woensdag 16 november
Kolder_In_Je_Kop 3.jpg

Kolder in je kop

Vincent Geers + Jacob Spoelstra + Fabian Franciscus

Zaal open: 20:00
Aanvang: 20:30
Entree: € 6,- (aan de deur)

Supershare

Stand Up Comedy

De woensdagavond is meestal een avond dat je wel wat anders wilt dan nutteloos bankhangen, Het is nog geen weekend maar toch voel je de kriebels om iets te ondernemen. Met ‘Kolder in je kop’ vult de SuperMarkt een gat dat anders ongevuld zou blijven. De woensdagavond breekt de week doormidden en geeft je weer nieuwe energie. De SuperMarkt biedt je de beste cabaretiers, gezelligste vibes en de mooiste locatie.

Vincent Geers

Vincent Geers is theatermaker/stand up comedian. In 2007 studeerde hij af aan de opleiding Theaterdocent in Amsterdam. Drie maanden later won hij zowel de jury als publieksprijs van het Cameretten Festival in Rotterdam. Naast Cabaretvoorstellingen maakt hij theatervoorstellingen, schrijft hij voor theater, film en televisie, had hij een vaste plek met zijn column in de NL20 en doceert en regisseert hij zowel in het cabaret als in het toneel. Vincent is o.a. vaste workshopdocent bij het cameretten festival. Als stand up comedian speelt hij in theaters, poppodia, cafés en op festivals als Lowlands, het Amsterdam comedyfestival en Laughing Matters. 

Jacob Spoelstra

Ook als geïntegreerde Fries heeft Jacob een mening over de wereld. En dan heeft hij het niet over oorlog of honger want daar kan hij ook niks aan doen. Sterker nog als je ziet hoe Jacob afgelopen weekend weer heeft lopen bunkeren is het probleem van honger in de rest van de wereld alleen maar groter geworden. Maar Jacob komt op voor de zwakkeren in onze samenleving zoals vrouwen (ze mogen best terug slaan), gehandicapten (hoezo kleurenblind? Je hebt gewoon het verkeerde woord bij de verkeerde kleur geleerd) en tweede generatie Vietnamezen (waar zijn ze gebleven?).

Kortom cabaret met een boodschap. Een grote boodschap (verpakt in een Fries accent). Jacob tourt met het stand-up comedy gezeldschap 'Night of Comedy' langs alle grote theaters in Nederland en speelde o.a. op festivals als Lauging Matters en Lowlands. Daarnaast was hij te zien met een special op Comedy central en stond hij in de finale van Knock-out Comedy 2005 en het AKF Stand-up Comedy Concours.

Fabian Franciscus

Fabian Franciscus beheerst de gave om zijn storm aan onnavolgbare en onbegrijpelijke chaos zeer grappig te verwoorden op het podium. Slecht en ongeconcentreerd in de meeste dingen, maar een van de meest gedreven comedians van dit moment. In 2010 was Fabian jury winnaar van de Comedy Slam 2010. De jurleden Bas Birker, Tim van der Sluijs en Josie Kneepkens kozen unaniem. Hij werd geprezen om zijn improvisatie en zijn materiaal. 

Zaal open: 20:00 | Aanvang: 20:30 | entree: € 6,- (aan de deur)