woensdag 23 november
band

De Versafdeling

Red Light Babies + Balcony + My Own Army

Gratis Zaal open: 20:30
Aanvang: 21:15

Supershare

Nieuw talent

Om nieuw talent een springplank te bieden is poppodium SuperMarkt de samenwerking aangegaan met 3VOOR12 Den Haag. Iedere tweede en vierde woensdag van de maand vindt ‘De Versafdeling’ plaats. Tijdens deze avond rocken muzikanten uit de Haagse regio het allerbeste van hun repertoire en laten ze in 30 minuten zien wat ze waard zijn.  

Iedere nieuwe ‘Versafdeling’ programmeert het poppodium twee bands en neemt 3VOOR12 er één voor zijn rekening. In totaal spelen er dus drie bands, in alle denkbare genres, waarmee iedere nieuwe edities een verassende line-up gepresenteerd wordt.

Red Light Babies

Red Light Babies bestaat uit 4 jonge gasten uit Den Haag die elkaar al vanaf de middelbare school kennen. Sinds 2010 vormen Frank, Emiel, Ruben en Olaf samen de band Red Light Babies. Helden zoals Jimi Hendrix, Jimmy Page en Jack White inspireren de band om hun op Blues Rock gebaseerde sound te ontwikkelen. Ook invloeden van bands zoals The Black Keys en Queens Of The Stone Age zijn duidelijk terug te horen in de nummers van Red Light Babies. 

Zanger/gitarist Frank Leenen heeft inmiddels heel wat ervaring met optreden en het schrijven van eigen materiaal. Samen met de creative inbreng van gitarist Emiel Wesseling, bassist Ruben Vrolijk en drummer Olaf Schoelink leidt dit tot sterke nummers welke live goed tot hun recht komen. 

Van de zomer ging de band de studio in om drie nummers op te nemen welke zeer binnenkort zullen worden gepresenteerd. 

Balcony

De gloednieuwe formatie Balcony is opgericht door een goede bekende binnen de Haagse muziekscene. Arend Dijkstra, bekend als frontman Elrond de Animagus van Klopje Popje, besloot een nieuwe band op te richten in de lijn van acts als Death Cab For Cutie, Patrick Watson en The National. Eerste wapenfeit is de EP ‘For You, My Love’, vol mooie melancholische popliedjes. Tijdens de Haagse PopWeek verzorgde de band het voorprogramma van Houses. 3VOOR12 Den Haag oordeelde als volgt: “goede samenzang en catchy songs (...) een nieuwe topper aan het muziekfirmament.”

My Own Army

De 4 muzikanten uit Zuid-Holland staan voor energieke drums, strakke bas, heftige gitaarpartijen en een krachtige zang. Waar My Own Army verder nog voor staat zijn optredens die intens, expressief, creatief en veelzijdig te noemen zijn.

Vanaf het eerste moment dat Sven (drums) en Dennis (bas) zich aansluiten bij de vrienden Vincent (gitaar) en Herman (zang en gitaar), is er chemie tussen de jongens. Al na één oefensessie besluiten de mannen My Own Army te formeren en wordt het oorlogspad ingeslagen. Met diverse gewonnen talentenjachten en met uitstekende recensies in landelijke muziekbladen, zet de band zich zelf direct op de kaart.

My Own Army; donker maar nooit te duister, mysterieus maar nooit ontoegankelijk, experimenteel maar nooit te moeilijk. Deze veelzijdigheid is kenmerkend voor de band en geeft ze ook een eigen sound. My Own Army geeft je het gevoel dat je onderdeel bent van hun leger en ze neemt je mee op hun kruistocht.

Bands uit de Haagse regio kunnen zich opgeven voor ‘De Versafdeling’ via info@supermarktdenhaag.nl o.v.v. De Versafdeling. Stuur daarbij uitgebreide informatie en geluidsmateriaal. 

Zaal open: 20:30 | Aanvang: 21:15 Gratis