donderdag 01 december
SupBasz

SuperBasz

Dubstep | Drum n Bass

Gratis Zaal open: 21:00
Aanvang: 22:00

Supershare

Vette Basz, gruwelijke beats en meer, dat zijn zo'n beetje de standaard ingrediënten voor het tweemaandelijkse dubstep/dnb event Superbasz.

Met regionale en nationale artiesten in de lineups staat het altijd weer garant voor een avondje flink los op de vloer en achter de decks.

Zaal open: 21:00 | Aanvang: 22:00 Gratis
vrijdag 02 december
light light

Light Light

Try-out show

Indie

Gratis Zaal open: 20:30
Aanvang: 21:30

Supershare

De geile orgelrock van zZz met de melancholische folkrock van Saelors lijkt misschien een vreemde combinatie, maar in de praktijk spat de chemie er vanaf. Beide bands staan voorlopig op een laag pitje maar dat heeft alles te maken met de geboorte van het nieuwe telg in muziekland: Light Light!

De nieuwe band krijgt de komende tijd voorrang en is al hard op weg met de opnamen van het debuutalbum dat in het voorjaar van 2012 het licht moet zien. Beluister hier alvast hun eerste demo getiteld 'Guru'. De twee acts ontmoetten elkaar dit voorjaar in het Amsterdams Historisch Museum en bleken al enige tijd muzikaal tot elkaar aangetrokken te zijn. Wat eerst een tijdelijke samenwerking leek te worden, resulteerde al snel in meer. ‘Het lijkt wel alsof de bliksem is ingeslagen en de oefenruimte zich vult met muzikale vondsten', aldus Alexandra Duvekot, zangeres van Saelors en nu dus ook Light Light..

De nieuwe band is al enige tijd in hun oefenruimte in het Vondelpark bezig, maar nu is het officiële startschot daar in de vorm van de eerste bevestigde optredens eind november. Met een optreden begin januari in Parijs zet Light Light ook meteen haar schreden in het buitenland. 


Zaal open: 20:30 | Aanvang: 21:30 Gratis
vrijdag 02 december
Helter Skelter - St. Paul

Helter Skelter

St. Paul + VJ Switchdoctor

Indie | Electro | Dubstep

Gratis Zaal open: 21:00
Aanvang: 23:00

Supershare

Geliefd vanwege zijn verzorgde mix van tijden en stijlen draait DJ St.Paul wekelijks in het club- en festivalcircuit. Onder zijn eigen naam of onder de vlag van een van zijn projecten. Helter Skelter is al jaren een beproefd concept in Rotown en Doornroosje, maar ook op festivals als Motel Mozaique of Lowlands. Mutant Disco, Post Punk, Afro Indie, Electro Pop.Helter Skelter draait de ritmische kant van popmuziek en de dansplaten met een rock 'n roll spirit. Pop meets electronics. Denk aan LCD Soundsystem, Lykke Li,Talking Heads, The Smiths of Whitest Boy Alive. You May Be A Lover, But Are You A Dancer?

Zaal open: 21:00 | Aanvang: 23:00 Gratis
zaterdag 03 december
moonsplash1.jpg

Orange Grove

Reggae | Ska | Rap | Rock

Gratis Zaal open: 20:30
Aanvang: 21:30

Supershare

Orange Grove bestaat uit vijf leden. De bandleden zijn afkomstig van St. Maarten, Curacao en Suriname. Ze vonden elkaar in Rotterdam waar twee leden ook zijn opgegroeid. De overzeese invloeden hebben een positieve upbeat, reggae-sound als resultaat. Hun muziek is een mengeling van reggae, ska, rap en rock. Dit gecombineerd met de rauwe stem van leadsinger Michael Maidwell maakt Orange Grove een reggae-band met een scherp randje.

Caribische en Afrikaanse ritmes gemixt met kalmerende reggae en  intense rock. Orange Grove heeft hiermee een unieke sound gecreëerd. 

Zaal open: 20:30 | Aanvang: 21:30 Gratis
zaterdag 03 december
paullie.jpg

DJ Paullie

Pop | Electro | Rock | Reggae | Dubstep

Zaal open: 21:00
Aanvang: 23:00
Entree: € 3,- vanaf 00.00

Supershare

Voetjes van de vloer met deze DJ! Er wordt stijl op stijl gedraaid met een mix van Pop, Electro, Rock, Reggae, Dubstep en andere dikke beats. Paullie is de resident DJ van Los (Patronaat) en draait mee met o.a. Superstijl, 90's Now en Dynomite. Deze zomer is hij een veel geziene gast op de Nederlandse stranden. Wellicht hebben je hem al een keer zien draaien op de feestjes van Buiten in Scheveningen. Kortom dit mag je niet missen!!!

Zaal open: 21:00 | Aanvang: 23:00 Entree: € 3,- vanaf 00.00
donderdag 08 december
313.jpg

Sparkplug

Punky Donch + ZiRe + Salah Edin + and more

Hiphop | Soul | Reggae

Gratis Zaal open: 20:30
Aanvang: 21:30

Supershare

Punky Donch is een Antilliaans/ Amsterdamse reggaeband met een mix van Roots, Reggae, Zouk, Carribean flavor, Hip Hop en Rock. De band brengt een unieke sound die zij zelf “Gangsta Reggae by Punky Donch” noemen. In 2009 wint de band de European Reggae Contest en speelt op Europa’s grootste reggae festival Rototom Sunsplash. Momenteel wordt er hard gewerkt aan een nieuw album die zeer binnenkort zal uitkomen.

Tevens de lang verwachte cd-release van ZiRe! En met gastoptredens van: Salah Edin, Kraantje P, Kingsize, Kern Koppen, SQ (BS80) en Vinny & Amier Papier is de SuperMarkt voor eens en altijd de HipHopHotSpot van Nederland!

Vanaf middernacht neemt de Sparkplug Crew het over met een warme shot van Reggae, Dancehall, Funk 'n Soul, als oude bekende weet iedereen dat deze avond 'on fire' staat!


Zaal open: 20:30 | Aanvang: 21:30 Gratis
vrijdag 09 december
Hunting The Robot

Hunting The Robot

+ WOOT

Indie | Rock

Gratis Zaal open: 20:30
Aanvang: 21:30

Supershare

Jongens zijn het nog, Hunting The Robot, ontstaan in 2009 uit een brandend verlangen naar vernieuwing in de Nederlandse muziekscene. Een vernieuwing met de ongrijpbare dynamische indie-rock dat het viertal produceert. Of dat al gelukt is of niet, het heeft Hunting The Robot onder andere al in het voorprogramma van de Infadels (UK), Customs (BE) en Go Back To The Zoo gebracht.

De vier jongens zijn niet vies van experimenteren in hun dansbare indie-rock. Unieke songstructuren en poëtisch getinte teksten met de bedoeling om de ‘hersenen te kietelen’ zijn beslist kenmerken. Ze delen de visie van onder andere Radiohead, TV On The Radio en Fela Kuti: create and explore.

Na hun succesvolle debuut-EP 'Our Ocean Is Illuminated', bracht Hunting The Robot dit najaar een one-off single uit genaamd 'Get Pregnant'. Dit gaat hand in hand met een exclusieve tour in het najaar die ook Den Haag aandoet. De jongens worden vergezeld door twee blazers en een VJ om te zorgen voor een nog grotere extatische rit vol met spectaculaire twist, overgave en energie. De verwachtingen zijn hooggespannen en deze extravaganten zijn klaar om zichzelf wederom te bewijzen. 

WOOT is een jonge Haagse band, die zich sterk heeft ontwikkeld met zelfgeschreven, eigenzinnige songs. Ze spelen op de jaren ’60 geïnspireerde, psychedelische indiepop: van kaal en ingetogen tot enorme geluiderupties. De heren brengen nummers waarin de invloeden talrijk zijn, maar het nergens klinkt als een kopie. Ze werden tweede tijdens de High School Music Competition 2009 en hebben daarna op een groot aantal toonaangevende festivals gestaan zoals SXSW (Austin, Texas, USA), Crossing Border, Walk the Line, Westerpop, Plein open en de Haagse Popweek.

Zaal open: 20:30 | Aanvang: 21:30 Gratis
vrijdag 09 december
Buster&Elle2

Buster Shindig & Elle Bandita

Trip the light fantastic!

Indie | Pop | Rock | Electro

Gratis Zaal open: 21:00
Aanvang: 23:00

Supershare

Trip the Light Fantastic is een avond met gezelligheid en al. DJ's Buster Shindig en Elle Bandita verzorgen een eclectische mix van upbeat pop liedjes tot herrie en geweld uit synths en/of gitaren, dus trek je beste pakkie aan, blaas het stof van je dansschoentjes en vind een plekkie op de vloer.


Zaal open: 21:00 | Aanvang: 23:00 Gratis
zaterdag 10 december
Upsessions 2.jpg

The Upsessions

+ Andere Koek!

Reggae | Ska | Rocksteady

Gratis Zaal open: 20:30
Aanvang: 21:30

Supershare

Ze zijn er weer.. The Upsessions! Dit keer met een verse plaat 'Below the Belt' genoemd. Dat wordt kick-ass reggae, rocksteady en ska. De specialiteit van The Upsessions is early-reggae en ze worden gekenmerkt door funky ritmesecties, gillende orgels en zeer aanstekelijke live-performance. Met het nieuwe, exotische materiaal brengen ze letterlijk de zomer terug en het belooft weer een feestje te worden!

Het begon in 2006 toen het zestal optrad tijdens het Dutchskafestival in de Melkweg, vanaf toen ging het hard. De maanden daaropvolgend stonden The Upsessions, amper een jaar na hun oprichting, op diverse skafestivals in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Zwitserland en België.

Andere Koek!

In ’07 komen 2 jongens op het idee om een bandje te beginnen. Een ska-band wel te verstaan! Er wordt gezocht naar geschikte muzikanten, en binnen de kortste keren is een vrolijk gezelschap gevormd. Andere Koek! is een feit!

Het materiaal van Andere Koek! kenmerkt zich door de mix van ska, punk en Nederlandstalige teksten. Zelf beschrijven ze de muziek als “Oer-Hollandse wereldmuziek met een vuig randje”. Naast de basis die uit ska en punk bestaat proberen ze om zoveel mogelijk andere stijlen in de muziek op te nemen. Deze stijlen variëren van metal, rap tot disco. Voorwaarde is dat het een vrolijk geheel blijft. De teksten kenmerken zich door het simpel en ludiek bezingen van een onderwerp. De onderwerpen variëren van zinloos geweld tot een meisje met een slecht gebit.

 

Zaal open: 20:30 | Aanvang: 21:30 Gratis
zaterdag 10 december
LeroyJoy1

Leroy Joy

Hiphop | House | Electro | Indie

Zaal open: 21:00
Aanvang: 23:00
Entree: € 3,- vanaf 00.00

Supershare

Gekozen als beste upkomende dj bij de Nederlandse dnb awards 2002. Hetzelfde jaar werd de definitieve doorbraak voor dj shapeshifter. Na een jaar residentie bij de 070DNB feesten kreeg hij meer en meer boekingen in en buiten Nederland. Na een paar jaar exclusief drum 'n bass te knallen werd het tijd om verder te gaan voor Shapeshifter en zo onstond het Leroy Joy alter ego. Onder deze naam heeft hij de ruimte om zijn creativiteit over meerdere muzikale genres te spreiden.

Zaal open: 21:00 | Aanvang: 23:00 Entree: € 3,- vanaf 00.00
woensdag 14 december
band

De Versafdeling

Permanent Marker + Joe and the Drummer + Jana

Nieuw talent

Gratis Zaal open: 20:30
Aanvang: 21:15

Supershare

Om nieuw talent een springplank te bieden is poppodium SuperMarkt de samenwerking aangegaan met 3VOOR12 Den Haag. Iedere tweede en vierde woensdag van de maand vindt ‘De Versafdeling’ plaats. Tijdens deze avond rocken muzikanten uit de Haagse regio het allerbeste van hun repertoire en laten ze in 30 minuten zien wat ze waard zijn.  

Permanent Marker

Permanent Marker is een Haagse punkband. Ze onderscheiden zich van andere punkbands in het feit dat zij wél om aan te horen zijn. De liedjes gaan vrijwel altijd over niks, een onderwerp dat in een individualistische samenleving te vaak geschuwd wordt. De jongens van Permanent Marker zouden door kunnen gaan als modellen en al helemaal als rolmodellen.

Joe and the Drummer

De naam van de band suggereert een tweetal. Maar niets is minder waar. De band dankt zijn naam aan het feit dat 2 bandleden een naam hebben, die begint met 'jo'. Jos (basgitaar) en Jody (gitaar). De drummer heet Rick. Vandaar dus 'Joe and the Drummer'. Joe and the Drummer maakt 'kampvuur-muziek', maar dan met een hele band. Dit betekent dat de band een akoestische sound heeft. Zelfs wanneer zij volledig versterkt spelen. Het is muziek zonder tierlantijnen en poespas. De liedjes zijn meestal vrolijk en vrij goed mee te zingen.

Jana

Deze jonge singer-songwriter uit Delft maakte indruk tijdens de Haagse PopWeek, waar zij optrad in het Paardcafé. Met inspiratiebronnen als Billie Holiday, Sarah Vaughan en Kimbra wil Jana de oude jazzmuziek dichter naar een hedendaagse sound te brengen.

Iedere nieuwe ‘Versafdeling’ programmeert het poppodium twee bands en neemt 3VOOR12 er één voor zijn rekening. In totaal spelen er dus drie bands, in alle denkbare genres, waarmee iedere nieuwe edities een verassende line-up gepresenteerd wordt.

Zaal open: 20:30 | Aanvang: 21:15 Gratis
donderdag 15 december
dreams party 2.jpg

Dreamsparty

The Phantom & the Arguido + dj's Blackstripe & Jacob de Juwelier

Gratis Zaal open: 20:30
Aanvang: 20:30

Supershare

Surf | Skate

We love to party!

Maak je dromen realiteit! Dit is de gedachte met welke deze inspirerende groep creatievellingen in het jaar 2000 de skate&surfshop Dreams begon. Na deze  5 jaar later omgedoopt te hebben naar Reality is Dreams hard doorgegroeid. Nu 11 jaar en vele events later bewijzen ze dat alles mogelijk is. De rode lijn is dat de  mannen van Dreams altijd in zijn voor  een lekker ouderwets goed feestje en dat betekent gegarandeerd springen! Met deze groep creatievelingen, muzikanten, surfers, skateboarders  en dromers is een feest altijd dichtbij.

In de lijn van “a dream doesn’t cost a thing’ zal de entree natuurlijk gratis zijn.

Zaal open: 20:30 | Aanvang: 20:30 Gratis
donderdag 15 december
Phantom 1

The Phantom Four & The Arguido

Indie | Rock | Surf

Gratis Zaal open: 20:30
Aanvang: 21:30

Supershare

The Phantom Four & The Arguido is de beste surfband uit Nederland aangestuwd door de legendarische frontman van de Urban Dance Squad. Samen creëren zij een eigen sound die de rauwheid van eighties surfpunk en new wave combineert met een modern rockgeluid. Het vijftal speelt een ijzersterke crossover tussen The Treble Spankers (voorloper The Phantom Four) en old school Urban Dance Squad. De muziek klinkt even vertrouwd als vernieuwend, maar is vooral live zeer indrukwekkend.

Veel surfers, skaterboarders, rockabillies en punks voelen zich aangetrokken tot The Phantom Four & The Arguido. De rauwheid en live energie van de band zorgen bij optredens vaak voor wilde taferelen. Aan podiumervaring heeft het quintet geen gebrek. The Phantom Four speelde als instrumentale band de afgelopen zes jaar op bijna alle belangrijke festivals en podia in binnen- en buitenland en trad op met artiesten als Fun Lovin Criminals, G. Love & Special Sauce, Dick Dale en The Trashmen. Om over de cv van The Arguido nog maar te zwijgen. Afgelopen zomer is deze nieuwe live sensatie te zien geweest tijdens een uitgebreide club- en festivaltour.

Winnen!! De eerste 20 bezoekers ontvangen een Eastpak promo CD waarop 6 nieuwe nummers van het nieuwe Phantom Four & The Arguido album én 6 instrumentals staan (release 25 februari 2012).

Zaal open: 20:30 | Aanvang: 21:30 Gratis
vrijdag 16 december
logodka.jpg

De Kombinatie Affaire #3

Dup | Electronic | Hiphop | Jazz

Gratis Zaal open: 20:30
Aanvang: 21:30

Supershare

De Kombinatie Affaire # is een serie concertavonden, waarbij elke avond een internationale band gehost wordt door een Haagse band van hetzelfde genre. Beide bands hebben elkaar nooit eerder ontmoet en delen die avond het podium met ieder hun eigen show. Drie avonden cross-over van hiphop tot punk, van electro tot afrobeat en meer…

De Kombinatie Affaire is een initiatief van cultuurpodium De Kombinatie en wordt mede mogelijk gemaakt door fonds POP. Het project staat in het kader van uitwisseling, de bands zullen elkaar vooraf aan het optreden ontmoeten om kennis over de muziek scene van eigen stad te delen. Hoe verhoudt Den Haag zich op het gebied van hiphop ten opzichte van Rotterdam of Amsterdam? Hoe organiseren de buitenlandse bands hun tournees, vaak afkomstig uit landen waar ze geen fondsen hebben voor presentaties elders? Hoe vind je in het buitenland de juiste podia? Wat zijn typische kenmerken voor de Haagse muziek scene?

Met: Baba Israël & Yako 440 – USA (mc) met De Club van Rome: Arthur Flink – NL (trompet), Stef van Es – NL (gitaar), Rafael Morales – ES (bas) & Satindra Kalpoe – NL (drums)

Baba Israel
Baba groeide op in New York tijdens de ruwe ’80 vol creatieve mogelijkheden zoals graffiti. Als Hiphop mc, dichter en beatboxer toerde hij door de Verenigde Staten, Europa, Zuid-Amerika en Azië  met grote namen als Outkast, The Roots, Rahzel, Ron Carter, Afrika Bambaataa, Vernon Reid en Bill Cosby. 

Yako 440
Yako 440 is fan van de Hiphop cultuur sinds zijn jeugd, Yako is graffiti-artiest, beatboxer en beatmaker sinds midden jaren ‘90. Ruim tien jaar geleden verhuisde hij naar Brooklyn NYC en is daar bezig gebleven met graffiti, album covers, flyer opdracht  voor zijn eigen projecten en die van andere artiesten en bedrijven.  Samen met Baba Israël toerde hij de wereld over.

De Club van Rome
Het best bewaarde geheim van de Nederlandse popmuziek is misschien wel de samenwerking van het eigenwijze gezelschap De Club van Rome. Deze opmerkelijke groep maakt graag gebruik van tradities uit de jazz, hiphop en rock geserveerd op een bedje van drum ‘n bass, dub en elektronica. De Club van Rome neemt je mee in diepgaande improvisaties, waaruit onverwachts en confronterend glasheldere composities komen boven drijven. Haar liefde voor samenwerking met onbekende gastmusici zorgt voor overweldigende onderbuik gevoelens die nog lang blijven hangen. 

Line-up:
Arthur Flink – trompet
Stef van Es – gitaar & vox
Rafael Morales – bas
Satindra Kalpoe – drums

Mama Franko        
In den beginnen zaten een aantal muzikanten na een avondje doorhalen in de triangel nog even te babbelen op de trap van de Koornbeurs. Sommige van hen kende elkaar, anderen spraken elkaar voor het eerst. Duidelijk werd wel dat deze muzikanten muziek moesten maken en zo werd besloten reggae te gaan maken en werden er wat nummers uitgewisseld. Met de uitspraak "geen dronkenmans praat hè" gingen ze uit elkaar. Wat weken gingen voorbij, wat weken werd er aangeklooid in Spod, tot daar op eens een echte reggaeband was ontstaan.

Acht muzikanten met acht verschillende achtergronden maken Mama Franko tot een band die weinig genres binnen de lichte muziek nog schuwt en ze samensmelt tot een vrolijke brei van muzikale liefde. Alle leden van Mama Franko hebben naast een liefde voor muziek ook liefde voor elkaar ontwikkeld. Dat maakt Mama Franko tot wat het is: een lekkere live band waar de vonken vanaf springen.

Zaal open: 20:30 | Aanvang: 21:30 Gratis
vrijdag 16 december
jasper weeda.jpg

Jasper Weeda

Indie | Pop | Rock

Gratis Zaal open: 21:00
Aanvang: 23:00

Supershare

Aan energie heeft deze DJ geen gebrek. Dat is ook wel zo'n beetje het eerste wat je opvalt als je hem aan het werk ziet. Een brok enthousiasme. Als DJ is Jasper Weeda dan ook erg breed inzetbaar, maar hij is niet de typische all round DJ. Ieder feestje vraagt om een aparte benadering en Jasper geeft er altijd zijn eigen tintje aan door vlot te knippen, plakken, teasen en mixen. Vrolijke pophitjes, 80's, classics en feestmuziek worden razendsnel afgewisseld met dance, rock een vleugje alternative, 60's of rock & roll. Populair zonder mainstream, alternatief zonder onbekend en dit alles met af en toe een flinke knipoog. DJ Jasper Weeda draait dansbare pop.

Zaal open: 21:00 | Aanvang: 23:00 Gratis
zaterdag 17 december
sxnf_flyer_voor.jpg

State X

o.a. met Das Racist + Duchess Says

Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:15
Entree: € 20,00 | met X pas 10,00

Supershare

State-X New Forms vindt plaats van vrijdag 9 december t/m zondag 18 december 2011 op verschillende locaties in het centrum van Den Haag en is een 10-daags internationaal georiënteerd festival voor avant-garde rock, cutting-edge electronics & nu-art. 

Op zaterdag 17 december kunnen bezoekers van State-X New Forms terecht in de Supermarkt voor Duchess Says, Sunburned Hand of the Man, The Dodos en de veelbelovende hiphop formatie Das Racist. Dit programma is onderdeel van de gehele State-X New Forms festivalnight op verschillende locaties in het centrum van Den Haag met o.a: Baby Dee, Canblaster, Oy, Slugabed, Apparat Organ Quartet, Fabio Orsi en meer.

Tickets zijn te verkrijgen via www.paard.nl en de dag-en avondkassa van het Paard van Troje (werkdagen van 12 tot 17 uur en tijdens openingsuren van de zalen). Losse kaarten zonder reductie zijn tevens verkrijgbaar via www.ticketservice.nl.

Festivalnight | Ticket: € 20,00 | met X-Pass: € 10,00

Sunburned Hand of the Man (US) | 20.15 uur

Midden jaren negentig startten John Molony en Rob Thomas in Boston het collectief Sunburned Hand Of The Man dat in de afgelopen vijftien jaar via labels als Thurston Moore’s Ecstatic Peace, Smalltown Supersound en eigen cd-r-uitgaven tientallen releases uitbracht. In de loop der jaren werkten de steeds wisselende bandleden samen met onder meer Sonic Youth, Magik Markers en Four Tet. Ze worden algemeen beschouwd als één van de grondleggers van het freak-folk genre, waartoe acts als Akron/Family, Comets On Fire, Grizzly Bear en Vetiver worden gerekend.

Duchess Says (CA) | 21.30 uur

Keyboards, harde gitaren en intense live-optredens van 'moog rock'. Duchess Says is een vierkoppige band die invloeden haalt uit new-wave, punk, no wave en kunst. Als lid van de kerk van de grasparkieten, promoten ze 'hun kerk' door middel van artistieke muziek. Je kunt ze in hun eigen stad al spelend tegenkomen in winkeletalages of op golfbanen. Tijdens State-X New Forms staan ze op een echt podium en presenteren ze het kersverse album In a Fung day T.

The Dodos (US) | 22.45 uur

Het herkenbare geluid van The Dodos wordt gekenmerkt door rechtdoorzee drums, (semi) akoestische gitaren en authentiek instrumentengebruik. The Dodos,  opgericht in 2005, bestaan uit Meric Long (zang, gitaar), Logan Kroeber (drums) en onofficieel lid Keaton Snyder (vibrafoon, percussie). Een ontbrekende basdrum? Een tamboerijn die met de voet bediend wordt? Het doet hun muziek in ieder geval geen kwaad. Met het laatste en vierde album No Color (2011) keren The Dodos terug naar hun wortels: indiefolk om bij weg te dromen.

Das Racist (US) | 00.15 uur

Das Racist is een wetenschappelijk experiment met één doel: miljoenen Amerikaanse dollars verdienen. Afgelopen jaar bracht deze rapformatie uit New York de goed ontvangen mix-tapes Shut Up, Dude en Sit Down, Man uit. Hun album Relax (2011) heeft een bijdrage gehad van Diplo, EL-P, Vampire’s Weekend Rostam Batmanglij en Yeasayer’s Anand Wilder. Dit ruikt naar messcherpe hip-hop teksten en multi-absurdistische energie.

 


Zaal open: 19:30 | Aanvang: 20:15 Entree: € 20,00 | met X pas 10,00
woensdag 21 december
Anne_Jan_Toonstra_klein.jpg

Kolder in je kop

Ronald Smink, Gijs Nillissen en Anne Jan Toonstra

Stand Up Comedy

Zaal open: 20:00
Aanvang: 20:30
Entree: € 6,-

Supershare

Sinds afgelopen voorjaar is poppodium SuperMarkt gestart met een reeks comedyavonden op de woensdagavond. Elke derde woensdag van de maand om precies te zijn. Deze avond treden drie cabaretiers op die zorgen ze voor een goedlachse avond. Humor zonder poespas en veel gezelligheid in de kroeg is precies wat de SuperMarkt voor ogen heeft en dat alles voor een luttele zes euro entree. 

De december editie van Kolder in je Kop heeft Ronald Smink, Gijs Nillissen en Anne Jan Toonstra op het programma staan. Ronald Smink is een jonge cabaretier die qua humor in het rijtje Bert Visscher en Jochem Meijer past. Al dan niet probeert hij tussen alle onzin door een serieuze rode lijn te weven. Gijs Nillissen weet regelmatig te verrassen met zijn zorgvuldig opgebouwde verhalen vol woordspelingen en kritische grappen en heeft bovendien een gezonde dosis zelfspot. Bij Anne Jan Toonstra geldt wie kruipend komt gaat met een huppeltje weg. Anne Jan fluistert, zingt, speelt piano, vertelt, rookt en acteert. Zijn programma is vaak zonder thema want, zegt hij zelf, het leven is veel te interessant om te beperken.

Zaal open: 20:00 | Aanvang: 20:30 Entree: € 6,-
donderdag 22 december
daily-bread.jpg

Daily Bread

Try-out show

Electropunk | Sexy Garage Dance

Gratis Zaal open: 20:30
Aanvang: 21:30

Supershare

“What doesn’t kill you makes you stronger” lijkt op het lijf geschreven van Daily Bread.

Zangeres Kimberly moest geopereerd worden aan een van haar vingers en kon daarom voorlopig geen toetsen spelen. Juist op dat moment ontmoette het trio toetsenist Atser Damsma, die tijdelijk werd toegevoegd aan Daily Bread. De samenwerking beviel echter zo goed dat hij voor vast werd aangetrokken.

En niet alleen op het vlak van de bezetting heeft de band zich ontwikkeld. De ‘Sexy Garage Dance’, die de band maakte bij het debuut album is na twee jaar touren door Europa en Amerika, een Europese release en festivals als Lowlands, CMJ, Paleo en Metropolis geëvolueerd in een compleet nieuwe sound. De nieuwe nummers klinken grootser, dynamischer, volwasser maar bovenal poppier dan voorheen. Het album staat gepland voor een release in februari.

Zaal open: 20:30 | Aanvang: 21:30 Gratis
donderdag 22 december
KvDH-logo

Kinderen van Den Haag

Sexy beats | mashups | breaks | dubstep

De kerstgedachte voor 2011 staat voor de deur: Kinderen van Den Haag #6! Tijd voor wat feestelijke kerst chaos... Niets minder dan voorheen. Uitpakken geblazen! Ballonnen, slingers toeters en hoedjes, het wordt weer een feestje! Natuurlijk met het Kinderen van Den Haag DJ team: Jan Aafoe & Roman Holiday, Achmed Akkabi & Les Moules. En dit keer heeeeele fijne vrienden: Abstract, de president a.k.a The Wizzkid. Nooit eerder zijn er zulke skills vertoond bij KvDH! We zetten Den Haag deze avond op zn kop met de vaste DJ van Dio, resident van de Jimmy Woo en tevens producer van eigen beats. SirOJ, wat kunnen we je niet vertellen over SirOJ. De producer van Jiggy Dje en tevens actief onder zijn eigen naam. Is zojuist uitgekomen met een dubstep productie 'The End' en zweeft tussen dubstep en hiphop in. Boehmer, Den Haag finest zal voor de tweede keer zijn KvDH opwachting maken. Zoals we gewend zijn van de beste man zal hij de zaal doen schudden in het laatste uurtje. A-Geake Analog VJ Team, deze heren verbinden analoog aan digitaal. Met alle analoge middelen projecteren ze de avond rond. Verrassende, originele, real time graphics komen op je af!

 

Zaal open: 21:00 | Aanvang: 23:00 Gratis
vrijdag 23 december
Christmas Tree 2011.jpg

Rocking Around The Christmas Tree

A Christmas Coverbox

Gratis Zaal open: 20:30
Aanvang: 21:30

Supershare

Alle medewerkers van de horeaca op de Grote Markt smeren hun kelen en zetten hun beste beentjes voor om hun (en jullie) favoriete kerstnummers ten gehore te brengen.

Van Mariah Carey tot de Ramones en van Wham tot John Lennon. Alles is mogelijk op deze, wat nu al een gedenkwaardige avond belooft te worden. 

De semi-professionele zangers en zangeressen zullen vakkundig begeleid worden door de Grote Markt huisband, de nu al legendarische Tiki Heads.

Zaal open: 20:30 | Aanvang: 21:30 Gratis
vrijdag 23 december
Le Pipe Elitair

Le Pipe Elitair

feat. Spike & Vince

Beat | Rock | Soul | 60's

Gratis Zaal open: 21:00
Aanvang: 23:00

Supershare

Spike en Vince (Di-rect) draaien onder de noemer ‘Le Pipe Elitair’ de lekkerste 50’s/60’s/70’s beats.

Zaal open: 21:00 | Aanvang: 23:00 Gratis
zaterdag 24 december
DelaSarge2

DeLaSarge

Soulful | Eclectic

Zaal open: 21:00
Aanvang: 23:00
Entree: € 3,- vanaf 00.00

Supershare

Met enige flegmatiek maar altijd soeverein plaatst DJ delaSarge al jaren het vege lijf achter menig draaitafel op diverse continenten. Na een mislukte toer langs vele Eskimo-gebieden waar hij koeltjes werd ontvangen, staat hij vanavond weer veelzijdig en popelend met beginners-enthousiasme achter de draaitafels in de Supermarkt !

Zaal open: 21:00 | Aanvang: 23:00 Entree: € 3,- vanaf 00.00
dinsdag 27 december
Dirty Priest

Dirty Priest

The Day After Christmas

Soul | Hiphop | Disco

Gratis Zaal open: 21:00
Aanvang: 22:00

Supershare

Dirty Priest, Schmutzi, Vieze Priester, Sale Prêtre, New Oldskool of gewoon Stijn. Deze man met vele gezichten en stijlen draait al weer de nodige jaartjes mee in de Nederlandse muziekscene. Begonnen als zanger en percussionist, raakte hij in 1996 verslaafd aan naalden en vinyl. Als muziekliefhebber luistert hij naar alle soorten muziek en dat is terug te horen in zijn sets en producties. Als muziekchemicus creëert hij een brouwsel van Broken Beats, Break Beat, Hip Hop, rauwe funk, Nu Disco en Minimal House, met een explosief karakter.Als DJ kan hij het best omschreven worden als een opgefunkte muziekprediker met allround skills, een enorm repertoire, waar een goede vibe en de funk centraal staan.De afgelopen jaren zijn de ambities van D.P. overgeslagen op verschillende takken binnen de muziekindustrie. En dat resulteerde tot de oprichting van Djobs Bookings Agency in 2009 en een producers duo met P. Götz in 2010. Eind dit jaar wordt hun 1e album verwacht.

Zaal open: 21:00 | Aanvang: 22:00 Gratis
woensdag 28 december
Topless.jpeg

De Versafdeling

HeavyLight + Topless + Mullet

Nieuw talent

Gratis Zaal open: 20:30
Aanvang: 21:15

Supershare

Om nieuw talent een springplank te bieden is poppodium SuperMarkt de samenwerking aangegaan met 3VOOR12 Den Haag. Iedere tweede en vierde woensdag van de maand vindt ‘De Versafdeling’ plaats. Tijdens deze avond rocken muzikanten uit de Haagse regio het allerbeste van hun repertoire en laten ze in 30 minuten zien wat ze waard zijn.  

HeavyLight

Afgelopen zomer is HeavyLight ontstaan uit twee andere bands, Revision en Young & Desperate. Beide bands hebben in het verleden hun sporen verdiend op allerlei (grote) podia en festivals in Nederland en daarbuiten.

Hun muziek kenmerkt zich door lyrische, meerstemmige zangpartijen, een dynamische gitaar sound, sprankelende toetsen met soms symfonische invloeden, ondersteund door een retestrakke bas en onnavolgbare drums. Dit geheel staat op een (stevige) rock ondergrond, kortom: HeavyLight! Ondanks hun jonge leeftijd (gemiddeld 19 jaar) klinken ze heel volwassen. Invloeden van Porcupine Tree, Editors, Muse, Kings of Leon, Pendulum, Thirty Seconds To Mars, maar ook Genesis, Pink Floyd en vele anderen vormen hun on-nederlandse stijl en sound.

Topless

De act die de redactie van 3VOOR12 Den Haag wist te imponeren tijdens de Haagse PopWeek, is het duo Topless. Paya Arsenovic en Cris Kühlen maken italodisco waarvan leek dat die alleen in de jaren ’80 gemaakt kon worden, zonder er een gimmick van te maken. Met de selftitled EP laat het duo horen ijzersterke liedjes te kunnen produceren, wat nu heeft geleid tot een deal met het nieuwe platenlabel Replay Family.

Iedere nieuwe ‘Versafdeling’ programmeert het poppodium twee bands en neemt 3VOOR12 er één voor zijn rekening. In totaal spelen er dus drie bands, in alle denkbare genres, waarmee iedere nieuwe edities een verassende line-up gepresenteerd wordt.

Mullet

Mullet is een vijfkoppige band uit Den Haag. Ze maken progressieve rock met een uitgebreid repertoire waarin covers en eigen materiaal in een fijne balans afgewisseld worden. Iron Maiden, Metallica en Rage against the Machine zijn inspiratiebronnen voor Mullet.

De heren hebben inmiddels een behoorlijke fanbase opgebouwd. Elk optreden komen er weer trouwe fans kijken, maar er komen ook iedere keer nieuwe fans bij. Bij Mullet is het contact tussen de band en het publiek erg sterk, wat tot een hoop enthousiasme van beide kanten leidt.

Mullet streeft naar de perfecte balans tussen humor en muzikale kwaliteit!

Zaal open: 20:30 | Aanvang: 21:15 Gratis
woensdag 28 december
paullie.jpg

DJ Paullie

Pop | Electro | Rock | Reggae | Dubstep

Gratis Zaal open: 22:00
Aanvang: 23:00

Supershare

Voetjes van de vloer met deze DJ! Er wordt stijl op stijl gedraaid met een mix van Pop, Electro, Rock, Reggae, Dubstep en andere dikke beats. Paullie is de resident DJ van Los (Patronaat) en draait mee met o.a. Superstijl, 90's Now en Dynomite. Deze zomer is hij een veel geziene gast op de Nederlandse stranden. Wellicht hebben je hem al een keer zien draaien op de feestjes van Buiten in Scheveningen. Kortom dit mag je niet missen!!!

Zaal open: 22:00 | Aanvang: 23:00 Gratis
donderdag 29 december
SuperSized dec.

SuperSized invites FS Green

soul | hiphop | r&b | beats | house

Gratis Zaal open: 21:00
Aanvang: 23:00

Supershare

Ze zijn er weer, Sized; de jongens van het goede leven. Om de twee maanden toveren ze de donderdagnacht van de SuperMarkt om tot een waar danspaleis en telkens weten ze je te verrassen ze weer de beste DJ's. Deze pre NYE hebben ze niemand minder dan FS Green weten te strikken. FS Green is één van de hotste DJ en producer van ons land. Hij produceerde al succesvolle singles voor o.a. Winne, Jiggy Djé en Zwart Licht. En mocht je dat misschien ontgaan zijn ken je waarschijnlijk wel zijn remix met MC Bigga, a real thrilla nigga. Gotta Go Gotta Go Gotta Go Gotta Go Gotta Go Gotta Go Gotta Go Gotta Go Gotta!!

FS Green
Oost Indisch Doof
MC Don Gelly

Zaal open: 21:00 | Aanvang: 23:00 Gratis
vrijdag 30 december
Foto_DJ BERTIN.jpg

DJ Bertin

Indie | Pop | Electronisch

Gratis Zaal open: 21:00
Aanvang: 23:00

Supershare

DJ Bertin laat je dansen op een zeer fijne kueze van beats en breaks. Door een sprong hier en daar te maken naar nieuwe indie of een popklassieker van vroeger te draaien, zorgt deze heer voor een spannende set vol aangename verrassingen

Zaal open: 21:00 | Aanvang: 23:00 Gratis
zaterdag 31 december
2012Look at Yourself

2012 look at yourself !

Groots Oud&Nieuw Feest !

80's & 90's | HipHop |Indie | Dance

Zaal open: 23:00
Aanvang: 23:00
Entree: € 30,-

Supershare

De Grote Markt en het Paard van Troje slaan de handen ineen om met één groots gezamenlijk nieuwjaarsfeest het jaar 2012 in te luiden. Op de verschillende locaties van de Grote Markt, hét uitgaansplein van Den Haag, en in drie zalen van Paard van Troje is er een line-up vol gezelligheid waarmee je knallend het nieuwe jaar in kunt gaan. Kom in Paard van Troje dansen op de grootste hits van verschillende DJ’s, Hee Marlous meezingen met Rinus of feesten op de bekende nummers uit de Eurozone in de Bierstube. De Grote Markt is een ware feestarena van locaties. Hier staan een liveband en een delegatie aan DJ’s klaar om je te vermaken met de lekkerste muziek met als middelpunt ‘De Buitenkas’ waar je met de Silent Disco gewoon stilletjes kunt doordansen.

Line-up Grote Markt
Poppodium de SuperMarkt wordt lekker 'opgewarmd'door Jacob de Juwelier en daarna tovert Leroy Joy met zijn mad skills een super eclectische mix van eigen edits, funk, pop, rock, soul en dubstep. De catchy pop van Pica DJ is te horen in café September. Standaard neemt ze haar vier koffers mee. Hierin ligt de cd van Rihanna naast die van AC/DC, De Jeugd van Tegenwoordig en Adele. Alles mag deze nacht zolang het maar dansbaar is! In de Zwarte Ruiter staat DeLaSarge en DJ’s Hugs & Bugs, voor een vrolijke mix van 80’s wave en disco. De Zeta biedt onderdak aan DJ Foxy & Dirty Priest, die het café verwarmen met een sexy mix van dikke beats, hiphop, nu-disco en dubstep en hier en daar een uitstapje naar oldskool. Tikiroom VaVoom presenteert The Alleycats, oude rockabilly en rock ‘n roll vermengd met een flinke dosis blues. Het beruchte trio Rog, Sjaak & Ivan, de discipelen van de slechte smaak, laten in de Boterwaag hun favoriete 80's & 90’s hits horen. Het motto hier is ‘niets is gek, alles mag’. En tenslotte kun je midden op de Grote Markt bijkomen van het feestgeruis in ‘De Buitenkas’. Hier vindt tevens de Silent Disco plaats waar je stilletjes kunt dansen met een koptelefoon op je hoofd, terwijl de buitenwereld je voor gek verklaart…

Line-up Paard van Troje
De grote zaal van Paard van Troje is de plek bij uitstek om te dansen op de grootste hits vanaf de 80’s tot aan de top-50 songs van vandaag zoals Gers Pardoel en Gotye! Of het nu de grootste rocksongs of houseclassics zijn DJ Okkie en DeLaSarge maken er één groot feest van. Ook zal de mysterieuze special guest meewerken aan de feestvreugde. De kleine zaal wordt omgedoopt tot een ware ‘Bierstube’. Hier blijven we dichter bij huis en krijgt het woord ‘volksfeest’ een nieuwe betekenis: De Sissies en The Infaders serveren hits met kaasblokjes, zodat jij onvervalst kunt feesten op geluiden uit de Eurozone. Zanger Rinus zorgt voor een oer-Hollandse opener van een vers, nieuw jaar. Ook in Paardcafé kan er tot in de kleine uurtjes gedanst worden op de originele mash-ups, mix-ups, covers and remixes van DJ Jasper Weeda.

Online verkoop is nu gestart!

Losse (Grote Markt ÓF Paard) kaarten € 30,- > klik HIER 

Combitickets € 42,50 voor Grote Markt +Paard > klik HIER

Losse verkoop Grote Markt start eerste week december ook in de Boterwaag en in de Zwarte Ruiter aan de bar.


Zaal open: 23:00 | Aanvang: 23:00 Entree: € 30,-
Verder