zaterdag 05 november
Popronde 2011

Popronde 2011

Capeman + Barberella e.a.

Nieuw talent

Gratis Zaal open: 20:30
Aanvang: 21:30

Supershare

De Popronde doet Den Haag aan. Er zullen verschillende optredens plaatsvinden op de Grote Markt, waaronder in de SuperMarkt en cafe September.

Capeman (SuperMarkt)

De band heeft een kort vorig leven gehad als drie-mans formatie The Darko in 2008. Is daarmee Ongekend Talent op 3FM geworden, heeft de Popronde gedaan en heeft op menig festival (o.a. Zwarte Cross) gespeeld. Echter, ze wilden toch iets meer edgy muziek maken, zonder de pop-vibe te verliezen. Zodoende lijfden ze in 2010 een extra gitarist/soundscaper in, trapten het gaspedaal nog verder in en Capeman was geboren. De opnames van hun debuut album “Stand Out, Cause Trouble” zijn in juni 2011 afgerond. Inmiddels is Capeman verkozen tot Serious Talent op 3FM en wordt de eerste single Mass Destructo veelvuldig gedraaid en staan ze wederom op de Popronde, dit keer als het vierkoppige monster genaamd Capeman.

Barbarella (SuperMarkt)

Barbarella ontstond in 2005. In 2008 kwam debuut cd ‘Neon City’ uit. Eric Corton draaide 'm op 3FM. 3VOOR12 noemde de plaat ‘lineaalstrak en moddervet’, muziekblad Fret maakte ‘m direct ‘Demo van de maand’. Barbarella speelde op de Zwarte Cross, de Affaire, Appelpop en stond in het voorprogramma van Fu Manchu, Truckfighters en Peter Pan Speedrock. In 2010 verscheen de single ‘I am the Wolf’. Guido Aalbers (Miss Montreal, Bertolf, Agua de Annique) mixt de single die alleen digitaal te verkrijgen is. Het verband met jaren ’60 en ’70 hardrock is duidelijk aanwezig. Net als punk, grunge en stoner rock. Denk aan Motorspycho, Foo Fighters, Deep Purple en Smashing Pumpkins. Samen is dit de definitie van Barbarella: groovende riffs, harde rock en een beetje psychedelica verpakt in strakke songstructuren. De muziek van Barbarella is ‘hier en nu’: Modern Times Rock ‘n’ Roll! 

TenTemPiés (Cafe September)

TenTemPiés is een internationaal collectief van muzikanten gebaseerd in Amsterdam. Hun muziek is een vernieuwende en zeer dansbare mix van Latin rock, ska en reggae met een Amsterdamse twist: Damsko Mestizo! De formatie is inde zomer van 2008 opgericht en heeft sindsdien op vele poppodia en festivals energieke en inspirerende shows gegeven. De muziek is geschreven door frontman Maurino Alarcón en is geïnspireerd door politieke kwesties en sociale onrechtvaardigheid wereldwijd. Zijn ouders, beide afkomstig uit Chili, zijn in de jaren ’70 gevlucht voor het regime van Pinochet. Hij is opgegroeid in Amsterdam maar is alsnog sterk beïnvloed door de geschiedenis van zijn familie en volk. In 2009 nam TenTemPiés deel aan bandcompetitie Amsterdamse Popprijs, waarin de band de finale behaalde. In hetzelfde jaar bracht TenTemPiés een eerste demo EP uit die in een jaar uitverkocht tijdens shows. Precies een jaar (maart 2010) later volgde een tweede EP genaamd ‘Por Ahora’. Op 15 juni 2011 bracht TenTemPiés hun lang verwachte debuutalbum ‘Canto Para Gritar’ uit. De eerste verschenen kritieken zijn zeer positief te noemen.

The Bunny Bonanzas (cafe September)

Wat krijg je als je zes man met een achtergrond in surf, punk, rock-a-billy, bluegrass country en garage rock 'n roll opsluit in een oefenruimte vol bier en een doos oude VHS videobanden vol 50's sci-fi, 60's horror & beat movies en 70's soft porno?! Juist dan krijg je The Bunny Bonanzas!! Een band die nu al de ideale soundtracks maakt voor de films die Quinten Tarantino nog moet produceren. Het ene moment sta je, gekleed in je mooiste Hawaii blouse, lekker lounge-end aan een cocktail te nippen. Het andere moment breekt de hel los bij lekkere punky garage beat. De debuut 10" kent veel instrumentale tracks. Live komen meer songs met vocalen voorbij. Bijna allemaal eigen songs. Maar af en toe komt er wel een The Sonics of Thee Headcloats cover voor bij.

 


Zaal open: 20:30 | Aanvang: 21:30 Gratis