woensdag 17 december
Vers

Versafdeling XL

Vers talent

Gratis Zaal open: 20:00
Aanvang: 20:30

Supershare

Om nieuw talent een springplank te bieden is poppodium SuperMarkt de samenwerking aangegaan met 3VOOR12 Den Haag. Iedere tweede en vierde woensdag van de maand vindt ‘De Versafdeling’ plaats. Tijdens deze avond rocken muzikanten uit de Haagse regio het allerbeste van hun repertoire en laten ze in 30 minuten zien wat ze waard zijn. In het teken van de Haagse Popweek is er dit keer een XL editie met maarliefst 5 Haagse acts:

Supersonic Blues
Het zaadje van Supersonic Blues is geplant tijdens de nachtelijke sessies op Radio Tonka, waarbij Gianni en Timothy de fijnste plaatjes draaiden, de één nog obscuurder en groovier dan de ander. Met de aanvulling van Tim Ros en Marlon van Cappelle is Supersonic Blues een feit. Geïnspireerd door Hendrix, Blue Cheer, MC5, The Stooges en Cream, staat Supersonic Blues garant voor heavy blues rock, fuzzgitaren en smerige grooves. 

Machine Makes Man
Geïnspireerd door acts als Incubus, The Raconteurs, Muse en The Beatles klopt het hart van Machine Makes Man groots en meeslepend; een ronkende dieselmotor in een piepkleine driedeurs. Machine Makes Man is riff-rock met gewaagde harmonieën en sluwe complexiteit. De in 2014 gevormde band kan met al dit geweld en de toevoeging van meerstemmige zang gerust een ‘power-trio extraordinair’ genoemd worden.

Mushroom Mosis
Mushroom Mosis is ontstaan uit het idee om hits te gaan schrijven voor muzikale grootheden en daarmee de wereld te veroveren. Het doel was het schrijven van één nummer per week. Maar gelukkig heeft het  schrijversduo  bestaande uit Damani Leidsman en Danny van Dien er toch voor gekozen andere muzikanten aan te trekken en het  gemaakte werk zelf te gaan vertolken. En dat is een goede keuze geweest! Verwacht soulvolle liedjes, recht uit het hart.

BRAHM
BRAHMS geeft je een heerlijke mix van Rock, Blues Psychedelic & Stoner. Er is een rede voor dat BRAHMS in hoofdletters wordt geschreven, niet dat de heren back zijn voor een copy-right claim van de klassieke componist, maar omdat het gewoon lekker hard is!

Medicine Jet
Medicine Jet is een frisse band die geboren is in Den Haag, en heeft drie kapiteinen: Tijs Kulker (drums), Frank van Bruggen (gitaar) en Pascal Konings (basgitaar). Zij zijn klaar om op te stijgen om vervolgens op goede hoogte te beginnen met de medicatie voor de stille ziel... Zij doseren maar al te graag in een vorm vaneen cocktail. Deze is opgebouwd uit het volgende recept: een dromerige zweefvlucht, een oneindige achtbaan (waar de snelheden oplopen tot ver buiten de wetenschap), een spooktocht door verlaten paleizen, een exotische jungletocht, een bezoek aan de dierentuin en tot slot een comfortabele ballonvlucht naar de maan. Medicine Jet vliegt zonder muzikale grenzen. Neem een gast mee en zij wensen u op vertoon van een geldige boardingpass een geweldige vlucht.  

Zaal open: 20:00 | Aanvang: 20:30 Gratis
donderdag 18 december
AA

Atlantic Attraction

XXL-MAS Party

Synth | Indie | Rock

Gratis Zaal open: 20:30
Aanvang: 21:00

Supershare

Support: Gifter


Atlantic Attraction is een is een vierkoppige indie-rock / modern-wave band uit Den Haag. De door hun gedeelde passie voor analoge synthesizers, voorliefde voor reizen en de focus op de huidige generatie Britse indie-bands maakt Atlantic Attraction tot wat ze zijn. De band wordt geïnspireerd door acts als Foals, Kavinsky en The Boxer Rebellion. Met het hebben van die brede sound en een indrukwekkende live performance wist Atlantic Attraction snel het grotere publiek in te pakken; zo verzorgde Atlantic Attraction de voorprogramma’s voor o.a. Young the Giant, Kensington, Coasts en Fiction Plane. Daarnaast deed Atlantic Attraction ook mee aan Popronde, tourde in Duitsland en wonnen ze “De Grote Prijs van Zuid Holland”.

Toewijding is een belangrijk begrip binnen Atlantic Attraction, zo werden er banen stopgezet om tijd vrij te maken en verhuurden de heren zelf hun lichaam aan de wetenschap om dit alles te kunnen betalen. Atlantic Attraction zal 15 November 2014 de EP ‘ Strange Love’ uitbrengen.

De EP is geproduceerd door Bas van Wageningen (DI-RECT) in Basement Studio. Na de release van het album zal de band een tour van zes weken doen door Duitsland, Polen, Tsjechië, Oostenrijk, Italië, Zwitserland en Nederland.

Zaal open: 20:30 | Aanvang: 21:00 Gratis
donderdag 18 december
HYPER HYPER

HYPER HYPER

XXL-MAS PARTY

House | hip hop | bass | dance | disco

Gratis Zaal open: 22:00
Aanvang: 23:00

Supershare

Afgewisseld met WARENHAUS is er nu HYPER HYPER op je donderdag! DJ Friss is een van de beste Turntabelists van dit moment! Jaren lang de deed hij de scratches voor o.a. Kraantje Pappie en Dope D.O.D, nu speelt hij met Playground Zer0 in binnen en Buitenland én hij heeft nu dus nu zijn eigen avond in de SuperMarkt: HYPER HYPER!

 

Zaal open: 22:00 | Aanvang: 23:00 Gratis
vrijdag 19 december
Rico

Rico & A.R.T.

Support: Kuf Knotz

Hiphop

Tickets Zaal open: 20:30
Aanvang: 21:00
Entree: € 7.50
(excl. servicekosten)

Supershare

Rico begon op zn 11e met rappen. Sindsdien heeft hij onder meer met Opgezwolle, Opgeduveld, Fakkelbrigade, Muppetstuff, FTG, Kubus en A.R.T. vele nummers gemaakt die in de buurt van de aardbol blijven rondzwe(r)ven zodra Rico kassiewijlen is.  Hij kent z’n ups en downs als het gaat om leven. De opperste downer maakt hij mee in 2012. Rico zijn redding is op dat moment het vastleggen van zijn emoties op een plaat waarvan de beats verzorgd zijn door A.R.T.

Ali Reza Tahoeni, ofwel A.R.T. is een Zwolse beatmaker, lid van de Fakkelbrigade (FTG) met ruim 10 jaar ervaring op zak. Hij maakte eerder beats voor succesvolle platen van o.a. Blaxtar, Typhoon, James en Sticks en de Fakkelbrigade. Ontspannen blijft hij eronder, het gaat hem alleen maar om het maken van tijdloze muziek. A.R.T. is A.R.T., met een geheel eigen fase, geen herhalingsoefeningen hier.

IRIE is een gevoel van gelukzaligheid, geen zorgen, geen stress. Dit staat haaks in contrast met het gevoel dat Rico heeft tijdens het maken van dit.

Support: Kuf Knotz
www.kufknotz.com 

Zaal open: 20:30 | Aanvang: 21:00 Entree: € 7.50 (excl. servicekosten) Tickets
vrijdag 19 december
leroy joy.jpg

DJ Leroy Joy

Eclectic | Uplifting | Edits | Dance

Gratis Zaal open: 22:00
Aanvang: 23:00

Supershare

Gekozen als beste upkomende dj bij de nederlandse dnb awards 2002. 2002 was het definitieve doorbraak jaar voor dj shapeshifter. Na een jaar residentie bij de 070DNB feesten kreeg hij meer en meer boekingen in en buiten Nederland. Na een paar jaar exclusief drum'n'bass te knallen werd het tijd om verder te gaan voor Shapeshifter en zo onstond de Leroy Joy alter ego. Onder deze AKA heeft hij de ruimte om zijn creativiteit over meerdere muzikale genres te spreiden.

Zaal open: 22:00 | Aanvang: 23:00 Gratis
Verder